Articolul precedentEu nu…
  Articolul următorIată Omul!

  Ce să fac cu Isus, care se numește Hristos?

  Pilat le-a zis: „Dar ce să fac cu Isus, care Se numeşte Hristos?” „Să fie răstignit”, i-au răspuns cu toţii.(Matei 27:22)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dintre toți interlocutorii lui Isus din scenele patimilor, Pilat a fost cel care a dialogat cu El cel mai mult. Ioan consemnează acest dialog. În fața surprizei provocate de alegerea poporului de a-l elibera pe Baraba, Pilat formulează o întrebare al cărei răspuns a fost exprimat într-un mod foarte diferit de fiecare dintre participanții la aceste scene: „Ce să fac cu Isus, care se numește Hristos?” Oamenilor li se pune și astăzi aceeași întrebare și ei răspund fie cu fervoarea credinței, fie cu indiferență și dispreț.

  Cum răspunde Pilat la propria întrebare? Care a fost cel mai grav păcat al său? În calitate de guvernator roman, auzise vorbindu-se despre Isus, despre vindecările, discursurile și opoziția Sa față de autoritățile religioase. Este posibil să fi avut o anumită curiozitate și admirație pentru El și să-l fi considerat, fără a-L fi văzut, ca pe un mare învățător evreu. Pentru Pilat, Isus nu era un agitator periculos. Garda condusă de un tribun, cu aprobarea sa, nu a trebuit să intervină atunci când El a fost arestat.

  Nicio răscoală sau dezordine publică nu s-a petrecut, contrar a ceea ce pretinseseră autoritățile evreiești. În timpul procesului nu a fost nevoie de multe minute pentru ca guvernatorul să își dea seama de demnitatea, maiestatea, seninătatea și măreția Omului. Soția sa, Claudia Procula, încălcând legea romană care interzicea interferența într-un proces juridic, i-a trimis lui Pilat un mesaj: „Să n-ai nimic a face cu neprihănitul acesta; căci azi am suferit mult în vis din pricina Lui” (Matei 27:19). Pentru o clipă, moartea lui Isus pe cruce a depins de visul unei femei romane, a cărei voce a rămas neauzită.

  Pilat voia și să Îl elibereze pe Isus de la moarte, și să mulțumească poporul (Marcu 15:15). După Luca, L-a declarat pe Isus nevinovat de patru ori, iar după Matei, L-a numit pe Isus „drept” de două ori. Pilat a încercat să se eschiveze de la acest proces și L-a trimis la Irod. Dar a ordonat biciuirea lui Isus. Și, în cele din urmă, nu a putut sau nu a vrut să rezolve dilema dintre justiție și presiunea poporului și, spălându-se pe mâini, L-a dat pe Isus să fie crucificat.

  Cel mai grav păcat al lui Pilat nu a fost ceea ce a făcut, ci ceea ce nu a făcut: nu L-a eliberat pe Isus, știind că este nevinovat, de teamă să nu își piardă funcția. A declarat: „Iată Omul!”, Omul prin excelență, fără să-L fi primit ca Mântuitor al său personal. Ce facem noi astăzi cu Isus? Răspunsul nostru este foarte important.

  Ce să fac cu Isus, care se numește Hristos? - 2020. Cel mai grav păcat al lui Pilat nu a fost ceea ce a făcut, ci ceea ce nu a făcut: nu L-a eliberat pe Isus, știind că este nevinovat, de teamă să nu își piardă funcția. A declarat: „Iată Omul!”, Omul prin excelență, fără să-L fi primit ca Mântuitor al său personal. Ce facem noi astăzi cu Isus? Răspunsul nostru este foarte important.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...