Articolul precedentEu nu…
  Articolul următorIată Omul!

  Ce să fac cu Isus, care se numește Hristos?

  Pilat le-a zis: „Dar ce să fac cu Isus, care Se numeşte Hristos?” „Să fie răstignit”, i-au răspuns cu toţii.(Matei 27:22)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dintre toți interlocutorii lui Isus din scenele patimilor, Pilat a fost cel care a dialogat cu El cel mai mult. Ioan consemnează acest dialog. În fața surprizei provocate de alegerea poporului de a-l elibera pe Baraba, Pilat formulează o întrebare al cărei răspuns a fost exprimat într-un mod foarte diferit de fiecare dintre participanții la aceste scene: „Ce să fac cu Isus, care se numește Hristos?” Oamenilor li se pune și astăzi aceeași întrebare și ei răspund fie cu fervoarea credinței, fie cu indiferență și dispreț.

  Cum răspunde Pilat la propria întrebare? Care a fost cel mai grav păcat al său? În calitate de guvernator roman, auzise vorbindu-se despre Isus, despre vindecările, discursurile și opoziția Sa față de autoritățile religioase. Este posibil să fi avut o anumită curiozitate și admirație pentru El și să-l fi considerat, fără a-L fi văzut, ca pe un mare învățător evreu. Pentru Pilat, Isus nu era un agitator periculos. Garda condusă de un tribun, cu aprobarea sa, nu a trebuit să intervină atunci când El a fost arestat.

  Nicio răscoală sau dezordine publică nu s-a petrecut, contrar a ceea ce pretinseseră autoritățile evreiești. În timpul procesului nu a fost nevoie de multe minute pentru ca guvernatorul să își dea seama de demnitatea, maiestatea, seninătatea și măreția Omului. Soția sa, Claudia Procula, încălcând legea romană care interzicea interferența într-un proces juridic, i-a trimis lui Pilat un mesaj: „Să n-ai nimic a face cu neprihănitul acesta; căci azi am suferit mult în vis din pricina Lui” (Matei 27:19). Pentru o clipă, moartea lui Isus pe cruce a depins de visul unei femei romane, a cărei voce a rămas neauzită.

  Pilat voia și să Îl elibereze pe Isus de la moarte, și să mulțumească poporul (Marcu 15:15). După Luca, L-a declarat pe Isus nevinovat de patru ori, iar după Matei, L-a numit pe Isus „drept” de două ori. Pilat a încercat să se eschiveze de la acest proces și L-a trimis la Irod. Dar a ordonat biciuirea lui Isus. Și, în cele din urmă, nu a putut sau nu a vrut să rezolve dilema dintre justiție și presiunea poporului și, spălându-se pe mâini, L-a dat pe Isus să fie crucificat.

  Cel mai grav păcat al lui Pilat nu a fost ceea ce a făcut, ci ceea ce nu a făcut: nu L-a eliberat pe Isus, știind că este nevinovat, de teamă să nu își piardă funcția. A declarat: „Iată Omul!”, Omul prin excelență, fără să-L fi primit ca Mântuitor al său personal. Ce facem noi astăzi cu Isus? Răspunsul nostru este foarte important.

  Ce să fac cu Isus, care se numește Hristos? - 2020. Cel mai grav păcat al lui Pilat nu a fost ceea ce a făcut, ci ceea ce nu a făcut: nu L-a eliberat pe Isus, știind că este nevinovat, de teamă să nu își piardă funcția. A declarat: „Iată Omul!”, Omul prin excelență, fără să-L fi primit ca Mântuitor al său personal. Ce facem noi astăzi cu Isus? Răspunsul nostru este foarte important.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...