Iubirea de fiu și umbra morții

  Când a văzut Isus pe mamă-Sa şi, lângă ea, pe ucenicul pe care-l iubea, a zis mamei Sale: „Femeie, iată fiul tău!” Apoi, a zis ucenicului: „Iată mama ta!” Şi, din ceasul acela, ucenicul a luat-o la el acasă. (Ioan 19:26-27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Matei spune că, atunci când a fost crucificat Isus, multe dintre femeile care Îl urmaseră în Galileea ca să Îi slujească au rămas să Îl privească pe Isus de departe (Matei 27:55), dar Ioan arată că la piciorul crucii se aflau „mama Lui, sora mamei Lui, Maria, nevasta lui Cleopa și Maria Magdalena” (Ioan 19:25). Aceste femei au fost martore la ororile crucificării; ascultaseră nebunia satanică a preoților și cărturarilor care Îl batjocoriseră; asistaseră la execuția brutală a soldaților romani; fenomenele naturale care însoțiseră moartea lui Isus le-au înspăimântat: întunericul care a acoperit Golgota și cutremurul de pământ care a sfărâmat stâncile.

  Aceste femei au văzut cu durere suferințele chinuitoare ale lui Isus și au simțit în propriile trupuri presiunea unei suferințe de nedescris în cuvinte. În mod special Maria, mama îndurerată a Mântuitorului, a fost nevoită să suporte acest moment. La un moment dat, din cauză că era expusă unui asemenea spectacol brutal, Ioan a trebuit să o ia din locul suferințelor Fiului ei: „Ea a văzut cum mâinile Sale se întind pe cruce; ciocanul și cuiele fuseseră aduse, erau acolo, și, în timp ce piroanele erau bătute în carnea moale, ucenicii, cu inima zdrobită, au dus departe de scena aceea plină de cruzime trupul leșinat al mamei lui Isus” (Hristos, Lumina lumii, p. 646). În momentul morții, când a simțit că rămâne fără respirație, cu ultima suflare, trecând cu privirea peste cei ce erau în jurul crucii şi văzând-o pe mama Lui, Isus a rostit: „Femeie, iată fiul tău!” și apoi, adresându-se lui Ioan: „Iată mama ta!” Ellen White comentează din nou: „O, ce Mântuitor milostiv și iubitor! În mijlocul durerilor fizice și al chinurilor sufletești, El S-a gândit la mama Sa! Nu avea niciun ban cu care să Se îngrijească de nevoile ei, dar, pentru că Ioan Îl iubea din toată inima, El i-a încredințat-o pe mama Lui ca pe o comoară de preț. […] Exemplul desăvârșit al iubirii filiale a Domnului Hristos strălucește cu putere neumbrită prin negura veacurilor” (Hristos, Lumina lumii, p. 653).

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, să purtăm de grijă, să iubim și să protejăm persoanele față de care suntem responsabili.

  Iubirea de fiu și umbra morții - 2020. Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, să purtăm de grijă, să iubim și să protejăm persoanele față de care suntem responsabili.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...