Iubirea de fiu și umbra morții

  Când a văzut Isus pe mamă-Sa şi, lângă ea, pe ucenicul pe care-l iubea, a zis mamei Sale: „Femeie, iată fiul tău!” Apoi, a zis ucenicului: „Iată mama ta!” Şi, din ceasul acela, ucenicul a luat-o la el acasă. (Ioan 19:26-27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Matei spune că, atunci când a fost crucificat Isus, multe dintre femeile care Îl urmaseră în Galileea ca să Îi slujească au rămas să Îl privească pe Isus de departe (Matei 27:55), dar Ioan arată că la piciorul crucii se aflau „mama Lui, sora mamei Lui, Maria, nevasta lui Cleopa și Maria Magdalena” (Ioan 19:25). Aceste femei au fost martore la ororile crucificării; ascultaseră nebunia satanică a preoților și cărturarilor care Îl batjocoriseră; asistaseră la execuția brutală a soldaților romani; fenomenele naturale care însoțiseră moartea lui Isus le-au înspăimântat: întunericul care a acoperit Golgota și cutremurul de pământ care a sfărâmat stâncile.

  Aceste femei au văzut cu durere suferințele chinuitoare ale lui Isus și au simțit în propriile trupuri presiunea unei suferințe de nedescris în cuvinte. În mod special Maria, mama îndurerată a Mântuitorului, a fost nevoită să suporte acest moment. La un moment dat, din cauză că era expusă unui asemenea spectacol brutal, Ioan a trebuit să o ia din locul suferințelor Fiului ei: „Ea a văzut cum mâinile Sale se întind pe cruce; ciocanul și cuiele fuseseră aduse, erau acolo, și, în timp ce piroanele erau bătute în carnea moale, ucenicii, cu inima zdrobită, au dus departe de scena aceea plină de cruzime trupul leșinat al mamei lui Isus” (Hristos, Lumina lumii, p. 646). În momentul morții, când a simțit că rămâne fără respirație, cu ultima suflare, trecând cu privirea peste cei ce erau în jurul crucii şi văzând-o pe mama Lui, Isus a rostit: „Femeie, iată fiul tău!” și apoi, adresându-se lui Ioan: „Iată mama ta!” Ellen White comentează din nou: „O, ce Mântuitor milostiv și iubitor! În mijlocul durerilor fizice și al chinurilor sufletești, El S-a gândit la mama Sa! Nu avea niciun ban cu care să Se îngrijească de nevoile ei, dar, pentru că Ioan Îl iubea din toată inima, El i-a încredințat-o pe mama Lui ca pe o comoară de preț. […] Exemplul desăvârșit al iubirii filiale a Domnului Hristos strălucește cu putere neumbrită prin negura veacurilor” (Hristos, Lumina lumii, p. 653).

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, să purtăm de grijă, să iubim și să protejăm persoanele față de care suntem responsabili.

  Iubirea de fiu și umbra morții - 2020. Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, să purtăm de grijă, să iubim și să protejăm persoanele față de care suntem responsabili.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...