Articolul precedentUn model deosebit
  Articolul următorÎnapoi la Ierusalim

  Rămâi cu noi!

  Când s-au apropiat de satul la care mergeau, El S-a făcut că vrea să meargă mai departe. Dar ei au stăruit de El şi au zis: „Rămâi cu noi, căci este spre seară şi ziua aproape a trecut.” (Luca 24:28-29)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ucenicii din Emaus aveau ochii încețoșați și Isus i-a făcut să vadă. Cum a reușit?

  În primul rând, a fost nevoie să îi îndepărteze de la preocupările lor. În orice criză, de obicei facem din noi înșine centrul preocupărilor și totul se învârte în jurul nostru. Cel mai bun remediu pentru tristețe, frustrare sau depresie este să fim capabili să uităm de noi înșine și să ne ocupăm de alte lucruri și de alte persoane.

  Învățătorul le-a arătat apoi cum să caute răspunsuri în Scripturi. Trebuie să încercăm să găsim răspuns la îndoielile, confuziile, crizele și întrebările pe care le avem în Biblie. Hristos i-a învățat să aibă încredere în Biblie.

  În cele din urmă, Isus le-a arătat că era absolut necesar ca Mesia să moară. Până atunci, acești ucenici nu înțeleseseră că era nevoie de moartea lui Hristos, că ea fusese anunțată și că nu era un accident nefericit al slujirii Sale. Domnul le-a spus: „Nu trebuia să sufere Hristosul aceste lucruri şi să intre în slava Sa?” (Luca 24:26). Apoi a făcut cu ei un studiu biblic: „Şi a început de la Moise şi de la toţi prorocii şi le-a tâlcuit, în toate Scripturile, ce era cu privire la El” (v. 27). Crucea, suferința și durerea fac parte din experiența uceniciei. Ignorarea lor nu face decât să adauge suferință și durere la lipsa de înțelegere a planurilor divine.

  Au ajuns în satul Emaus. Ziua era pe sfârșite și călătorul misterios s-a prefăcut că merge mai departe. Dar ucenicii, entuziasmați de cuvintele Sale, L-au convins să rămână cu ei. Prin studiul Scripturilor învățăm să cunoaștem și să apreciem compania lui Isus. Pasul următor este să Îl invităm în intimitatea căminului nostru, să Îi oferim un loc la masă, să mâncăm împreună cu El. Povestea ucenicilor din Emaus ne învață experiența minunată a comuniunii.

  L-au recunoscut pe Învățătorul înviat în slavă! Ce surpriză! Ce binecuvântare! Ce revelație! Când a frânt pâinea, S-a făcut nevăzut dinaintea lor (v. 30-31). Atunci și-au dat seama de influența supranaturală a lui Isus asupra lor, pe când le explica Scripturile: „Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum şi ne deschidea Scripturile?” (v. 32).

  Să Îi cerem lui Isus astăzi să ne ajute să înțelegem Scripturile.

  Rămâi cu noi! - 2020. Atunci și-au dat seama de influența supranaturală a lui Isus asupra ucenicilor în drumul spre Emaus, pe când le explica Scripturile au exclamat: „Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum şi ne deschidea Scripturile?”. Să Îi cerem lui Isus astăzi să ne ajute să înțelegem Scripturile.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Timiditatea spirituală

  Doamne, dă-ne curajul să permitem „focului” Cuvântului Tău și lucrării Duhului Tău să curețe viața noastră și a copiilor noștri pentru a fi în siguranța oferită de făgăduința Ta de mântuire! PROVOCARE: Mai știi făgăduința primită la începutul anului? Dar textul de memorat de la Școala de Sabat? Ce-ar fi să îți faci un plan de a memora cât mai mult din Biblie și de a-i ajuta și pe copii să o facă?

  Cea mai valoroasă moştenire

  Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

  Privind, suntem schimbaţi

  Doamne, ajută-ne să privim la Tine în fiecare zi pentru a fi cu adevărat fericiți și a reflecta frumusețea Ta cât mai complet! PROVOCARE: Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să descoperi care sunt lucrurile din viața ta care te împiedică să fii un exemplu bun, apoi cere-I puterea de a le depăși!

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...