Articolul precedentNiciodată singur
  Articolul următorDecalogul excelenței

  Își vor întoarce privirile spre Cel pe care l-au străpuns

  Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu şi-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut. (Zaharia 12:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Citind relatarea crucificării, se observă că evangheliștii folosesc în mod repetat verbul „a privi”, ca și cum ar vrea să transmită ideea că scenele de la Golgota sunt, cu adevărat și pentru mulți, spectaculoase: „Norodul stătea acolo şi privea” (Luca 23:35); „Trecătorii îşi băteau joc de El, își ridicau capetele şi ziceau: «Uă!»„ (Marcu 15:29); „Sutaşul, când a văzut ce se întâmplase, a slăvit pe Dumnezeu” (Luca 23:47); „Şi tot norodul care venise la priveliştea aceea, când a văzut cele întâmplate, s-a întors bătându-se în piept” (v. 48); „Toţi cunoscuţii lui Isus şi femeile care-L însoţiseră din Galileea stăteau departe şi se uitau la cele ce se petreceau” (v. 49). Ioan adaugă că soldații au rupt picioarele celor crucificați, ca să nu rămână acolo pe timpul Sabatului: „Când au venit la Isus şi au văzut că murise, nu I-au zdrobit fluierele picioarelor. […] Faptul acesta este adeverit de cel ce l-a văzut: mărturia lui este adevărată. […] Şi, în altă parte, Scriptura mai zice: «Vor vedea pe cine au străpuns»” (Ioan 19:33-37).

  Privirile de ură și dispreț ale unora, privirile de compasiune și durere ale altora, privirea de pocăință și de credință a tâlharului bun, privirile curioșilor avizi de senzații sau privirile furișe ale celor ce treceau, Ioan spune că au fost împlinirea profeției lui Zaharia: „Își vor întoarce privirile spre Cel pe care L-au străpuns.” Cine au fost cei care L-au străpuns în coastă pe Mântuitorul? Dar ce anume I-a sfâșiat inima și I-a străpuns sufletul mai puternic decât lancea care I-a străpuns coasta? A fost păcatul lumii, răutatea oamenilor. Toți ar trebui să privim la Cel crucificat. Totuși, profeția lui Zaharia nu și-a atins împlinirea la Calvar. Ioan vorbește despre o împlinire viitoare, mult mai generală și grandioasă, când Isus va veni pe nori.

  Atunci, „orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns” (Apocalipsa 1:7). Fiecare Îl va privi pe Isus la revenirea Sa, așa cum L-a privit pe Isus crucificat. Foarte curând, cu toții Îl vom vedea pe Cel pe care L-au străpuns păcatele noastre. Îl vom privi cu teamă sau cu bucurie? Imposibil de spus sau de prevăzut.

  Să privim astăzi la Mântuitorul țintuit pe o cruce, cu credinţă, cu dragoste şi speranță, iar la revenirea Sa, vom avea viața veșnică.

  Își vor întoarce privirile spre Cel pe care l-au străpuns - 2020. Să privim astăzi la Mântuitorul țintuit pe o cruce, cu credinţă, cu dragoste şi speranță, iar la revenirea Sa, vom avea viața veșnică.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...