Articolul precedentNiciodată singur
  Articolul următorDecalogul excelenței

  Își vor întoarce privirile spre Cel pe care l-au străpuns

  Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu şi-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut. (Zaharia 12:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Citind relatarea crucificării, se observă că evangheliștii folosesc în mod repetat verbul „a privi”, ca și cum ar vrea să transmită ideea că scenele de la Golgota sunt, cu adevărat și pentru mulți, spectaculoase: „Norodul stătea acolo şi privea” (Luca 23:35); „Trecătorii îşi băteau joc de El, își ridicau capetele şi ziceau: «Uă!»„ (Marcu 15:29); „Sutaşul, când a văzut ce se întâmplase, a slăvit pe Dumnezeu” (Luca 23:47); „Şi tot norodul care venise la priveliştea aceea, când a văzut cele întâmplate, s-a întors bătându-se în piept” (v. 48); „Toţi cunoscuţii lui Isus şi femeile care-L însoţiseră din Galileea stăteau departe şi se uitau la cele ce se petreceau” (v. 49). Ioan adaugă că soldații au rupt picioarele celor crucificați, ca să nu rămână acolo pe timpul Sabatului: „Când au venit la Isus şi au văzut că murise, nu I-au zdrobit fluierele picioarelor. […] Faptul acesta este adeverit de cel ce l-a văzut: mărturia lui este adevărată. […] Şi, în altă parte, Scriptura mai zice: «Vor vedea pe cine au străpuns»” (Ioan 19:33-37).

  Privirile de ură și dispreț ale unora, privirile de compasiune și durere ale altora, privirea de pocăință și de credință a tâlharului bun, privirile curioșilor avizi de senzații sau privirile furișe ale celor ce treceau, Ioan spune că au fost împlinirea profeției lui Zaharia: „Își vor întoarce privirile spre Cel pe care L-au străpuns.” Cine au fost cei care L-au străpuns în coastă pe Mântuitorul? Dar ce anume I-a sfâșiat inima și I-a străpuns sufletul mai puternic decât lancea care I-a străpuns coasta? A fost păcatul lumii, răutatea oamenilor. Toți ar trebui să privim la Cel crucificat. Totuși, profeția lui Zaharia nu și-a atins împlinirea la Calvar. Ioan vorbește despre o împlinire viitoare, mult mai generală și grandioasă, când Isus va veni pe nori.

  Atunci, „orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns” (Apocalipsa 1:7). Fiecare Îl va privi pe Isus la revenirea Sa, așa cum L-a privit pe Isus crucificat. Foarte curând, cu toții Îl vom vedea pe Cel pe care L-au străpuns păcatele noastre. Îl vom privi cu teamă sau cu bucurie? Imposibil de spus sau de prevăzut.

  Să privim astăzi la Mântuitorul țintuit pe o cruce, cu credinţă, cu dragoste şi speranță, iar la revenirea Sa, vom avea viața veșnică.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...