Decalogul excelenței

  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţişeze înaintea Lui această biserică slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană. (Efeseni 5:25-27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Astăzi vreau să prezint un Decalog al excelenței bisericii pe care o iubește Isus, al unui popor care este „fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfânt şi fără prihană”:

  1. Biserica nu este perfectă, dar o iubim. Când o criticăm fără dragoste, ne administrăm singuri o pedeapsă. Numai critica născută din dragoste poate genera schimbări pozitive.

  2. Excelența este o condiție a supraviețuirii. Pentru biserică, excelența este mult mai mult decât un ideal de atins, este indispensabilă pentru supraviețuirea ei.

  3. Excelența se aplică tuturor indivizilor și în toate domeniile. Are întotdeauna caracter global.

  4. Excelența în cantitate și calitate. Cantitate fără calitate poate fi semn de ipocrizie. Calitatea fără cantitate este semn de evazionism sectar.

  5. Evanghelizarea, factor de echilibru. Este rațiunea de a fi a bisericii și un factor de echilibru raportat la agresiunile lumii.

  6. Vremurile grele dau pe față caracterul bisericii. Ele sunt balanța care cântărește calitatea proiectelor noastre și a oamenilor noștri, momentele în care se consolidează valorile morale și spirituale, un apel la autocritică, un altar pe care Îi putem oferi lui Dumnezeu dragostea și consacrarea noastră.

  7. Succesul nu este niciodată rodul improvizației. Este rezultatul gândirii inteligente, al efortului perseverent și al dependenței de Dumnezeu.

  8. Biserica este o expresie individuală și colectivă a unei forțe liniștite și constructive.

  9. Cel mai bun model al bisericii este rezultatul conformării bisericii de ieri la exigențele de astăzi, în timp ce pregătim biserica de mâine.

  10. Trebuie să ne simțim mândri de această biserică nonconformistă față de ea însăși, care nu vrea să fie murdară, care, deși poate fi descrisă ca fiind lovită, nenorocită, săracă, oarbă și goală, este îmbrăcată cu o haină albă, pentru că idealul ei de excelență este Hristos.

  Să Îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute să dăm tot ce e mai bun bisericii Sale.

  Decalogul excelenței - 2020. Biserica nu este perfectă, dar o iubim. Când o criticăm fără dragoste, ne administrăm singuri o pedeapsă. Numai critica născută din dragoste poate genera schimbări pozitive.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...