Decalogul excelenței

  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţişeze înaintea Lui această biserică slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană. (Efeseni 5:25-27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Astăzi vreau să prezint un Decalog al excelenței bisericii pe care o iubește Isus, al unui popor care este „fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfânt şi fără prihană”:

  1. Biserica nu este perfectă, dar o iubim. Când o criticăm fără dragoste, ne administrăm singuri o pedeapsă. Numai critica născută din dragoste poate genera schimbări pozitive.

  2. Excelența este o condiție a supraviețuirii. Pentru biserică, excelența este mult mai mult decât un ideal de atins, este indispensabilă pentru supraviețuirea ei.

  3. Excelența se aplică tuturor indivizilor și în toate domeniile. Are întotdeauna caracter global.

  4. Excelența în cantitate și calitate. Cantitate fără calitate poate fi semn de ipocrizie. Calitatea fără cantitate este semn de evazionism sectar.

  5. Evanghelizarea, factor de echilibru. Este rațiunea de a fi a bisericii și un factor de echilibru raportat la agresiunile lumii.

  6. Vremurile grele dau pe față caracterul bisericii. Ele sunt balanța care cântărește calitatea proiectelor noastre și a oamenilor noștri, momentele în care se consolidează valorile morale și spirituale, un apel la autocritică, un altar pe care Îi putem oferi lui Dumnezeu dragostea și consacrarea noastră.

  7. Succesul nu este niciodată rodul improvizației. Este rezultatul gândirii inteligente, al efortului perseverent și al dependenței de Dumnezeu.

  8. Biserica este o expresie individuală și colectivă a unei forțe liniștite și constructive.

  9. Cel mai bun model al bisericii este rezultatul conformării bisericii de ieri la exigențele de astăzi, în timp ce pregătim biserica de mâine.

  10. Trebuie să ne simțim mândri de această biserică nonconformistă față de ea însăși, care nu vrea să fie murdară, care, deși poate fi descrisă ca fiind lovită, nenorocită, săracă, oarbă și goală, este îmbrăcată cu o haină albă, pentru că idealul ei de excelență este Hristos.

  Să Îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute să dăm tot ce e mai bun bisericii Sale.

  Decalogul excelenței - 2020. Biserica nu este perfectă, dar o iubim. Când o criticăm fără dragoste, ne administrăm singuri o pedeapsă. Numai critica născută din dragoste poate genera schimbări pozitive.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...