Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  Fericirea va veni mai târziu

  Am ajuns la cunoştinţa că tot ce face Dumnezeu dăinuie în veci şi, la ceea ce face El, nu mai este nimic de adăugat şi nimic de scăzut, şi că Dumnezeu face aşa pentru ca lumea să se teamă de El. (Eclesiastul 3:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cu câteva zile în urmă am auzit la știri că un jucător la loterie care era sărac a câștigat lozul norocos de o sută de milioane de euro. O avere imensă. Un muncitor anonim, fără loc de muncă, trăind din șomaj, a câștigat la loterie.

  La fel i s-a întâmplat și lui Jesus Pacheco, un alt ghinionist care, în anii ’90, a jucat o grilă câștigătoare a patruzeci și opt de milioane de pesetas. Avea patruzeci și opt de ani. De treisprezece ori fusese lovit de silicoză, boală pe care o contractase pe când muncea ca miner. Când asfixia îi tortura cu mai multă cruzime plămânii, ca o feroce ironie a sorții, patruzeci și opt de milioane au venit la el, câte unul pentru fiecare an dificil dintr-o viață de suferință. Și, odată cu ei, a venit și un suflu de speranță: poate că, având bani, va putea să lupte împotriva răului care îl tortura. Boala a fost mai puternică decât banii. La douăzeci și opt de zile de la duminica fericită în care a câștigat, a murit, cu singura „consolare” că lăsa, cel puțin, o femeie și copiii ei la adăpost de nevoi. „Pentru Jesus Pacheco”, au titrat ziarele, „şansa a venit târziu”.

  Astfel de istorii ne ridică semne de întrebare și majoritatea dintre ele rămân fără răspuns. Mulți oameni îndreaptă aceste întrebări împotriva lui Dumnezeu, luându-L cumva la rost, cerându-I o lume mai evlavioasă, mai dreaptă. De ce pare viața omului croită cu atâta cruzime? Nu știm, dar astfel de întâmplări nu sunt rezultatul unui destin fatal, nici al nenorocului și cu atât mai puțin al Providenței divine, ci al lumii, al unei stări de lucruri pe care noi înșine am construit-o. Este cerul responsabil că Jesus Pacheco a trăit o viață mizeră în Galicia natală, că a fost nevoit să presteze o muncă periculoasă, că lucra în mină în condiții insalubre?

  Orice om, nu doar Jesus Pacheco, care caută remedii și siguranță altundeva decât la Dumnezeu moare la poarta fericirii. Solomon știa că doar Dumnezeu poate oferi fericirea care durează veșnic, fericirea care nu sosește niciodată prea târziu, cea la care nu trebuie adăugat sau luat nimic, fericirea dragostei, a credinței și a speranței.

  Singurul mod de a o trăi în această lume este să călătorim spre ea. Dacă nu suntem încă acolo, să apucăm astăzi pe acest drum.

  Fericirea va veni mai târziu - 2020. Singurul mod de a o trăi în această lume este să călătorim spre ea. Dacă nu suntem încă acolo, să apucăm astăzi pe acest drum.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...