Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  Fericirea va veni mai târziu

  Am ajuns la cunoştinţa că tot ce face Dumnezeu dăinuie în veci şi, la ceea ce face El, nu mai este nimic de adăugat şi nimic de scăzut, şi că Dumnezeu face aşa pentru ca lumea să se teamă de El. (Eclesiastul 3:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cu câteva zile în urmă am auzit la știri că un jucător la loterie care era sărac a câștigat lozul norocos de o sută de milioane de euro. O avere imensă. Un muncitor anonim, fără loc de muncă, trăind din șomaj, a câștigat la loterie.

  La fel i s-a întâmplat și lui Jesus Pacheco, un alt ghinionist care, în anii ’90, a jucat o grilă câștigătoare a patruzeci și opt de milioane de pesetas. Avea patruzeci și opt de ani. De treisprezece ori fusese lovit de silicoză, boală pe care o contractase pe când muncea ca miner. Când asfixia îi tortura cu mai multă cruzime plămânii, ca o feroce ironie a sorții, patruzeci și opt de milioane au venit la el, câte unul pentru fiecare an dificil dintr-o viață de suferință. Și, odată cu ei, a venit și un suflu de speranță: poate că, având bani, va putea să lupte împotriva răului care îl tortura. Boala a fost mai puternică decât banii. La douăzeci și opt de zile de la duminica fericită în care a câștigat, a murit, cu singura „consolare” că lăsa, cel puțin, o femeie și copiii ei la adăpost de nevoi. „Pentru Jesus Pacheco”, au titrat ziarele, „şansa a venit târziu”.

  Astfel de istorii ne ridică semne de întrebare și majoritatea dintre ele rămân fără răspuns. Mulți oameni îndreaptă aceste întrebări împotriva lui Dumnezeu, luându-L cumva la rost, cerându-I o lume mai evlavioasă, mai dreaptă. De ce pare viața omului croită cu atâta cruzime? Nu știm, dar astfel de întâmplări nu sunt rezultatul unui destin fatal, nici al nenorocului și cu atât mai puțin al Providenței divine, ci al lumii, al unei stări de lucruri pe care noi înșine am construit-o. Este cerul responsabil că Jesus Pacheco a trăit o viață mizeră în Galicia natală, că a fost nevoit să presteze o muncă periculoasă, că lucra în mină în condiții insalubre?

  Orice om, nu doar Jesus Pacheco, care caută remedii și siguranță altundeva decât la Dumnezeu moare la poarta fericirii. Solomon știa că doar Dumnezeu poate oferi fericirea care durează veșnic, fericirea care nu sosește niciodată prea târziu, cea la care nu trebuie adăugat sau luat nimic, fericirea dragostei, a credinței și a speranței.

  Singurul mod de a o trăi în această lume este să călătorim spre ea. Dacă nu suntem încă acolo, să apucăm astăzi pe acest drum.

  Fericirea va veni mai târziu - 2020. Singurul mod de a o trăi în această lume este să călătorim spre ea. Dacă nu suntem încă acolo, să apucăm astăzi pe acest drum.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...