Uriașul cu picioare de lut

  Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie care nu va fi nimicită niciodată şi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma şi va nimici toate acele împărăţii, şi ea însăşi va dăinui veşnic. Aceasta înseamnă piatra pe care ai văzut-o dezlipindu-se din munte fără ajutorul vreunei mâini şi care a sfărâmat fierul, arama, lutul, argintul şi aurul. (Daniel 2:44-45)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îmi amintesc că atunci când am început să studiez Biblia și mi s-a explicat profeția chipului din Daniel 2, am rămas uimit de corespondența dintre interpretare și diferitele metale ale statuii și de împlinirea exactă a succesiunii imperiilor, confirmată de istoria antică. Nicio altă profeție biblică nu a confirmat suveranitatea lui Dumnezeu asupra istoriei lumii, la fel ca aceasta.

  Acest colos de metal cu cap de aur, piept și brațe de argint, mijloc și coapse de bronz, gambe de fier și picioare de fier amestecat cu lut, pe care l-a văzut regele în vis, era, de fapt, un uriaș cu picioare de lut. Apoi, regele a văzut un fel de piatră, neatinsă de mână omenească, prăvălindu-se peste picioarele statuii și sfărâmând-o, făcând-o praf purtat de vânt și care nu lasă nicio urmă și, în locul ei, piatra a devenit un munte care a acoperit tot pământul. Daniel a interpretat astfel visul monarhului: capul de aur erau regele Nebucadnețar și imperiul său; celelalte metale ale statuii reprezentau succesiunea marilor imperii până la sfârșitul istoriei și stabilirea Împărăției lui Dumnezeu.

  Timp de aproape douăzeci de secole, interpretarea tradițională a evreilor și creștinilor a coincis cu cele patru metale ale statuii: Babilonul, Medo-Persia, Grecia și Roma. În ce privește piatra, mulți văd în ea un simbol al lui Hristos, care vine pe nori la sfârșitul timpului. Istoria popoarelor este, într-adevăr, ca un uriaș impunător, cu înfățișare înspăimântătoare, dar cu picioare de lut; este o istorie care nu dăinuie, pentru că Dumnezeul cerului o va face să dispară la venirea Regelui regilor și Domnului domnilor.

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu… putem fi siguri că profeția celei de-a doua veniri a lui Isus se va împlini cu aceeași precizie și exactitate ca cea a succesiunii imperiilor.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...