Uriașul cu picioare de lut

  Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie care nu va fi nimicită niciodată şi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma şi va nimici toate acele împărăţii, şi ea însăşi va dăinui veşnic. Aceasta înseamnă piatra pe care ai văzut-o dezlipindu-se din munte fără ajutorul vreunei mâini şi care a sfărâmat fierul, arama, lutul, argintul şi aurul. (Daniel 2:44-45)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îmi amintesc că atunci când am început să studiez Biblia și mi s-a explicat profeția chipului din Daniel 2, am rămas uimit de corespondența dintre interpretare și diferitele metale ale statuii și de împlinirea exactă a succesiunii imperiilor, confirmată de istoria antică. Nicio altă profeție biblică nu a confirmat suveranitatea lui Dumnezeu asupra istoriei lumii, la fel ca aceasta.

  Acest colos de metal cu cap de aur, piept și brațe de argint, mijloc și coapse de bronz, gambe de fier și picioare de fier amestecat cu lut, pe care l-a văzut regele în vis, era, de fapt, un uriaș cu picioare de lut. Apoi, regele a văzut un fel de piatră, neatinsă de mână omenească, prăvălindu-se peste picioarele statuii și sfărâmând-o, făcând-o praf purtat de vânt și care nu lasă nicio urmă și, în locul ei, piatra a devenit un munte care a acoperit tot pământul. Daniel a interpretat astfel visul monarhului: capul de aur erau regele Nebucadnețar și imperiul său; celelalte metale ale statuii reprezentau succesiunea marilor imperii până la sfârșitul istoriei și stabilirea Împărăției lui Dumnezeu.

  Timp de aproape douăzeci de secole, interpretarea tradițională a evreilor și creștinilor a coincis cu cele patru metale ale statuii: Babilonul, Medo-Persia, Grecia și Roma. În ce privește piatra, mulți văd în ea un simbol al lui Hristos, care vine pe nori la sfârșitul timpului. Istoria popoarelor este, într-adevăr, ca un uriaș impunător, cu înfățișare înspăimântătoare, dar cu picioare de lut; este o istorie care nu dăinuie, pentru că Dumnezeul cerului o va face să dispară la venirea Regelui regilor și Domnului domnilor.

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu… putem fi siguri că profeția celei de-a doua veniri a lui Isus se va împlini cu aceeași precizie și exactitate ca cea a succesiunii imperiilor.

  Uriașul cu picioare de lut - 2020. Pentru că există în ceruri un Dumnezeu… putem fi siguri că profeția celei de-a doua veniri a lui Isus se va împlini cu aceeași precizie și exactitate ca cea a succesiunii imperiilor.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...