Uriașul cu picioare de lut

  Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie care nu va fi nimicită niciodată şi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma şi va nimici toate acele împărăţii, şi ea însăşi va dăinui veşnic. Aceasta înseamnă piatra pe care ai văzut-o dezlipindu-se din munte fără ajutorul vreunei mâini şi care a sfărâmat fierul, arama, lutul, argintul şi aurul. (Daniel 2:44-45)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îmi amintesc că atunci când am început să studiez Biblia și mi s-a explicat profeția chipului din Daniel 2, am rămas uimit de corespondența dintre interpretare și diferitele metale ale statuii și de împlinirea exactă a succesiunii imperiilor, confirmată de istoria antică. Nicio altă profeție biblică nu a confirmat suveranitatea lui Dumnezeu asupra istoriei lumii, la fel ca aceasta.

  Acest colos de metal cu cap de aur, piept și brațe de argint, mijloc și coapse de bronz, gambe de fier și picioare de fier amestecat cu lut, pe care l-a văzut regele în vis, era, de fapt, un uriaș cu picioare de lut. Apoi, regele a văzut un fel de piatră, neatinsă de mână omenească, prăvălindu-se peste picioarele statuii și sfărâmând-o, făcând-o praf purtat de vânt și care nu lasă nicio urmă și, în locul ei, piatra a devenit un munte care a acoperit tot pământul. Daniel a interpretat astfel visul monarhului: capul de aur erau regele Nebucadnețar și imperiul său; celelalte metale ale statuii reprezentau succesiunea marilor imperii până la sfârșitul istoriei și stabilirea Împărăției lui Dumnezeu.

  Timp de aproape douăzeci de secole, interpretarea tradițională a evreilor și creștinilor a coincis cu cele patru metale ale statuii: Babilonul, Medo-Persia, Grecia și Roma. În ce privește piatra, mulți văd în ea un simbol al lui Hristos, care vine pe nori la sfârșitul timpului. Istoria popoarelor este, într-adevăr, ca un uriaș impunător, cu înfățișare înspăimântătoare, dar cu picioare de lut; este o istorie care nu dăinuie, pentru că Dumnezeul cerului o va face să dispară la venirea Regelui regilor și Domnului domnilor.

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu… putem fi siguri că profeția celei de-a doua veniri a lui Isus se va împlini cu aceeași precizie și exactitate ca cea a succesiunii imperiilor.

  Uriașul cu picioare de lut - 2020. Pentru că există în ceruri un Dumnezeu… putem fi siguri că profeția celei de-a doua veniri a lui Isus se va împlini cu aceeași precizie și exactitate ca cea a succesiunii imperiilor.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...