Articolul precedentTe-ai plictisit cumva?
  Articolul următorHristoși și profeți mincinoși

  Voci din cer

  Tot aşa, când veţi vedea întâmplându-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. (Luca 21:31)

  Ascultă ediția audio aici.

  Societatea evreiască din timpul lui Isus era impregnată de false speranțe mesianice care ajunseseră să fure chiar și inima apostolilor lui Isus. Esenienii, fariseii și zeloții aveau cu toții ceva în comun: speranța în iminenta apariție a lui Mesia, ca șef spiritual și militar care va instaura domnia teocratică a lui Israel, supunând toate națiunile păgâne sub sceptrul monarhiei restaurate a lui David. Răspunsul lui Isus pentru ucenici, în predica profetică, avea ca scop corectarea acestor așteptări și îndepărtarea oricărei incertitudini cu privire la venirea Sa. Mesajul Său este totodată imperativ și liniștitor. Semnele sfârșitului sunt mai degrabă chemări ale harului divin la pregătire spirituală, în timpul așteptării, decât indicatori cronologici; trebuie înțelese global, mai degrabă ca tendințe decât ca fapte izolate.

  Cartea Apocalipsei a fost numită cartea vocilor din cer. Dacă vocile din cer au fost permanente pe tot parcursul istoriei acestei lumi, în timpul sfârșitului aceste voci se intensifică, sunt mai frecvente, mai impunătoare, mai puternice. Sunt ca zgomotul unei cascade, ca vuietul a șapte furtuni, ca un leu care rage, ca vocea unei mari armate, ca sunetul unei trompete. Sunt ca nişte strigăte ale lui Dumnezeu către omenire și către biserică pentru a le anunța apropierea venirii Sale. Aceste voci de intensitate crescândă sunt semnele timpului, evenimentele, catastrofele și dezastrele care se manifestă astăzi în societate, în politică, în economie, în natură.

  În ciuda acestui fapt, mulți ignoră mesajul. De ce? Iată răspunsul: „Nu este decât materializarea unui efort studiat al prințului întunericului, de a ascunde de oameni ceea ce descoperă amăgirile lui. Pentru motivul acesta, Hristos, Descoperitorul, prevăzând lupta ce se va duce împotriva studierii Apocalipsei, a pronunțat o binecuvântare pentru toți aceia care vor citi, vor asculta și vor păzi cuvintele prorociei” (Tragedia veacurilor, p. 294).

  Semnele timpului sunt și mesaje de iubire și de har, avertismente care salvează, care arată că Domnul vrea ca nimeni să nu piară, „ci toţi să vină la pocăinţă” (2 Petru 3:9), care sunt de aceeași amploare și intensitate cu ritmul în care crește răul. Astăzi vă invit să studiem profețiile biblice și să fim atenți la semnele care ne anunță apropiata revenire a lui Isus în această lume.

  Voci din cer - 2020. Semnele timpului sunt și mesaje de iubire și de har, avertismente care salvează, care arată că Domnul vrea ca nimeni să nu piară, „ci toţi să vină la pocăinţă” (2 Petru 3:9), care sunt de aceeași amploare și intensitate cu ritmul în care crește răul.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...