Articolul precedentTe-ai plictisit cumva?
  Articolul următorHristoși și profeți mincinoși

  Voci din cer

  Tot aşa, când veţi vedea întâmplându-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. (Luca 21:31)

  Ascultă ediția audio aici.

  Societatea evreiască din timpul lui Isus era impregnată de false speranțe mesianice care ajunseseră să fure chiar și inima apostolilor lui Isus. Esenienii, fariseii și zeloții aveau cu toții ceva în comun: speranța în iminenta apariție a lui Mesia, ca șef spiritual și militar care va instaura domnia teocratică a lui Israel, supunând toate națiunile păgâne sub sceptrul monarhiei restaurate a lui David. Răspunsul lui Isus pentru ucenici, în predica profetică, avea ca scop corectarea acestor așteptări și îndepărtarea oricărei incertitudini cu privire la venirea Sa. Mesajul Său este totodată imperativ și liniștitor. Semnele sfârșitului sunt mai degrabă chemări ale harului divin la pregătire spirituală, în timpul așteptării, decât indicatori cronologici; trebuie înțelese global, mai degrabă ca tendințe decât ca fapte izolate.

  Cartea Apocalipsei a fost numită cartea vocilor din cer. Dacă vocile din cer au fost permanente pe tot parcursul istoriei acestei lumi, în timpul sfârșitului aceste voci se intensifică, sunt mai frecvente, mai impunătoare, mai puternice. Sunt ca zgomotul unei cascade, ca vuietul a șapte furtuni, ca un leu care rage, ca vocea unei mari armate, ca sunetul unei trompete. Sunt ca nişte strigăte ale lui Dumnezeu către omenire și către biserică pentru a le anunța apropierea venirii Sale. Aceste voci de intensitate crescândă sunt semnele timpului, evenimentele, catastrofele și dezastrele care se manifestă astăzi în societate, în politică, în economie, în natură.

  În ciuda acestui fapt, mulți ignoră mesajul. De ce? Iată răspunsul: „Nu este decât materializarea unui efort studiat al prințului întunericului, de a ascunde de oameni ceea ce descoperă amăgirile lui. Pentru motivul acesta, Hristos, Descoperitorul, prevăzând lupta ce se va duce împotriva studierii Apocalipsei, a pronunțat o binecuvântare pentru toți aceia care vor citi, vor asculta și vor păzi cuvintele prorociei” (Tragedia veacurilor, p. 294).

  Semnele timpului sunt și mesaje de iubire și de har, avertismente care salvează, care arată că Domnul vrea ca nimeni să nu piară, „ci toţi să vină la pocăinţă” (2 Petru 3:9), care sunt de aceeași amploare și intensitate cu ritmul în care crește răul. Astăzi vă invit să studiem profețiile biblice și să fim atenți la semnele care ne anunță apropiata revenire a lui Isus în această lume.

  Voci din cer - 2020. Semnele timpului sunt și mesaje de iubire și de har, avertismente care salvează, care arată că Domnul vrea ca nimeni să nu piară, „ci toţi să vină la pocăinţă” (2 Petru 3:9), care sunt de aceeași amploare și intensitate cu ritmul în care crește răul.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...