Articolul precedentIsten ismeri a szívünket
  Articolul următorÎntrebarea Reginei Spaniei

  Așteptare neîmplinită, inimă bolnavă

  O nădejde amânată îmbolnăveşte inima. (Proverbele 13:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe 22 octombrie 2019 se împlinesc 175 de ani de când adventiștii predică iminenta revenire a Domnului. Suntem o mișcare care și-a început călătoria religioasă cu un mesaj concret despre timpul sfârșitului: „A venit ceasul judecăţii Lui” (Apocalipsa 14:7), dar această judecată încă nu s-a realizat. Continuăm să vorbim despre întârziere pentru că biserica noastră nu poate evita această problemă, pentru că o interpretare corectă a întârzierii celei de-a doua veniri nu numai că explică și justifică rațiunea de a exista a bisericii noastre, ci și duce la o reală înțelegere a trăirii în biserică și în lume a membrilor noștri. Ne înșelăm noi, adventiștii de ziua a șaptea, când afirmăm că întoarcerea Domnului va fi un eveniment care se va petrece concret, în istorie? Sau trebuie să legăm revenirea, așa cum mulți alți creștini fac, de un sfârșit absolut al timpului, neconectat la cronologie? Nu! Profețiile și planul de mântuire se împlinesc în cadrul istoriei omenirii.

  De ce nu a revenit Domnul? Textul din Proverbe spune: „O nădejde amânată îmbolnăveşte inima.” Și este adevărat că noi, adventiștii, putem suferi consecințe ale crizei întârzierii. Isus ne avertizează cu privire la acest aspect. În trei dintre cele patru parabole din Predica de pe Munte, ne vorbește despre întârziere. În parabola robului credincios, slujitorul necredincios, obosit de așteptare, exclamă: „Stăpânul meu zăbovește să vină!” (Matei 24:48). În parabola celor zece fecioare, Isus ne avertizează: „Fiindcă mirele zăbovea, au aţipit toate şi au adormit” (Matei 25:5). În parabola talanților, Isus semnalează că „după multă vreme, stăpânul robilor acelora s-a întors şi le-a cerut socoteala” (Matei 25:19), așadar ei avuseseră mult timp la dispoziție pentru a face să prospere averea stăpânului înainte de a-i da socoteală.

  Atenție! În lipsa unanimității doctrinare și din cauza renunțării la proclamarea revenirii, criza întârzierii poate da naștere unei incertitudini cu privire la mesajul nostru; ea ne poate determina să prindem rădăcini în această lume, să pierdem din vedere caracterul ei provizoriu și poate avea consecințe etice și spirituale nefaste în viețile noastre.

  Ellen White spune: „Întârzierea este doar aparentă, Domnul nostru va reveni la timpul potrivit” (Manuscript Releases, vol. 16, p. 179). Care este timpul acela? Nu un timp ne separă de a doua venire, ci o misiune: pregătirea noastră spirituală și pregătirea spirituală a lumii, pentru a-L primi pe Domnul.

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne ajute să ne îndeplinim misiunea.

  Așteptare neîmplinită, inimă bolnavă - 2020. „Întârzierea este doar aparentă, Domnul nostru va reveni la timpul potrivit” Care este timpul acela? Nu un timp ne separă de a doua venire, ci o misiune: pregătirea noastră spirituală și pregătirea spirituală a lumii, pentru a-L primi pe Domnul. Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne ajute să ne îndeplinim misiunea.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...