Articolul precedentIsten ismeri a szívünket
  Articolul următorÎntrebarea Reginei Spaniei

  Așteptare neîmplinită, inimă bolnavă

  O nădejde amânată îmbolnăveşte inima. (Proverbele 13:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe 22 octombrie 2019 se împlinesc 175 de ani de când adventiștii predică iminenta revenire a Domnului. Suntem o mișcare care și-a început călătoria religioasă cu un mesaj concret despre timpul sfârșitului: „A venit ceasul judecăţii Lui” (Apocalipsa 14:7), dar această judecată încă nu s-a realizat. Continuăm să vorbim despre întârziere pentru că biserica noastră nu poate evita această problemă, pentru că o interpretare corectă a întârzierii celei de-a doua veniri nu numai că explică și justifică rațiunea de a exista a bisericii noastre, ci și duce la o reală înțelegere a trăirii în biserică și în lume a membrilor noștri. Ne înșelăm noi, adventiștii de ziua a șaptea, când afirmăm că întoarcerea Domnului va fi un eveniment care se va petrece concret, în istorie? Sau trebuie să legăm revenirea, așa cum mulți alți creștini fac, de un sfârșit absolut al timpului, neconectat la cronologie? Nu! Profețiile și planul de mântuire se împlinesc în cadrul istoriei omenirii.

  De ce nu a revenit Domnul? Textul din Proverbe spune: „O nădejde amânată îmbolnăveşte inima.” Și este adevărat că noi, adventiștii, putem suferi consecințe ale crizei întârzierii. Isus ne avertizează cu privire la acest aspect. În trei dintre cele patru parabole din Predica de pe Munte, ne vorbește despre întârziere. În parabola robului credincios, slujitorul necredincios, obosit de așteptare, exclamă: „Stăpânul meu zăbovește să vină!” (Matei 24:48). În parabola celor zece fecioare, Isus ne avertizează: „Fiindcă mirele zăbovea, au aţipit toate şi au adormit” (Matei 25:5). În parabola talanților, Isus semnalează că „după multă vreme, stăpânul robilor acelora s-a întors şi le-a cerut socoteala” (Matei 25:19), așadar ei avuseseră mult timp la dispoziție pentru a face să prospere averea stăpânului înainte de a-i da socoteală.

  Atenție! În lipsa unanimității doctrinare și din cauza renunțării la proclamarea revenirii, criza întârzierii poate da naștere unei incertitudini cu privire la mesajul nostru; ea ne poate determina să prindem rădăcini în această lume, să pierdem din vedere caracterul ei provizoriu și poate avea consecințe etice și spirituale nefaste în viețile noastre.

  Ellen White spune: „Întârzierea este doar aparentă, Domnul nostru va reveni la timpul potrivit” (Manuscript Releases, vol. 16, p. 179). Care este timpul acela? Nu un timp ne separă de a doua venire, ci o misiune: pregătirea noastră spirituală și pregătirea spirituală a lumii, pentru a-L primi pe Domnul.

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne ajute să ne îndeplinim misiunea.

  Așteptare neîmplinită, inimă bolnavă - 2020. „Întârzierea este doar aparentă, Domnul nostru va reveni la timpul potrivit” Care este timpul acela? Nu un timp ne separă de a doua venire, ci o misiune: pregătirea noastră spirituală și pregătirea spirituală a lumii, pentru a-L primi pe Domnul. Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne ajute să ne îndeplinim misiunea.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...