Întrebarea Reginei Spaniei

  La miezul nopţii, s-a auzit o strigare: „Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!” (Matei 25:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe parcursul anului academic 1975–1976, Biserica Adventistă a fost invitată să țină un seminar doctrinar în cadrul unui curs interdisciplinar de la Universitatea Autonomă din Madrid, numit „Umanități contemporane”. La seminar a asistat o studentă excepțională, o dată pe săptămână, timp de mai multe luni: regina Spaniei. La sfârșitul cursului, regina și-a exprimat dorința de a vizita câteva biserici ale grupurilor religioase participante. Prima a fost sinagoga evreiască, apoi a urmat biserica noastră centrală din Madrid, în cadrul unui serviciu de împărtășire, în sâmbăta din 26 iunie 1976. Ulterior, nu a mai vizitat alte locuri de cult.

  După câteva zile, i-am solicitat reginei o audiență la Casa Real, pentru a-i mulțumi de vizită. Ni s-a acordat audiența, iar pastorul Rafael Hidalgo și cu mine am mers acolo. Am fost primiți de regină, care ne aștepta în picioare într-un salon mare. Știți care a fost prima întrebare pe care ne-a adresat-o odată cu salutul? „Când revine? Da, Domnul, când va reveni?” Descoperise că, dintre toate grupările creștine care participaseră la seminarele doctrinare, doar adventiștii aveau un răspuns convingător la această întrebare.

  Este adevărat că toți creștinii cred în revenire, dar nu toți sunt adventiști. Care este diferența? Adventiștii trăiesc această credință cu dedicare. Trăim cu o permanentă speranță vie, plină de bucurie și comunicativă, cu o atenție vigilentă, încrezătoare și activă. Pentru noi, așteptarea nu este o acceptare intelectuală a făgăduinței Domnului: „Eu vin curând.” Este o atitudine existențială care influențează viața noastră cu tot ce presupune ea. Pentru noi, adventiștii, vestirea celei de-a doua veniri este misiunea noastră specială în sânul creștinătății contemporane. Suntem strigătul de la miezul nopții, care trezește fecioarele ațipite din parabolă; suntem gărzile care străjuiesc pe zidurile cetății lui Dumnezeu: „Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus nişte străjeri care nu vor tăcea niciodată, nici zi, nici noapte! […] Iată ce vesteşte Domnul până la marginile pământului: „Spuneţi fiicei Sionului: «Iată, Mântuitorul tău vine; iată, plata este cu El, şi răsplătirile merg înaintea Lui»” (Isaia 62:6,11). Regina Spaniei descoperise acest lucru.

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, revenirea Domnului va instaura o nouă domnie asupra lumii, în care vom putea trăi în pace și siguranță.

  Întrebarea Reginei Spaniei - 2020. Pentru noi, adventiștii, vestirea celei de-a doua veniri este misiunea noastră specială în sânul creștinătății contemporane. Suntem strigătul de la miezul nopții, care trezește fecioarele ațipite din parabolă; suntem gărzile care străjuiesc pe zidurile cetății lui Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...