Întrebarea Reginei Spaniei

  La miezul nopţii, s-a auzit o strigare: „Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!” (Matei 25:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe parcursul anului academic 1975–1976, Biserica Adventistă a fost invitată să țină un seminar doctrinar în cadrul unui curs interdisciplinar de la Universitatea Autonomă din Madrid, numit „Umanități contemporane”. La seminar a asistat o studentă excepțională, o dată pe săptămână, timp de mai multe luni: regina Spaniei. La sfârșitul cursului, regina și-a exprimat dorința de a vizita câteva biserici ale grupurilor religioase participante. Prima a fost sinagoga evreiască, apoi a urmat biserica noastră centrală din Madrid, în cadrul unui serviciu de împărtășire, în sâmbăta din 26 iunie 1976. Ulterior, nu a mai vizitat alte locuri de cult.

  După câteva zile, i-am solicitat reginei o audiență la Casa Real, pentru a-i mulțumi de vizită. Ni s-a acordat audiența, iar pastorul Rafael Hidalgo și cu mine am mers acolo. Am fost primiți de regină, care ne aștepta în picioare într-un salon mare. Știți care a fost prima întrebare pe care ne-a adresat-o odată cu salutul? „Când revine? Da, Domnul, când va reveni?” Descoperise că, dintre toate grupările creștine care participaseră la seminarele doctrinare, doar adventiștii aveau un răspuns convingător la această întrebare.

  Este adevărat că toți creștinii cred în revenire, dar nu toți sunt adventiști. Care este diferența? Adventiștii trăiesc această credință cu dedicare. Trăim cu o permanentă speranță vie, plină de bucurie și comunicativă, cu o atenție vigilentă, încrezătoare și activă. Pentru noi, așteptarea nu este o acceptare intelectuală a făgăduinței Domnului: „Eu vin curând.” Este o atitudine existențială care influențează viața noastră cu tot ce presupune ea. Pentru noi, adventiștii, vestirea celei de-a doua veniri este misiunea noastră specială în sânul creștinătății contemporane. Suntem strigătul de la miezul nopții, care trezește fecioarele ațipite din parabolă; suntem gărzile care străjuiesc pe zidurile cetății lui Dumnezeu: „Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus nişte străjeri care nu vor tăcea niciodată, nici zi, nici noapte! […] Iată ce vesteşte Domnul până la marginile pământului: „Spuneţi fiicei Sionului: «Iată, Mântuitorul tău vine; iată, plata este cu El, şi răsplătirile merg înaintea Lui»” (Isaia 62:6,11). Regina Spaniei descoperise acest lucru.

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, revenirea Domnului va instaura o nouă domnie asupra lumii, în care vom putea trăi în pace și siguranță.

  Întrebarea Reginei Spaniei - 2020. Pentru noi, adventiștii, vestirea celei de-a doua veniri este misiunea noastră specială în sânul creștinătății contemporane. Suntem strigătul de la miezul nopții, care trezește fecioarele ațipite din parabolă; suntem gărzile care străjuiesc pe zidurile cetății lui Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...