Articolul precedentKeresd az Úrat kitartással!
  Articolul următorCâți talanți ai primit?

  Pregătește-te! Avem întâlnire

  Și fiindcă îţi voi face astfel, pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău, Israele! (Amos 4:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Timp de mai mulți ani, am participat alături de soția mea la recepția pe care regele Spaniei o dădea pe 23 aprilie la Palatul Regal, cu ocazia oferirii Premiului Cervantes pentru Literatură. Pe invitația la ceremonie, secretariatul de la Casa Real oferea indicații detaliate cu privire la protocol: ținută de zi pentru doamne, costum negru pentru domni, ora și data sosirii, sala de întâlnire cu regii, ordinea în care vor fi salutați cei prezenți, sala unde se dă recepția și ora închiderii.

  Există un protocol de pregătire și pentru întâlnirea în slavă care va avea loc la revenirea lui Isus ca Rege al regilor și Domn al domnilor. Făgăduința revenirii Domnului este întotdeauna asociată cu necesitatea unei pregătiri responsabile. În ce constă protocolul pregătirii pentru întâlnirea cu Mântuitorul? În ce termeni dorește Domnul să Se întâlnească cu cei care așteaptă a doua Sa venire? Așa cum reiese din alte întâlniri cu poporul Său din trecut, Dumnezeu cere trei lucruri fundamentale:

  1. Sfințire. La întâlnirea lui Dumnezeu cu israeliții la Sinai, Dumnezeu îi cere lui Moise: „Du-te la popor, sfinţeşte-i azi şi mâine şi pune-i să-şi spele hainele. Să fie gata pentru a treia zi, căci a treia zi Domnul Se va coborî în faţa întregului popor, pe muntele Sinai.” (Exodul 19:10-11)

  2. Pocăință. La întâlnirea lui Isus cu iudeii la Iordan, Ioan Botezătorul, verișorul și precursorul Său, a pregătit calea Domnului spunând: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” (Matei 3:2)

  3. Unitate. Când Duhul Sfânt a coborât peste biserica creștină, la Cincizecime, textul spune: „Toţi aceştia stăruiau cu un cuget în rugăciune.” (Faptele 1:14)

  Cu siguranță că cele trei întâlniri prefigurează marea întâlnire finală, de cea mai mare amploare și cu caracter definitiv. Ele ne slujesc ca exemplu și model: pocăința sinceră totală și redeșteptarea reală a evlaviei sunt nevoile cele mai urgente. Sfințirea înseamnă un stil de viață în strânsă legătură cu Dumnezeu și o anumită stare mentală: sinceritate, verticalitate, integritate; idealul către care tindem este evlavia, asemănarea cu Dumnezeu, calea către un progres continuu. Pentru ca, în cele din urmă, Dumnezeu să întâlnească o biserică după voia Lui, în permanentă comuniune cu El și unii cu alții, și nu un popor împărțit, aflat în dezacord și risipit în dispute.

  Astăzi este timpul să ne pregătim pentru această întâlnire și să ne adaptăm protocolului ceresc, pentru a-L primi pe Isus.

  Pregătește-te! Avem întâlnire - 2020. Sfințirea înseamnă un stil de viață în strânsă legătură cu Dumnezeu și o anumită stare mentală: sinceritate, verticalitate, integritate; idealul către care tindem este evlavia, asemănarea cu Dumnezeu, calea către un progres continuu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...