Articolul precedentBizzál az Úrban!
  Articolul următorMarele mesaj al Sfintei Cine

  Mărșăluind până în zori

  Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie, aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor, Isus Hristos.(Tit 2:11-13)

  Ascultă ediția audio aici.

  José Maria Diez-Alegria, teolog catolic progresist, afirmă în lucrarea sa, Yo creo en la esperanza [Cred în speranță], că religia lui Isus și a creștinilor din biserica primară era un fel de religie etnico-profetică, spre deosebire de religia ontologico-cultuală a marilor biserici istorice, al căror fundament pentru răscumpărarea individuală a credinciosului este cultul, manifestările sale liturgice și practicarea sacramentelor. Religia etnico-profetică despre care vorbește acest autor este religia noastră, a adventiștilor care trăiesc în așteptarea revenirii Domnului. Conform lui Diez-Alegria, în cadrul ei i „se cere omului să realizeze dreptatea și dragostea, este un manifest pentru pregătire, care încurajează, prin cuvântul profeției revelatoare, adevăruri spirituale și morale. Este o religie mesianică ce anunță și așteaptă venirea unui eliberator care va interveni pentru a schimba radical istoria noastră.”

  A trăi așteptând înseamnă a adopta un anumit stil de viață, în care practica și gândirea sunt orientate înainte și în sus. După cum îi spune Pavel lui Tit, înseamnă a trăi după principiul temperanței (în raport cu noi înșine), al dreptății (în raport cu ceilalți) și al evlaviei (în raport cu Dumnezeu), a mărșălui până în zorii apropiatei zile a veșniciei. Această atitudine de așteptare nu este utopică, nu este irațională sau emoțională, ci se întemeiază pe făgăduința revelației. Isus Hristos este garanția speranței și Cel care va împlini așteptarea lor.

  Dacă păstrăm sentimentul de iminență și de provizorat, întârzierea nu va fi niciodată frustrantă sau generatoare de crize (1 Corinteni 7:29-31). Dacă vom continua să practicăm principiile unei reforme morale și spirituale în viața noastră (Luca 21:34), dacă vom avea un spirit de putere și perseverență (Matei 24:13) și dacă vom păstra un spirit de rugăciune, mânați de sentimentul de urgență, vom proclama „cu glas tare” mesajul revenirii, acesta fiind prioritatea noastră (Romani 13:11). Biblia spune: „Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului” (Luca 21:36).

  În așteptarea revenirii Domnului, Dumnezeu aduce în viața noastră multă fericire, pentru a menține vie în noi bucuria de a fi credincios. Să profităm astăzi de bucuria produsă credinciosului de preafericita speranță.

  Mărșăluind până în zori - 2020. În așteptarea revenirii Domnului, Dumnezeu aduce în viața noastră multă fericire, pentru a menține vie în noi bucuria de a fi credincios. Să profităm astăzi de bucuria produsă credinciosului de preafericita speranță.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...