Calul din Troia în Cetatea lui Dumnezeu

  Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău. (Ioan 17:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Istoria calului din Troia povestește cum această cetate invincibilă a căzut în urma atacurilor grecilor. Semnificația lui rămâne de actualitate din moment ce ilustrează în mod magistral pericolele care îi amenință pe toți cei care introduc în casele lor armele dușmanilor. Grecii și troienii erau în război. Mii de nave grecești au încercuit cetatea Troia, dar zidurile și apărarea feroce a troienilor nu le-au permis grecilor să intre în cetate. Într-o zi, asediatorii s-au prefăcut că se retrag, lăsând în apropierea zidurilor un cal enorm în care se afla un număr semnificativ de războinici greci; restul armatei retrăgându-se la navele situate în apropiere de insula Tenedos.

  Ușurați după asediul îndelungat, troienii au ieșit să admire calul monumental. Era o minunăție și s-au sfătuit ce ar trebui făcut. Influențați de mărturiile unor falși dezertori din armata grecească, au decis să îl introducă în cetate. A fost nevoie să spargă zidul ca să poată aduce fatala mașină de război și au plasat-o la înălțime, pe Acropole. La miezul nopții, când toți dormeau, unul dintre falșii dezertori a deschis trapele calului și mica armată care a ieșit din el a ucis santinelele de la porți, a deschis larg porțile și a anunțat restul armatei care aștepta la nave. Soldații au sosit pe întuneric, au incendiat orașul, au ars palatele și templele, iar troienii, lipsiți de apărare, luați prin surprindere și înșelați, au fost învinși. Astfel a căzut Troia, marea cetate.

  Cu câțiva ani în urmă, Dietrich von Hildebrand a scris o carte intitulată Calul din Troia în cetatea lui Dumnezeu, în care avertizează biserica despre pericolele la care se expune admirând, luând în discuție și acceptând, în cele din urmă, asimilarea unor principii filosofice care guvernează această lume. Pentru a le introduce în biserică trebuie să facem breșe în zidul neclintit care până acum a fost apărat. Ellen White spune: „Păcatele care domină lumea au năpădit biserica și inimile creștinilor care pretind a fi poporul lui Dumnezeu” (Témoignages pour l’église, vol. 2, p. 186). De aceea, Isus se roagă: „Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.”

  Să avem grijă astăzi să nu ne deschidem porțile inimii în faţa Diavolului.

  Calul din Troia în Cetatea lui Dumnezeu - 2020. „Păcatele care domină lumea au năpădit biserica și inimile creștinilor care pretind a fi poporul lui Dumnezeu”. De aceea, Isus se roagă: „Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.” Să avem grijă astăzi să nu ne deschidem porțile inimii în faţa Diavolului.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...