Calul din Troia în Cetatea lui Dumnezeu

  Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău. (Ioan 17:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Istoria calului din Troia povestește cum această cetate invincibilă a căzut în urma atacurilor grecilor. Semnificația lui rămâne de actualitate din moment ce ilustrează în mod magistral pericolele care îi amenință pe toți cei care introduc în casele lor armele dușmanilor. Grecii și troienii erau în război. Mii de nave grecești au încercuit cetatea Troia, dar zidurile și apărarea feroce a troienilor nu le-au permis grecilor să intre în cetate. Într-o zi, asediatorii s-au prefăcut că se retrag, lăsând în apropierea zidurilor un cal enorm în care se afla un număr semnificativ de războinici greci; restul armatei retrăgându-se la navele situate în apropiere de insula Tenedos.

  Ușurați după asediul îndelungat, troienii au ieșit să admire calul monumental. Era o minunăție și s-au sfătuit ce ar trebui făcut. Influențați de mărturiile unor falși dezertori din armata grecească, au decis să îl introducă în cetate. A fost nevoie să spargă zidul ca să poată aduce fatala mașină de război și au plasat-o la înălțime, pe Acropole. La miezul nopții, când toți dormeau, unul dintre falșii dezertori a deschis trapele calului și mica armată care a ieșit din el a ucis santinelele de la porți, a deschis larg porțile și a anunțat restul armatei care aștepta la nave. Soldații au sosit pe întuneric, au incendiat orașul, au ars palatele și templele, iar troienii, lipsiți de apărare, luați prin surprindere și înșelați, au fost învinși. Astfel a căzut Troia, marea cetate.

  Cu câțiva ani în urmă, Dietrich von Hildebrand a scris o carte intitulată Calul din Troia în cetatea lui Dumnezeu, în care avertizează biserica despre pericolele la care se expune admirând, luând în discuție și acceptând, în cele din urmă, asimilarea unor principii filosofice care guvernează această lume. Pentru a le introduce în biserică trebuie să facem breșe în zidul neclintit care până acum a fost apărat. Ellen White spune: „Păcatele care domină lumea au năpădit biserica și inimile creștinilor care pretind a fi poporul lui Dumnezeu” (Témoignages pour l’église, vol. 2, p. 186). De aceea, Isus se roagă: „Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.”

  Să avem grijă astăzi să nu ne deschidem porțile inimii în faţa Diavolului.

  Calul din Troia în Cetatea lui Dumnezeu - 2020. „Păcatele care domină lumea au năpădit biserica și inimile creștinilor care pretind a fi poporul lui Dumnezeu”. De aceea, Isus se roagă: „Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.” Să avem grijă astăzi să nu ne deschidem porțile inimii în faţa Diavolului.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...