Articolul precedentLegyen tiszt a beszéded!
  Articolul următorMarele nostru Preot

  Un țepuș în carne

  Şi, ca să nu mă umflu de mândrie din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască şi să mă împiedice să mă îngâmf. (2 Corinteni 12:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu se știe la ce fel de suferință face referire apostolul în acest pasaj. Ar putea fi vorba despre o boală cronică sau despre un handicap fizic cunoscut deja de cei din Corint. Pavel trăia cu un țepuș înfipt în carne, pe care Domnul nu i-l scosese. Știți ce înseamnă? Suferiți și voi de o suferință cronică sau de un handicap dobândit sau congenital? Este adevărat că ne obișnuim cu toate, dar apostolul își dă seama că Satana se folosea de suferința lui pentru a-l chinui. În ciuda acestui fapt, ce viață plină de realizări, prosperă, ferventă și evlavioasă a avut Pavel! Autorul a trei dintre epistolele Noului Testament, întemeietorul atâtor biserici, călătorul neobosit, eroul victorios în atâtea situații potrivnice, era un om care suferea de o deficiență fizică!

  Îmi amintesc de pe vremea când eram copil cum mă jucam cu Linda, cățelușa unui vecin care avea o lăptărie. Era veselă, afectuoasă și jucăușă; alerga în căutarea pietrelor pe care i le aruncam și, dacă nu aruncam piatra, se oprea dinaintea noastră și lătra. Într-o zi, a călcat-o un tramvai și a rămas fără una dintre lăbuțele din față.

  Pentru că scheuna teribil de durere, am văzut cu oroare cum stăpânul ei a omorât-o. De ce? Nu s-au mai văzut câini umblând în trei picioare? Nu știu dacă animalele suferă din cauza asta, dacă le face rău să fie așa și ar prefera să moară; din moment ce sunt atât de grațioase când sar și se joacă, ca și cum nu și-ar lua handicapul în serios și nu ar avea numai trei picioare, cred că nu.

  Unele persoane sunt ca Pavel, așchiile din trupul lor nu le sunt indiferente, dar le depășesc și nu îi împiedică să realizeze o mulțime de lucruri. Alte persoane, dimpotrivă, când dobândesc orice fel de rană, morală sau fizică, își petrec viața concentrându-se numai asupra aspectelor dureroase, ca și cum nu ar mai exista niciun alt motiv pentru care să trăiască. Unii își iau prostul obicei de a-și plânge de milă în urma loviturilor primite, „învârt cuțitul în rană”, se contopesc cu minuscula plăcere de a se autocompătimi și trăiesc viața „într-un picior”. Păcat! Pavel nu se plânge de situația lui. Singura dată când face referire la ea este pentru a ne învăța cum să depășim slăbiciunile: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită” (2 Corinteni 12:9).

  În loc să ne concentrăm astăzi atenția asupra țepușului din carne, să ne concentrăm atenția asupra lui Isus.

  Un țepuș în carne - 2020. În loc să ne concentrăm astăzi atenția asupra țepușului din carne, să ne concentrăm atenția asupra lui Isus.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...