Articolul precedentLegyen tiszt a beszéded!
  Articolul următorMarele nostru Preot

  Un țepuș în carne

  Şi, ca să nu mă umflu de mândrie din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască şi să mă împiedice să mă îngâmf. (2 Corinteni 12:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu se știe la ce fel de suferință face referire apostolul în acest pasaj. Ar putea fi vorba despre o boală cronică sau despre un handicap fizic cunoscut deja de cei din Corint. Pavel trăia cu un țepuș înfipt în carne, pe care Domnul nu i-l scosese. Știți ce înseamnă? Suferiți și voi de o suferință cronică sau de un handicap dobândit sau congenital? Este adevărat că ne obișnuim cu toate, dar apostolul își dă seama că Satana se folosea de suferința lui pentru a-l chinui. În ciuda acestui fapt, ce viață plină de realizări, prosperă, ferventă și evlavioasă a avut Pavel! Autorul a trei dintre epistolele Noului Testament, întemeietorul atâtor biserici, călătorul neobosit, eroul victorios în atâtea situații potrivnice, era un om care suferea de o deficiență fizică!

  Îmi amintesc de pe vremea când eram copil cum mă jucam cu Linda, cățelușa unui vecin care avea o lăptărie. Era veselă, afectuoasă și jucăușă; alerga în căutarea pietrelor pe care i le aruncam și, dacă nu aruncam piatra, se oprea dinaintea noastră și lătra. Într-o zi, a călcat-o un tramvai și a rămas fără una dintre lăbuțele din față.

  Pentru că scheuna teribil de durere, am văzut cu oroare cum stăpânul ei a omorât-o. De ce? Nu s-au mai văzut câini umblând în trei picioare? Nu știu dacă animalele suferă din cauza asta, dacă le face rău să fie așa și ar prefera să moară; din moment ce sunt atât de grațioase când sar și se joacă, ca și cum nu și-ar lua handicapul în serios și nu ar avea numai trei picioare, cred că nu.

  Unele persoane sunt ca Pavel, așchiile din trupul lor nu le sunt indiferente, dar le depășesc și nu îi împiedică să realizeze o mulțime de lucruri. Alte persoane, dimpotrivă, când dobândesc orice fel de rană, morală sau fizică, își petrec viața concentrându-se numai asupra aspectelor dureroase, ca și cum nu ar mai exista niciun alt motiv pentru care să trăiască. Unii își iau prostul obicei de a-și plânge de milă în urma loviturilor primite, „învârt cuțitul în rană”, se contopesc cu minuscula plăcere de a se autocompătimi și trăiesc viața „într-un picior”. Păcat! Pavel nu se plânge de situația lui. Singura dată când face referire la ea este pentru a ne învăța cum să depășim slăbiciunile: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită” (2 Corinteni 12:9).

  În loc să ne concentrăm astăzi atenția asupra țepușului din carne, să ne concentrăm atenția asupra lui Isus.

  Un țepuș în carne - 2020. În loc să ne concentrăm astăzi atenția asupra țepușului din carne, să ne concentrăm atenția asupra lui Isus.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...