Articolul precedentKívánjátok az Úrat!
  Articolul următorNaufragiul credinței

  Știu în cine am crezut

  Dar nu mi-e ruşine, căci ştiu în cine am crezut. Şi sunt încredinţat că El are putere să păzească ce I-am încredinţat până în ziua aceea. (2 Timotei 1:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Tranziția politică din Spania, din a doua jumătate a anilor ’60, a cunoscut noi și surprinzătoare inițiative. Implicarea jurnalistului Joaquin Arozamena la Televiziunea Spaniolă în anul 1975 a însemnat o schimbare importantă în privința modului în care se relatau actualitățile. S-a spus că Arozamena a fost un profesionist al mass-mediei care i-a condus cu măiestrie pe spanioli prin această perioadă istorică dificilă.

  La o emisiune de seară erau invitați reprezentanți ai diferitelor culte necatolice cărora, timp de mai bine de patruzeci de ani, le fusese interzis să își facă simțită prezența, să își prezinte mesajul și activitatea. Într-o după-amiază, a venit rândul adventiștilor.

  La început, totul a decurs politicos, confortabil, agreabil, dar, la un anumit moment al interviului, ni s-a adresat următoarea întrebare: „Credeți voi, adventiștii, că sunteți deținători ai adevărului și că toate celelalte confesiuni se înșală?”

  Dilema ridicată de întrebare și posibilul nostru răspuns era următoarea: dacă spuneam că da, Biserica Adventistă se identifica cu conceptul de exclusivism religios caracteristic sectelor; dacă răspundeam că nu, am fi arătat telespectatorilor o anumită nesiguranță în privința doctrinei și crezului nostru. Ce ar fi trebuit să răspundem pentru a nu cădea în niciuna dintre capcane? Cum să respectăm principiul pluralismului religios, care tocmai fusese recunoscut în țara noastră?

  După câteva secunde, am răspuns: „Sunt, întâi de toate, un credincios. Și am multe afinități cu toți cei care acceptă existența unui Dumnezeu transcendent, care este deasupra noastră a tuturor; sunt apoi un creștin și mă identific cu toți cei care au făcut din Hristos modelul și Mântuitorul nostru, centrul credinței și închinării; sunt, în cele din urmă, adventist de ziua a șaptea pentru că această biserică și crezul ei mi-au oferit cele mai convingătoare răspunsuri la exigențele mele în ce privește adevărul.” Prezentatorul programului a înțeles și a trecut la alt subiect.

  Apostolului Pavel, în mijlocul persecuțiilor, suferinței și în închisoare, nu i-a fost rușine. Știa bine în cine își pusese încrederea. Dincolo de așteptarea de a avea adevărul absolut, dincolo de crez, de sistemul religios și de instituțiile care dau contur bisericii, ar trebui să avem o convingere personală profundă, ar trebui să fim permanent în căutarea adevărului, care este Isus, ar trebui să existe o coerență responsabilă și fermă între credința noastră și viața noastră.

  Să nu ne fie teamă astăzi să ne arătăm credința prin faptele noastre.

  Știu în cine am crezut - 2020. Dincolo de așteptarea de a avea adevărul absolut, dincolo de crez, de sistemul religios și de instituțiile care dau contur bisericii, ar trebui să avem o convingere personală profundă, ar trebui să fim permanent în căutarea adevărului, care este Isus, ar trebui să existe o coerență responsabilă și fermă între credința noastră și viața noastră.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...