Articolul precedentKívánjátok az Úrat!
  Articolul următorNaufragiul credinței

  Știu în cine am crezut

  Dar nu mi-e ruşine, căci ştiu în cine am crezut. Şi sunt încredinţat că El are putere să păzească ce I-am încredinţat până în ziua aceea. (2 Timotei 1:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Tranziția politică din Spania, din a doua jumătate a anilor ’60, a cunoscut noi și surprinzătoare inițiative. Implicarea jurnalistului Joaquin Arozamena la Televiziunea Spaniolă în anul 1975 a însemnat o schimbare importantă în privința modului în care se relatau actualitățile. S-a spus că Arozamena a fost un profesionist al mass-mediei care i-a condus cu măiestrie pe spanioli prin această perioadă istorică dificilă.

  La o emisiune de seară erau invitați reprezentanți ai diferitelor culte necatolice cărora, timp de mai bine de patruzeci de ani, le fusese interzis să își facă simțită prezența, să își prezinte mesajul și activitatea. Într-o după-amiază, a venit rândul adventiștilor.

  La început, totul a decurs politicos, confortabil, agreabil, dar, la un anumit moment al interviului, ni s-a adresat următoarea întrebare: „Credeți voi, adventiștii, că sunteți deținători ai adevărului și că toate celelalte confesiuni se înșală?”

  Dilema ridicată de întrebare și posibilul nostru răspuns era următoarea: dacă spuneam că da, Biserica Adventistă se identifica cu conceptul de exclusivism religios caracteristic sectelor; dacă răspundeam că nu, am fi arătat telespectatorilor o anumită nesiguranță în privința doctrinei și crezului nostru. Ce ar fi trebuit să răspundem pentru a nu cădea în niciuna dintre capcane? Cum să respectăm principiul pluralismului religios, care tocmai fusese recunoscut în țara noastră?

  După câteva secunde, am răspuns: „Sunt, întâi de toate, un credincios. Și am multe afinități cu toți cei care acceptă existența unui Dumnezeu transcendent, care este deasupra noastră a tuturor; sunt apoi un creștin și mă identific cu toți cei care au făcut din Hristos modelul și Mântuitorul nostru, centrul credinței și închinării; sunt, în cele din urmă, adventist de ziua a șaptea pentru că această biserică și crezul ei mi-au oferit cele mai convingătoare răspunsuri la exigențele mele în ce privește adevărul.” Prezentatorul programului a înțeles și a trecut la alt subiect.

  Apostolului Pavel, în mijlocul persecuțiilor, suferinței și în închisoare, nu i-a fost rușine. Știa bine în cine își pusese încrederea. Dincolo de așteptarea de a avea adevărul absolut, dincolo de crez, de sistemul religios și de instituțiile care dau contur bisericii, ar trebui să avem o convingere personală profundă, ar trebui să fim permanent în căutarea adevărului, care este Isus, ar trebui să existe o coerență responsabilă și fermă între credința noastră și viața noastră.

  Să nu ne fie teamă astăzi să ne arătăm credința prin faptele noastre.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...