Articolul precedentKrisztus által szabad az út az Atyához!
  Articolul următorVino și vezi

  Naufragiul credinței

  Porunca pe care ţi-o dau, fiule Timotei, după prorociile făcute mai înainte despre tine, este ca prin ele să te lupţi lupta cea bună şi să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii l-au pierdut şi au căzut din credinţă. (1 Timotei 1:18-19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Costa Concordia, un vas de croazieră de 114 500 de tone, care avea la bord 4 231 de pasageri, a naufragiat pe 13 ianuarie 2012, la 100 de ani de la naufragiul vasului Titanic. Naufragiul s-a produs în dreptul insulei Giglio, din Marea Tireniană, după ce nava a lovit un recif. Specialiștii au estimat că acesta ar fi naufragiul de cel mai mare tonaj din istoria navigației. Din nefericire, mai mult de treizeci de persoane și-au pierdut viața și multe au fost rănite. Totul a părut să indice că lipsa de experiență a căpitanului a fost cea care a cauzat tragedia.

  Naufragiu! Termenul înseamnă pierderea sau ruina unei nave și este sinonim cu tragedie, dezastru, cădere și moarte. Ce înseamnă „naufragiul credinței”? Este vorba despre o experiență similară, în domeniul spiritualității. Ca dovadă că este ceva obișnuit pentru vremurile din urmă, pentru a se referi la această experiență, Pavel folosește în scrisorile de la sfârșitul lucrării sale expresii prin care afirmă că oamenii vor cădea „în prăpăd și pierzare” (1 Timotei 6:9); „au rătăcit de la credinţă” (v. 10); „unii se vor lepăda de credinţă” (1 Timotei 4:1).

  E dureros să asiști la naufragiul credinței unui creștin! Uneori mai este încă timp pentru a-l salva de la o iminentă tragedie a vieții sale spirituale, dar alteori este prea târziu pentru ca dezastrul să poată fi evitat. De ce se întâmplă lucrurile astfel? Apostolul Pavel ne spune care pot fi cauzele naufragiului credinței: iubirea de bani (1 Timotei 6:10); înfierarea conștiinței (1 Timotei 1:19; 4:2); explicațiile falsei științe (1 Timotei 6:20-21); iubirea de lume (2 Timotei 4:10); diferențele individuale și opoziția față de autoritatea bisericii (2 Timotei 4:14-15).

  Pavel ne îndeamnă să respectăm cinci principii care sunt un antidot împotriva naufragiului: mulțumirea (1 Timotei 6:6); o conștiință bună și o credință autentică (1 Timotei 1:5,19); renunțarea la necurății și poftele lumești (Tit 2:12); consolidarea sfintelor învățături ale bisericii (2 Timotei 1:13).

  Să Îi încredințăm lui Isus conducerea în viața noastră. El este cel mai bun Căpitan, care ne va duce în siguranță în port și va ști să evite naufragiul credinței noastre.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...