Articolul precedentKrisztus által szabad az út az Atyához!
  Articolul următorVino și vezi

  Naufragiul credinței

  Porunca pe care ţi-o dau, fiule Timotei, după prorociile făcute mai înainte despre tine, este ca prin ele să te lupţi lupta cea bună şi să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii l-au pierdut şi au căzut din credinţă. (1 Timotei 1:18-19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Costa Concordia, un vas de croazieră de 114 500 de tone, care avea la bord 4 231 de pasageri, a naufragiat pe 13 ianuarie 2012, la 100 de ani de la naufragiul vasului Titanic. Naufragiul s-a produs în dreptul insulei Giglio, din Marea Tireniană, după ce nava a lovit un recif. Specialiștii au estimat că acesta ar fi naufragiul de cel mai mare tonaj din istoria navigației. Din nefericire, mai mult de treizeci de persoane și-au pierdut viața și multe au fost rănite. Totul a părut să indice că lipsa de experiență a căpitanului a fost cea care a cauzat tragedia.

  Naufragiu! Termenul înseamnă pierderea sau ruina unei nave și este sinonim cu tragedie, dezastru, cădere și moarte. Ce înseamnă „naufragiul credinței”? Este vorba despre o experiență similară, în domeniul spiritualității. Ca dovadă că este ceva obișnuit pentru vremurile din urmă, pentru a se referi la această experiență, Pavel folosește în scrisorile de la sfârșitul lucrării sale expresii prin care afirmă că oamenii vor cădea „în prăpăd și pierzare” (1 Timotei 6:9); „au rătăcit de la credinţă” (v. 10); „unii se vor lepăda de credinţă” (1 Timotei 4:1).

  E dureros să asiști la naufragiul credinței unui creștin! Uneori mai este încă timp pentru a-l salva de la o iminentă tragedie a vieții sale spirituale, dar alteori este prea târziu pentru ca dezastrul să poată fi evitat. De ce se întâmplă lucrurile astfel? Apostolul Pavel ne spune care pot fi cauzele naufragiului credinței: iubirea de bani (1 Timotei 6:10); înfierarea conștiinței (1 Timotei 1:19; 4:2); explicațiile falsei științe (1 Timotei 6:20-21); iubirea de lume (2 Timotei 4:10); diferențele individuale și opoziția față de autoritatea bisericii (2 Timotei 4:14-15).

  Pavel ne îndeamnă să respectăm cinci principii care sunt un antidot împotriva naufragiului: mulțumirea (1 Timotei 6:6); o conștiință bună și o credință autentică (1 Timotei 1:5,19); renunțarea la necurății și poftele lumești (Tit 2:12); consolidarea sfintelor învățături ale bisericii (2 Timotei 1:13).

  Să Îi încredințăm lui Isus conducerea în viața noastră. El este cel mai bun Căpitan, care ne va duce în siguranță în port și va ști să evite naufragiul credinței noastre.

  Naufragiul credinței - 2020. Să Îi încredințăm lui Isus conducerea în viața noastră. El este cel mai bun Căpitan, care ne va duce în siguranță în port și va ști să evite naufragiul credinței noastre.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...