Articolul precedentAz áldást a hit előlegezi!
  Articolul următorTeatrul roman din Sagunto

  A cerceta cu atenție

  Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun! Feriţi-vă de orice se pare rău! (1 Tesaloniceni 5:21-22)

  Ascultă ediția audio aici.

  Odată ce Isus S-a înălțat la cer, biserica primară s-a confruntat cu tot felul de provocări în încercarea de a rămâne hotărâtă în speranța Evangheliei. Au apărut tot felul de idei legate de învățătura creștină în anumite biserici, dar altele s-au dovedit a fi drastice. Problema este că unele atitudini extreme din partea unor credincioși împiedică alte persoane să se apropie de biserică. La fel ca atunci, se întâmplă și astăzi. Unele manifestări autoritare ale credinței în anumite domenii ale vieții bisericii paralizează un mare număr de oameni în încercarea lor de a-și preda viața lui Hristos. „Fanatismul și răutatea cu care își fac lucrarea oameni care în mod nelegitim își spun trimiși ai lui Dumnezeu au drept consecință faptul că mulți oameni buni și serioși privesc cu o mare neîncredere și nu dau credit celor care cred în revelația divină. Cel care caută adevărul trebuie să se pregătească și împotriva minciunilor falșilor profeți și mentori, și împotriva eșecului în ce privește cunoașterea adevărului. Apostolul Pavel spune: «Nu dispreţuiţi prorociile. Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun»” (Christian Experience and Teaching of Ellen G. White, p. 244). Apostolul Pavel ne amintește că nu e cazul să acceptăm toate opțiunile care ni se oferă și să nu facem nicio deosebire între ele. Ne sfătuiește să avem criteriile corecte de selecție și să avem în vedere un obiectiv.

  „Conform acestui îndemn, credincioșii lui Hristos trebuie să fie deschiși să ia în considerare dovezile care arată că actuala mișcare adventistă este călăuzită de Dumnezeu și să ia în considerare manifestările profetice care au legătură cu această mișcare. Ni se amintește, în același timp: «Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.» Criteriul care trebuie să ne călăuzească este acesta: «După faptele lor îi veți cunoaște»” (Christian Experience and Teaching of Ellen G. White, p. 244).

  Trebuie să ne ferim de rău. A alege dintre numeroasele și diversele opțiuni pe care le întâlnim în viață, după un criteriu moral și spiritual, este cea mai bună metodă de învățare și are un obiectiv: păstrarea a ceea ce este bun, adică a ceea ce are ca scop realizarea binelui, căutarea și găsirea adevărului. Apostolul Pavel explică într-un alt pasaj ce trebuie să căutăm: „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească” (Filipeni 4:8).

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne îndepărteze de rău.

  A cerceta cu atenție - 2020. Trebuie să ne ferim de rău. A alege dintre numeroasele și diversele opțiuni pe care le întâlnim în viață, după un criteriu moral și spiritual, este cea mai bună metodă de învățare și are un obiectiv: păstrarea a ceea ce este bun, adică a ceea ce are ca scop realizarea binelui, căutarea și găsirea adevărului.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...