Articolul precedentAz áldást a hit előlegezi!
  Articolul următorTeatrul roman din Sagunto

  A cerceta cu atenție

  Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun! Feriţi-vă de orice se pare rău! (1 Tesaloniceni 5:21-22)

  Ascultă ediția audio aici.

  Odată ce Isus S-a înălțat la cer, biserica primară s-a confruntat cu tot felul de provocări în încercarea de a rămâne hotărâtă în speranța Evangheliei. Au apărut tot felul de idei legate de învățătura creștină în anumite biserici, dar altele s-au dovedit a fi drastice. Problema este că unele atitudini extreme din partea unor credincioși împiedică alte persoane să se apropie de biserică. La fel ca atunci, se întâmplă și astăzi. Unele manifestări autoritare ale credinței în anumite domenii ale vieții bisericii paralizează un mare număr de oameni în încercarea lor de a-și preda viața lui Hristos. „Fanatismul și răutatea cu care își fac lucrarea oameni care în mod nelegitim își spun trimiși ai lui Dumnezeu au drept consecință faptul că mulți oameni buni și serioși privesc cu o mare neîncredere și nu dau credit celor care cred în revelația divină. Cel care caută adevărul trebuie să se pregătească și împotriva minciunilor falșilor profeți și mentori, și împotriva eșecului în ce privește cunoașterea adevărului. Apostolul Pavel spune: «Nu dispreţuiţi prorociile. Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun»” (Christian Experience and Teaching of Ellen G. White, p. 244). Apostolul Pavel ne amintește că nu e cazul să acceptăm toate opțiunile care ni se oferă și să nu facem nicio deosebire între ele. Ne sfătuiește să avem criteriile corecte de selecție și să avem în vedere un obiectiv.

  „Conform acestui îndemn, credincioșii lui Hristos trebuie să fie deschiși să ia în considerare dovezile care arată că actuala mișcare adventistă este călăuzită de Dumnezeu și să ia în considerare manifestările profetice care au legătură cu această mișcare. Ni se amintește, în același timp: «Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.» Criteriul care trebuie să ne călăuzească este acesta: «După faptele lor îi veți cunoaște»” (Christian Experience and Teaching of Ellen G. White, p. 244).

  Trebuie să ne ferim de rău. A alege dintre numeroasele și diversele opțiuni pe care le întâlnim în viață, după un criteriu moral și spiritual, este cea mai bună metodă de învățare și are un obiectiv: păstrarea a ceea ce este bun, adică a ceea ce are ca scop realizarea binelui, căutarea și găsirea adevărului. Apostolul Pavel explică într-un alt pasaj ce trebuie să căutăm: „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească” (Filipeni 4:8).

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne îndepărteze de rău.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...