Articolul precedentValld meg Istent!
  Articolul următorCalm în mijlocul haosului

  La fel ca în zilele lui Noe

  Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului. În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului. (Matei 24:37-39)

  Ascultă ediția audio aici.

  Isus a făcut din analogia dintre timpul sfârșitului și epoca antediluviană un semn al timpului. Ellen White descrie astfel zilele lui Noe: „Oricine poftea nevasta sau averea aproapelui său le lua prin forță și oamenii se făleau cu faptele lor de violență.” Oamenii au devenit din ce în ce „mai cruzi și mai setoși de sânge, până când au ajuns să privească viața omului cu o înspăimântătoare indiferență” (Patriarhi și profeți, p. 78). Astăzi, multe atitudini imorale sau corupte îmbracă forme mai sofisticate și mai subtile decât altădată și, sub aparența egalității, libertății, emancipării și depășirii tabuurilor, societatea contemporană încurajează deliberat practici opuse moralității, echilibrului și binelui comun. Unele dintre practici sunt chiar contra naturii, contra legilor înrădăcinate pe care ni le dictează natura, cum ar fi, de exemplu, căsătoria între persoane de același sex.

  Putem pune aceste practici, așa cum spune Isus, în rândul semnelor timpului? Fără îndoială, odată ce ele reprezintă, prin generalizarea și integrarea lor în cultură, o deviere de la lucruri care păreau a avea o structură solidă, precum și prin consecințele lor funeste. Vă propun un exercițiu simplu: luați un ziar, nu contează care, și luați și trei markere de culori diferite: roșu, verde și negru. Răsfoiți-l și citiți titlurile. De câte ori găsiți un titlu care are legătură cu violența (crimă, terorism, furturi, sechestrări, ucideri, războaie, revoluții, agresiuni), faceți un semn roșu. De câte ori găsiți un titlu care are legătură cu corupția, imoralitatea, necinstea, mita, faceți un semn verde și de câte ori găsiți un titlu care are legătură cu alte semne (foamete, cutremure de pământ, boli, populații aflate în pericol, persecuție religioasă), faceți un semn negru. Apoi socotiți. Care este rezultatul? O descriere statistică surprinzătoare a cronicii unei zile din timpul nostru, un strigăt sfâșietor, urgent al semnelor timpului. „Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe”, la fel este și în timpul în care trăim.

  Să rămânem atenți la semne, pentru că există în ceruri un Dumnezeu… care va reveni curând pe pământ.

  La fel ca în zilele lui Noe - 2020. O descriere statistică surprinzătoare a cronicii unei zile din timpul nostru, un strigăt sfâșietor, urgent al semnelor timpului. „Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe”, la fel este și în timpul în care trăim. Să rămânem atenți la semne, pentru că există în ceruri un Dumnezeu… care va reveni curând pe pământ.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...