Articolul precedentMit jelent számodra Jézus?
  Articolul următorIndignare îndeptățită

  Rămași la Dachau

  Isus plângea. (Ioan 11:35)

  Ascultă ediția audio aici.

  În iulie 1975, cu ocazia călătoriei pentru Congresul Conferinței Generale, care a avut loc la Viena (Austria), am vizitat primul lagăr de concentrare construit de naziști la Dachau, aproape de München, în sudul Germaniei. La fel ca lagărul mult mai mare de la Auschwitz, Dachau a fost, între 1933 și 1945, scena persecutării cu o cruzime teribilă a prizonierilor închiși din motive religioase, a aristocraților, intelectualilor, politicienilor, țiganilor și, începând cu 1939, a evreilor. În timpul acestei perioade, mai mult de 200 000 de prizonieri au fost închiși în acest lagăr de exterminare, estimându-se că 41 500 de persoane au fost ucise și multe alte mii au murit din cauza condițiilor îngrozitoare de viață. La Dachau, doctorul Sigmund Rasher a făcut abominabile experimente medicale pe prizonieri, pentru a testa noi medicamente experimentale. Sute de prizonieri au murit sau au rămas infirmi pe viață ca urmare a experimentelor lui.

  Dachau a fost scena unor teribile munci silnice până la pierderea vieții, a torturilor, execuțiilor, foametei, frigului și suprapopulării. Incinta era înconjurată cu un gard electrificat de sârmă ghimpată, un șanț și un zid cu șapte turnuri de control. Este imaginea care mi-a rămas în memorie a acestui infern pe pământ. Imposibil să nu plângi odată ce ai intrat acolo să vizitezi.

  De ce atâta violență? Mai ales asupra copiilor lui Dumnezeu? „Dumnezeu nu forțează niciodată voința sau conștiința, dar calea continuă a lui Satana – pentru a câștiga stăpânire asupra acelora pe care nu-i poate amăgi altfel – este constrângerea prin cruzime. Prin teamă, el încearcă să domine conștiința și să-și asigure închinarea. Pentru împlinirea acestui țel, el lucrează prin autoritățile religioase și pământești, mobilizându-le să impună legile omenești, disprețuind Legea lui Dumnezeu” (Tragedia veacurilor, p. 508).

  Astăzi, la aproape șaizeci de ani [în 2005, la data realizării volumului, n.t.] de la eliberarea din lagărul de la Dachau de către trupele aliate, suntem tot la Dachau, în acest lagăr de concentrare, locul inechităților, al violenței, foametei, abuzurilor, corupției, nenorocirilor, care este lumea noastră. Continuăm fără să ne schimbăm, deși ar trebui; cu o severă indiferență, continuăm să rămânem pasivi, ca și cum tragicele statistici nu ar însemna nimic. Până când? Numai Dumnezeu știe.

  Vestea bună este că Isus revine curând pentru a ne lua să trăim acolo unde aparținem de drept. Atunci nu va mai fi nici țipăt, nici durere.

  Rămași la Dachau - 2020. Vestea bună este că Isus revine curând pentru a ne lua să trăim acolo unde aparținem de drept. Atunci nu va mai fi nici țipăt, nici durere.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...