Articolul precedentPregătirea ogorului
  Articolul următorLacrimile din Atocha

  Când se va termina corupția?

  Căpeteniile lui sunt în mijlocul lui ca nişte lupi care îşi sfâşie prada; varsă sânge, pierd sufletele numai ca să-şi potolească lăcomia de bani. (Ezechiel 22:27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Campaniile electorale sunt evenimente în timpul cărora, adesea, aspiranții la funcțiile publice își exagerează propunerile pentru a convinge alegătorii, promițându-le mai mult decât vor putea realiza vreodată. Pentru și mai multă credibilitate, ajung să promită cu înverșunare că, odată aleși într-o funcție sau alta, „se va termina cu corupția” din respectivul domeniu. Curios este însă că e dificil să vezi sau să auzi știri, sau să citești ziarul, fără să dai peste mari scandaluri de corupție în rândul celor din clasa politică din diverse regiuni ale lumii. Se pare că ideea de angajat în domeniul public, persoană care creează facilități pentru concetățeni prin acorduri și legi, este de mult făcută uitată. Până acolo încât mulți au ajuns să considere că liderii lor sunt persoane abuzive care, deseori, confundă administrația publică cu o pradă de război. Promisiunea de „a termina cu corupția” se repetă fără să fie adusă la îndeplinire.

  Nu e bine să-i privim cu ochi răi pe cei care guvernează țările în care lucrurile stau astfel, pentru că această atitudine nu contribuie la consolidarea libertăților unei națiuni. Dar nu putem nici să ne conformăm unui asemenea leadership, mai ales de dragul copiilor și al tinerilor, care vor risca să creadă că trebuie să se adapteze la o stare de lucruri, din moment de corupția este o parte implicită din viața societății. Liderii care guvernează astăzi sunt copiii care au asimilat valori (sau nonvalori) în societățile în care au crescut. Astăzi recoltăm ce am semănat.

  Ce se poate face pentru a opri corupția, la orice nivel? Iată un sfat bun: „O mare lucrare trebuie îndeplinită prin prezentarea adevărurilor mântuitoare ale Bibliei. Ele constituie mijloace de stăvilire a valului de stricăciune morală de pe pământ, rânduite de Dumnezeu. Hristos Și-a dat viața pentru a face posibil ca omul să fie refăcut după chipul lui Dumnezeu. Puterea harului Său este cea care aduce oamenii laolaltă, în ascultare de adevăr. Cei care vor experimenta în sufletul lor mai mult din sfințirea adevărului trebuie să prezinte acest adevăr și celor care nu îl cunosc. O lucrare mai nobilă și mai înălțătoare, ei nu vor găsi niciodată” (Sfaturi pentru părinți, educatori și elevi, p. 195).

  Astăzi vă încurajez să studiați, să îi învățați pe alții, să proclamați și să practicați adevărurile Bibliei. Influența ei în viața noastră și a alor noștri va favoriza construirea unei societăți mai bune.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...