Articolul precedentPregătirea ogorului
  Articolul următorLacrimile din Atocha

  Când se va termina corupția?

  Căpeteniile lui sunt în mijlocul lui ca nişte lupi care îşi sfâşie prada; varsă sânge, pierd sufletele numai ca să-şi potolească lăcomia de bani. (Ezechiel 22:27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Campaniile electorale sunt evenimente în timpul cărora, adesea, aspiranții la funcțiile publice își exagerează propunerile pentru a convinge alegătorii, promițându-le mai mult decât vor putea realiza vreodată. Pentru și mai multă credibilitate, ajung să promită cu înverșunare că, odată aleși într-o funcție sau alta, „se va termina cu corupția” din respectivul domeniu. Curios este însă că e dificil să vezi sau să auzi știri, sau să citești ziarul, fără să dai peste mari scandaluri de corupție în rândul celor din clasa politică din diverse regiuni ale lumii. Se pare că ideea de angajat în domeniul public, persoană care creează facilități pentru concetățeni prin acorduri și legi, este de mult făcută uitată. Până acolo încât mulți au ajuns să considere că liderii lor sunt persoane abuzive care, deseori, confundă administrația publică cu o pradă de război. Promisiunea de „a termina cu corupția” se repetă fără să fie adusă la îndeplinire.

  Nu e bine să-i privim cu ochi răi pe cei care guvernează țările în care lucrurile stau astfel, pentru că această atitudine nu contribuie la consolidarea libertăților unei națiuni. Dar nu putem nici să ne conformăm unui asemenea leadership, mai ales de dragul copiilor și al tinerilor, care vor risca să creadă că trebuie să se adapteze la o stare de lucruri, din moment de corupția este o parte implicită din viața societății. Liderii care guvernează astăzi sunt copiii care au asimilat valori (sau nonvalori) în societățile în care au crescut. Astăzi recoltăm ce am semănat.

  Ce se poate face pentru a opri corupția, la orice nivel? Iată un sfat bun: „O mare lucrare trebuie îndeplinită prin prezentarea adevărurilor mântuitoare ale Bibliei. Ele constituie mijloace de stăvilire a valului de stricăciune morală de pe pământ, rânduite de Dumnezeu. Hristos Și-a dat viața pentru a face posibil ca omul să fie refăcut după chipul lui Dumnezeu. Puterea harului Său este cea care aduce oamenii laolaltă, în ascultare de adevăr. Cei care vor experimenta în sufletul lor mai mult din sfințirea adevărului trebuie să prezinte acest adevăr și celor care nu îl cunosc. O lucrare mai nobilă și mai înălțătoare, ei nu vor găsi niciodată” (Sfaturi pentru părinți, educatori și elevi, p. 195).

  Astăzi vă încurajez să studiați, să îi învățați pe alții, să proclamați și să practicați adevărurile Bibliei. Influența ei în viața noastră și a alor noștri va favoriza construirea unei societăți mai bune.

  Când se va termina corupția? - 2020. Hristos Și-a dat viața pentru a face posibil ca omul să fie refăcut după chipul lui Dumnezeu. Puterea harului Său este cea care aduce oamenii laolaltă, în ascultare de adevăr. Cei care vor experimenta în sufletul lor mai mult din sfințirea adevărului trebuie să prezinte acest adevăr și celor care nu îl cunosc.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...