Articolul precedentBucurie după întristare
  Articolul următorViolența conjugală

  Lacrimile din Atocha

  Şi Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie, care Îşi ţine dragostea până în mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul, dar nu socoteşte pe cel vinovat drept nevinovat şi pedepseşte fărădelegea părinţilor în copii şi în copiii copiilor lor până la al treilea şi al patrulea neam!” (Exodul 34:6-7)

  Ascultă ediția audio aici.

  S-a întâmplat pe 11 martie 2004, la o oră de vârf, dimineața. Trenurile din suburbii erau pline de bărbați, femei și copii care își începeau activitățile cotidiene. Urcau pasageri din fiecare stație a magistralei Henares (zonă periferică a Madridului), unde locuiește o importantă colonie de imigranți români. Direcția era gara Atocha, cel mai important nod de legătură din oraș. Dar între 7:36 și 7:40, în gările El Pozo, Atocha și Santa Eugenia, au avut loc aproape simultan zece explozii în patru trenuri. Bilanțul: 191 de morți şi 1858 de răniți.

  Autorul masacrului a fost un comando terorist al organizației islamiste Al-Qaida. Teroriștii au pus în vagoane rucsacuri în care se aflau bombe cu ceas. Printre morți s-au aflat doi adventiști: tânăra Nicoleta Diac și Emilian Popescu, ambii români, ale căror trupuri au fost de nerecunoscut. Dintre adventiștii grav răniți, Margarita Cerrato, spaniolă, a fost rănită la un picior și la urechi; Ciuhat Lorin, român, care a scris mai târziu o carte despre atentat; și Emilia Mavru, româncă, rănită la picioare și la față. Silviu Jarnea, care călătorea cu unul dintre trenuri și care mi-a povestit în detaliu tragedia, a scăpat nevătămat pentru că în vagonul în care se afla nu fusese pus explozibil.

  Teroriștii căutau să facă maximum de victime nevinovate pentru a genera o mare panică socială. Cea mai mare parte a celor afectați erau muncitori, studenți, persoane modeste, care nu aveau nicio legătură cu revendicările teroriste. Mai rău decât atât, aceste atrocități au fost comise din așa-zise motive religioase.

  Biblia Îl descrie pe Tatăl ceresc drept „un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie”. Am experimentat acest lucru în viața mea personală. Dumnezeul Bibliei nu poate inspira un atentat, o crimă sau o fraudă. Sub nicio formă! Dimpotrivă, inspiră compasiune și îndurare.

  Să Îl căutăm astăzi pe Domnul din inimă și să trăim așa încât viața noastră să îi aducă onoare!

  Lacrimile din Atocha - 2020. Biblia Îl descrie pe Tatăl ceresc drept „un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie”. Dumnezeul Bibliei nu poate inspira un atentat, o crimă sau o fraudă. Sub nicio formă! Dimpotrivă, inspiră compasiune și îndurare.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...