Articolul precedentFelinar și drojdii
  Articolul următorZiua și ceasul

  O să revii în septembrie

  Ca să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăţie a harului Său, în bunătatea Lui faţă de noi în Hristos Isus. Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:7-8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Aveam 18 ani când mă pregăteam să intru la Seminarul Adventist din Madrid, dar înainte de asta trebuia să trec examenele de absolvire a liceului, iar una dintre materii era religia catolică. Profesorul, un preot al Bisericii din Zaragoza, mi-a cerut să explic doctrina harului. Examenul era oral, așa încât nu mi-a fost foarte greu să îi explic convingerile mele personale cu privire la harul lui Dumnezeu, care mântuiește lumea prin Isus Hristos și prin credință. Profesorul nu m-a lăsat să termin și, fără să-și ascundă enervarea, mi-a zis: „Niciun preot nu te-a învățat așa ceva! O să revii în septembrie, deși niciodată nu o să treci cât timp sunt eu profesor!” Am avut o a doua șansă și m-am prezentat la examenul din septembrie, pe care l-am și luat, dar, într-un mod foarte trist, profesorul nu a mai avut ocazia să mă pice, deoarece chiar în ziua examenului a murit de un stop cardiac, în timp ce vorbea la telefon. Harul este un dar al lui Dumnezeu care, odată respins în mod deliberat, se poate să nu mai revină niciodată.

  Șapte ani mai târziu, m-am aflat în fața unei alte comisii de examen. Cu acea ocazie, la Facultatea de Teologie Adventistă din Collonges (Franța). Mi-am prezentat studiul despre lege și har și, la sfârșitul discursului meu, președintele Uniunii Franco-Belgiene, Francis Lavanchy, un pastor veteran care prezida comisia, mi-a spus: „Foarte bine, fiule! Tema aceasta ar trebui să fie laitmotivul predicării tale ca pastor adventist.”

  Fiecare avem o bogată experiență personală a harului lui Dumnezeu. Poate că am fost cuprinși de emoție la descoperirea mesajului Evangheliei, întâia dată când acesta ne-a pus față în față cu Dumnezeu, sau când, din adâncimile ispitei și păcatului în care am căzut, invocăm iertarea cerului, sau când, din mijlocul durerii și suferinței, cerem ajutorul lui Dumnezeu și, la fel ca lui Pavel, Domnul ne răspunde: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită” (2 Corinteni 12:9).

  Ce s-ar alege de noi fără harul lui Dumnezeu? Totuși este în ceruri un Dumnezeu care, dinainte de întemeierea lumii, are din abundență rezerve de har pentru fiecare dintre copiii Lui, așa încât „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult” (Romani 5:20).

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...