Articolul precedentFelinar și drojdii
  Articolul următorZiua și ceasul

  O să revii în septembrie

  Ca să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăţie a harului Său, în bunătatea Lui faţă de noi în Hristos Isus. Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:7-8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Aveam 18 ani când mă pregăteam să intru la Seminarul Adventist din Madrid, dar înainte de asta trebuia să trec examenele de absolvire a liceului, iar una dintre materii era religia catolică. Profesorul, un preot al Bisericii din Zaragoza, mi-a cerut să explic doctrina harului. Examenul era oral, așa încât nu mi-a fost foarte greu să îi explic convingerile mele personale cu privire la harul lui Dumnezeu, care mântuiește lumea prin Isus Hristos și prin credință. Profesorul nu m-a lăsat să termin și, fără să-și ascundă enervarea, mi-a zis: „Niciun preot nu te-a învățat așa ceva! O să revii în septembrie, deși niciodată nu o să treci cât timp sunt eu profesor!” Am avut o a doua șansă și m-am prezentat la examenul din septembrie, pe care l-am și luat, dar, într-un mod foarte trist, profesorul nu a mai avut ocazia să mă pice, deoarece chiar în ziua examenului a murit de un stop cardiac, în timp ce vorbea la telefon. Harul este un dar al lui Dumnezeu care, odată respins în mod deliberat, se poate să nu mai revină niciodată.

  Șapte ani mai târziu, m-am aflat în fața unei alte comisii de examen. Cu acea ocazie, la Facultatea de Teologie Adventistă din Collonges (Franța). Mi-am prezentat studiul despre lege și har și, la sfârșitul discursului meu, președintele Uniunii Franco-Belgiene, Francis Lavanchy, un pastor veteran care prezida comisia, mi-a spus: „Foarte bine, fiule! Tema aceasta ar trebui să fie laitmotivul predicării tale ca pastor adventist.”

  Fiecare avem o bogată experiență personală a harului lui Dumnezeu. Poate că am fost cuprinși de emoție la descoperirea mesajului Evangheliei, întâia dată când acesta ne-a pus față în față cu Dumnezeu, sau când, din adâncimile ispitei și păcatului în care am căzut, invocăm iertarea cerului, sau când, din mijlocul durerii și suferinței, cerem ajutorul lui Dumnezeu și, la fel ca lui Pavel, Domnul ne răspunde: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită” (2 Corinteni 12:9).

  Ce s-ar alege de noi fără harul lui Dumnezeu? Totuși este în ceruri un Dumnezeu care, dinainte de întemeierea lumii, are din abundență rezerve de har pentru fiecare dintre copiii Lui, așa încât „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult” (Romani 5:20).

  O să revii în septembrie - 2020. Ce s-ar alege de noi fără harul lui Dumnezeu? Totuși este în ceruri un Dumnezeu care, dinainte de întemeierea lumii, are din abundență rezerve de har pentru fiecare dintre copiii Lui, așa încât „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult”
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...