Articolul precedentBinecuvântarea
  Articolul următorAfecțiune frățească

  Ziua și ceasul

  Cât despre ziua aceea sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. (Marcu 13:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe 16 octombrie 2006, în ziarul 20 minutos, din Madrid, a apărut o informație preluată din revista Nature: „Omul va dispărea pe 31 octombrie 2252006. Oamenii de știință europeni au calculat că specia noastră va dispărea din cauza frigului. Un decalaj al orbitei Pământului, din cauza căruia planeta nu se va mai apropia de Soare suficient de mult, va provoca răcirea ei și extincția mamiferelor.”

  Senzațional anunț! Și, bineînțeles, neverificabil. Cine va fi acolo la acea dată pentru a verifica? Dincolo de asta, știm că posibilitatea sfârșitului tuturor lucrurilor nu mai este mesajul „grupurilor catastrofice, alarmiste și excentrice”. Oamenii de știință au preluat ștafeta și acum ei sunt cei care ne surprind cu predicții și pronosticuri cu privire la sfârșitul lumii. În zilele noastre este din ce în ce mai obișnuit să auzi întrebările: are lumea termen de valabilitate, care este impactul suprapopulării, al dezastrelor climatice, războaielor, pandemiilor?

  Oamenii de știință nu se pun de acord când este vorba despre exactitatea datelor și lansează cifre care ne lasă indiferenți, din moment ce niciun om care trăiește acum nu va putea fi martorul predicțiilor lor. Dar ce mesaj lansează aceste previziuni? În primul rând, realitatea faptului că sfârșitul a devenit o temă apreciată de contemporani: proliferarea acestor comentarii și previziuni cu privire la sfârșitul lumii, dintr-o perspectivă științifică ce le conferă verosimilitate, le confirmă. În al doilea rând, generalizarea temei: explozia de declarații științifice și pseudo-științifice a redus din influența mesajului creștin. Ținând cont de plasarea într-un viitor îndepărtat și de felul spectaculos în care este tratat subiectul, populația nu ia subiectul în serios. Evident că fixarea de date pentru sfârșitul tuturor lucrurilor, pe care Biblia îl asociază cu a doua venire a lui Hristos, a fost și continuă să fie o tentație pentru toți cei care cred și așteaptă revenirea Mântuitorului. Dar este o tentație de care trebuie să ne ferim, pentru că ziua și ora nu sunt cunoscute de nimeni, în afară de Tatăl.

  Semnele venirii Domnului sunt tot mai evidente. Să continuăm să proclamăm revenirea Sa și să arătăm lumii că singura speranță și mântuire a planetei se află în stabilirea Împărăției lui Dumnezeu în această lume.

  Ziua și ceasul - 2020. Semnele venirii Domnului sunt tot mai evidente. Să continuăm să proclamăm revenirea Sa și să arătăm lumii că singura speranță și mântuire a planetei se află în stabilirea Împărăției lui Dumnezeu în această lume.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...