Articolul precedentDe la Eva la Maria
  Articolul următorMicrofoane pentru nebuni

  Succesul nu este o întâmplare

  Dimineaţa seamănă-ţi sămânţa şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească, fiindcă nu ştii ce va izbuti, aceasta sau aceea, sau dacă amândouă sunt deopotrivă de bune. (Eclesiastul 11:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o anumită perioadă din slujirea mea, am avut un program de lucru foarte încărcat: țineam cincisprezece ore de cursuri pe săptămână la seminarul teologic, eram director al departamentului Educație al Uniunii Spaniole, pastor al Bisericii din Castellon și urmam simultan cursurile de doi ani pentru studii de licență în istorie la Universitatea din Valencia, eram căsătorit și aveam un bebeluș. Cum am reușit să fac față unui asemenea volum de muncă? În primul rând, depinzând de Dumnezeu, care mi-a dat capacitățile necesare. În al doilea rând, respectând cu strictețe programul meu de lucru. În al treilea rând, știind că era „sprintul” final al unei situații temporare. În al patrulea rând, fixându-mi un obiectiv foarte motivant. În al cincilea rând, stabilind o ordine a priorităților în activitățile mele. Și pot să vă asigur că nu m-am simțit niciodată afectat de dependența de muncă, pentru că am fost călăuzit de Dumnezeu, care m-a motivat și mi-a suplinit carențele.

  Reușita nu este niciodată o întâmplare. Nu este rezultatul unei moment în care te-a lovit norocul. Când inteligența, circumstanțele și efortul se combină, ele pot aduce multe lucruri bune în viață: succes în studii, în afaceri sau în proiecte, inspirație, virtuozitate. Fiecare se poate pregăti pentru a-și dezvolta la maximum capacitățile intelectuale și abilitățile fizice, precum și pentru a deprinde abilități la locul de muncă, a căpăta determinare și responsabilități. Și, la un moment dat, va veni și circumstanța potrivită, oportunitatea de a putea demonstra din ce material suntem făcuți.

  Cât privește viața spirituală, textul de astăzi spune că sămânța semănată fără oprire, munca, lucrul făcut cu rost, având în vedere o perspectivă, sunt garanția unor rezultate bune. Beethoven spunea: „Geniul este 2% talent și 98% muncă”, iar Edison îl corectează puțin și afirmă că „invenția presupune 1% inspirație și 99% transpirație”. În general, geniul începe lucrurile importante, dar munca le termină. Reușita, sclipirea de geniu, creativitatea și realizările importante sunt tributare muncii. Așa afirmă și Solomon în Proverbele: „Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând” (Proverbele 22:29).

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne ajute să ne îmbunătățim aptitudinile și să dobândim obiceiuri mai bune cu privire la muncă. Și, când circumstanțele vor apărea, vom fi pregătiți să ne bucurăm de oportunități.

  Succesul nu este o întâmplare - 2020. Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne ajute să ne îmbunătățim aptitudinile și să dobândim obiceiuri mai bune cu privire la muncă. Și, când circumstanțele vor apărea, vom fi pregătiți să ne bucurăm de oportunități.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...