Articolul precedentCopil de Împărat
  Articolul următorIntoxicare în masă

  Drumul nostru spre Damasc

  Pe drum, când s-a apropiat de Damasc, deodată a strălucit o lumină din cer în jurul lui. El a căzut la pământ şi a auzit un glas care-i zicea: „Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?” (Faptele apostolilor 9:3-4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Isus i-a ieșit înainte lui Pavel pe drumul spre Damasc, l-a învăluit în lumină cerească, l-a trântit la pământ și l-a întrebat: „Saule, pentru ce mă prigonești?” „Cine ești Tu, Doamne?” i-a răspuns Pavel. „Eu sunt Isus, pe care Îl prigonești; ți-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un ţepuş!” a spus cu hotărâre vocea din ceruri.

  Saul L-a recunoscut pe Isus și, fascinat de El, L-a întrebat: „Doamne, ce vrei să fac?” Astfel, drumul lui Saul din Tars și-a schimbat complet direcția. Începând din acea zi, a devenit apostolul Pavel. În aceeași dimineață, Anania a avut o viziune în care Domnul i-a poruncit: „Du-te pe uliţa care se cheamă «Dreaptă» şi caută în casa lui Iuda pe unul zis Saul, un om din Tars. Căci iată, el se roagă şi a văzut în vedenie pe un om numit Anania, intrând la el şi punându-şi mâinile peste el, ca să-şi capete iarăşi vederea” (Faptele 9:11-12). Anania a făcut ce i-a cerut Isus.

  Convertirea lui Saul este, în multe feluri, un arhetip al oricărei veritabile convertiri:
  1. Pavel merge pe drumul său, convins, sigur, dar înșelându-se, deoarece căile noastre nu sunt întotdeauna și ale lui Dumnezeu.
  2. Hristos l-a întânit pe drum, l-a abordat.
  3. Dintr-odată, o strălucitoare lumină din ceruri l-a înconjurat. O lumină nouă, orbitoare.
  4. Pavel a căzut la pământ. Siguranța, convingerile și orgoliul său s-au prăbușit.
  5. Între Isus și Pavel s-a închegat un dialog personal, intim.
  6. Timp de trei zile rămâne orb, pentru că în lumea sa interioară, rugându-se, ajunge să se pocăiască.
  7. Ia contact cu biserica.
  8. Când își recapătă vederea, îi cad de pe ochi un fel de solzi, adică prejudecățile, pentru că ajunge să vadă lucrurile într-un mod cu totul diferit.
  9. Este botezat.
  10. Este umplut de Duhul Sfânt.

  Care va fi drumul nostru? Care a fost drumul nostru spre Damasc? Care este drumul nostru actual? L-am întâlnit până acum pe Isus?

  Drumul nostru spre Damasc - 2020. Care va fi drumul nostru? Care a fost drumul nostru spre Damasc? Care este drumul nostru actual? L-am întâlnit până acum pe Isus?
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...