Articolul precedentTu ce alegi?
  Articolul următorDin moarte la viață

  Surzi și orbi în sânul bisericii

  Ascultaţi, surzilor, priviţi şi vedeţi, orbilor! Cine este orb, dacă nu robul Meu, şi surd ca solul Meu pe care îl trimit? Cine este orb ca prietenul lui Dumnezeu şi orb ca robul Domnului? Ai văzut multe, dar n-ai luat seama la ele; ai deschis urechile, dar n-ai auzit. (Isaia 42:18-20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Vă imaginați un orb care vizitează pinacoteca Muzeului Prado? Se oprește în fața tabloului Las Meninas, al lui Velázquez, și așteaptă ca cineva să îi explice „aerul interpus” dintre figurile infantelor și cele ale doamnelor de companie. Vă imaginați un surd bătând din palme în ritmul celebrului Marș Radetsky, cu ocazia concertului de Anul Nou la Viena? Pare un joc al imaginației, dar textul de astăzi ne spune că poporul Israel era orb și surd din cauză că, deși vedea, nu vedea, și deși auzea, nu auzea, așa că nu înțelegea ceea ce îi arăta și îi spunea Domnul prin minunile și evenimentele întâmplate.

  În biserică pot fi surzi de inimă, care nu simt, orbi în credință, care nu cred, cei care nu comunică din cauză că nu aud, cei care nu înțeleg din cauză că nu văd. Ar fi minunat dacă am putea să ne deschidem urechile încuiate și să ne aprindem ochii stinși! Am fi martori ai minunilor lui Dumnezeu, am vedea și am auzi explozia de lumină multicoloră a infinitei iubiri divine pentru această lume, duhul ne-ar fi vesel, senin, mângâiat și am avea o poftă enormă să le spunem și altora ceea ce vedem și auzim.

  Domnul a spus: „Întoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi toţi cei ce sunteţi la marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu altul” (Isaia 45:22). Odată cu asta, mântuirea se rezumă la o întâlnire a privirii lui Dumnezeu cu privirea omului, la o atentă ascultare a Cuvântului lui Dumnezeu, din care vine credința care mântuiește. Privirea lui Isus a întâlnit-o pe cea a lui Petru în curtea marelui-preot. Petru și-a amintit cuvintele Sale și a plâns cu amar. Paraliticul de la scăldătoare, locuitorul din Gadara posedat, leprosul, femeia bolnavă care pierdea sânge au privit la Isus și au fost vindecați; văduva din Nain, Iair și soția lui, cărora le-a readus la viață copiii. Orbul Bartimeu, orbul din Betsaida și orbul din naștere au privit și ei la Isus, cu ochii lor fără lumină, și apoi au văzut. Și răufăcătorul de pe Golgota, pironit pe cruce, a privit la Isus, agonizând, și Domnul i-a promis că va intra în paradis. Isus i-a privit pe toți și le-a spus: „Fiți mântuiți!”

  Să privim astăzi la El. Ne va învăța să ascultăm de glasul Lui și să Îi înțelegem Cuvântul.

  Surzi și orbi în sânul bisericii - 2020. Orbul Bartimeu, orbul din Betsaida și orbul din naștere au privit și ei la Isus, cu ochii lor fără lumină, și apoi au văzut. Și răufăcătorul de pe Golgota, pironit pe cruce, a privit la Isus, agonizând, și Domnul i-a promis că va intra în paradis. Isus i-a privit pe toți și le-a spus: „Fiți mântuiți!”
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...