Articolul precedentMai mult decât ești dator
  Articolul următorRezistența pașnică

  Din moarte la viață

  Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. (Ioan 5:24)

  Ascultă ediția audio aici.

  Jean Weidner a fost un erou adventist din timpul celui de al Doilea Război Mondial. La mijlocul anului 1940, a creat o organizație clandestină, rețeaua Dutch-Paris, foarte persecutată de Gestapo. Organizația avea ca scop trecerea evreilor prin Franța în Elveția, pe ruta elvețiană, sau din Franța în Spania, Portugalia și Anglia, pe ruta spaniolă care traversează Pirineii. Într-o zi, cineva a spus despre Jean Weidner: „Mi-a salvat părinții, mi-a salvat viața, a salvat viața atâtor oameni, mulţi dintre ei evrei, dar a făcut mai mult decât atât: ne-a dat adăpost și hrană, ne-a dat curajul de care am avut nevoie.”

  În timpul anilor celui mai mare holocaust din istorie, Weidner a salvat viețile a opt sute de evrei și a multor altora care fugeau de teroarea nazistă. Și-a pus în pericol, în mod constant, propria viață, a suferit torturi, persecuție și condamnări la moarte; i-a salvat pe oameni de la o moarte sigură în acele oribile lagăre de exterminare și i-a condus către libertate, speranță, viață. Întrebat într-o zi care este motivul pentru care și-a riscat viața pentru a o salva pe a altora, răspunsul său a fost scurt și imediat: „Erau copii ai lui Dumnezeu, erau ființe omenești.” Jean Weidner era însuflețit de certitudinea că, în orice moment, se afla în mâinile lui Dumnezeu: „Sunt mulțumit că Dumnezeu m-a călăuzit pe parcursul acelor ani de prigoană, temniţă, tortură și teroare.”

  Pentru a trece din moarte la viață avem nevoie de un ghid, de cineva care să își riște viața pentru a ne salva. Acest ghid a fost Hristos. El a fost sursa de inspirație și modelul lucrării lui Jean Weidner, Mântuitorul oamenilor, Cel care a venit în lume pentru a stabili o cale prin care se poate evada din închisorile răului, o rețea care a pironit pe cruce actul prin care eram condamnați și ne-a dat în loc un certificat prin care suntem achitați, libertatea. Isus a suferit pedepse, persecuții, torturi, amenințări și, în cele din urmă, moartea. „Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)” (Efeseni 2:4-5).

  Numai Isus ne poate însufleți și poate transforma experiențele noastre negative. Să Îl lăsăm să ne conducă și vom constata repede că există în ceruri un Dumnezeu.

  Din moarte la viață - 2020. Numai Isus ne poate însufleți și poate transforma experiențele noastre negative. Să Îl lăsăm să ne conducă și vom constata repede că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!