Ghizi falși sau îngeri ai lui Dumnezeu

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. (Psalmii 91:11-12)

  Ascultă ediția audio aici.

  În iulie 1942, Joseph Smith, șef al unei întreprinderi evreiești din Rotterdam (Olanda), era neliniștit și voia să își părăsească țara pentru a se refugia în Elveția. Fusese reținut de Gestapo pentru o zi și se temea că el sau familia lui ar putea sfârși într-un lagăr nazist de exterminare. Un prieten i-a spus că știa pe cineva care putea să îl treacă întreg și nevătămat în Elveția, dar că trebuia să plătească un preț mare: două mii de florini, de persoană, și să plătească în avans. A plătit, a intrat în contact cu ghidul clandestin și au stabilit împreună itinerariul: Rotterdam, Bruxelles, Paris, Lyon, Annecy, Collonges, Geneva.

  Dar încă de la început au fost ținta escrocheriilor și șantajului. Au schimbat ghizii de mai multe ori și aceștia au cerut și mai mulți bani. În cele din urmă, au ajuns până la Lyon și au rămas fără niciun ban în portofel. Acolo, consulatul țării lor i-a pus în contact cu Jean Weidner care, aflând ce li se întâmplase și cum fuseseră victimele escrocheriilor, s-a ocupat de familie fără să le ceară vreun ban. I-a introdus în Elveția făcând o parte din călătorie prin muntele Salève, pe care îl cunoștea foarte bine, până la Collonges, iar de acolo au parcurs drumul noaptea, trecând gardul de sârmă ghimpată care îi separa de Elveția.

  Grupul a început traversarea prin Salève în zori. Dar bunica a obosit repede. Și dintr-odată, Jean și-a dat seama că ea nu mai era cu ei. A plecat în căutarea ei. Dar ea i-a spus: „Nu o să ajung niciodată. Mergeți înainte cu ceilalți. Lăsați-mă aici, lăsați-mă aici! Prefer să mor aici, pe munte.” Weidner se simțea responsabil pentru grupul acesta de oameni și nu putea concepe să piardă pe cineva dintre ei. A rugat-o să se sprijine de umărul său. „Lăsați-mă să mor, lăsați-mă să mă întind aici și să mor.” Așa că Jean Weidner a luat-o în brațe și a dus-o până la hambarul în care trebuia să mănânce și să se odihnească înainte de a trece granița. La miezul nopții, după ce au evitat să fie văzuți de patrulele germane care treceau pe ruta aceea, au traversat, unul câte unul, granița de sârmă ghimpată și au ajuns în Elveția, în regiunea Geneva.

  Ghizi falși și îngeri ai lui Dumnezeu. Familia Smith întâlnise prin Jean Weidner pe îngerul lui Iehova din Psalmul 91, care a purtat-o pe brațe pe bunică și a condus-o la libertate și la viață.

  Și noi putem să fim astăzi îngeri ai lui Dumnezeu.

  Ghizi falși sau îngeri ai lui Dumnezeu - 2020. Ghizi falși și îngeri ai lui Dumnezeu. Familia Smith întâlnise prin Jean Weidner pe îngerul lui Iehova din Psalmul 91, care a purtat-o pe brațe pe bunică și a condus-o la libertate și la viață. Și noi putem să fim astăzi îngeri ai lui Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...