Articolul precedentAșteptare
  Articolul următorPastori credincioși

  A crede și a sluji oamenilor înseamnă a crede în Dumnezeu

  Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii. (Proverbele 4:23)

  Ascultă ediția audio aici.

  La sfârșitul războiului, după ce a primit medalii și a fost decorat, Jean Weidner s-a stabilit în Statele Unite. A dus o viață liniștită, fără să atragă atenția, fără să arate către faptele sale de eroism sau către recompensele primite. Dar într-o zi, un jurnalist adventist de la Pacific Union College, Herbert Ford, a reușit să treacă dincolo de modestia lui Jean Weidner și să prindă într-un text povestea acestui om extraordinar. Astfel a apărut cartea al cărei titlu original, în limba engleză, este Flee the Captor, sursa relatărilor pe care le-ați citit.

  În 1963, Congresul Evreiesc American a dorit să onoreze persoanele care au salvat refugiați din ghearele naziștilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru a intra în contact cu ele, s-a publicat un anunț în toate ziarele din țară care au dorit să colaboreze. Un client al lui Weidner, Norman Rosen, a citit anunțul și a trimis asociației evreiești o lungă scrisoare în care a detaliat faptele lui Jean Weidner. Așa a ajuns să se organizeze, în luna martie a aceluiași an, o ceremonie de recunoștință, în cadrul căreia Congresul Evreiesc American i-a oferit lui Weidner o sculptură reprezentând o Biblie deschisă, pe care apare următoarea inscripție: „În semn de recunoștință pentru salvarea cu eroism a sute evrei în Europa ocupată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru imensul curaj pe care l-a pus în slujba umanității […], pentru punerea în practică în mod exemplar a celor mai frumoase principii de caritate, dreptate și neprihănire.”

  Sâmbătă, 21 mai 1994, Jean Weidner, prieten al umanității, s-a stins în locuința sa din Monterrey Park (California, Statele Unite). Reprezentanții diplomatici ai Israelului, Olandei, Franței, Belgiei, autoritățile Statelor Unite, supraviețuitori sau urmași ai celor eliberați, membri ai rețelei Dutch-Paris și mulți membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au asistat la funeraliile din Sabatul care a urmat, la Biserica Adventistă Temple City. Ca o sinteză a ceea ce Weidner a păstrat totdeauna în inima lui și i-a ghidat viața, Milton Geiger a spus: „Cred în om pentru că sunt obligat să o fac dacă vreau să cred în Dumnezeu, care a crezut în om suficient de mult încât să îl creeze și să continue să aibă răbdare cu el. Iată ceea ce nicio cruzime sau nebunie nu va putea vreodată să distrugă: faptul că omul crede în el însuși. În definitiv, aceasta înseamnă că omul are încredere în Creatorul său.”

  Domnul dorește ca noi să dăm dovadă de răbdare, iubire, toleranță și afecțiune față de semenii noștri. Astfel, ei vor descoperi că există în ceruri un Dumnezeu.

  A crede și a sluji oamenilor înseamnă a crede în Dumnezeu - 2020. Domnul dorește ca noi să dăm dovadă de răbdare, iubire, toleranță și afecțiune față de semenii noștri. Astfel, ei vor descoperi că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...