Articolul precedentAșteptare
  Articolul următorPastori credincioși

  A crede și a sluji oamenilor înseamnă a crede în Dumnezeu

  Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii. (Proverbele 4:23)

  Ascultă ediția audio aici.

  La sfârșitul războiului, după ce a primit medalii și a fost decorat, Jean Weidner s-a stabilit în Statele Unite. A dus o viață liniștită, fără să atragă atenția, fără să arate către faptele sale de eroism sau către recompensele primite. Dar într-o zi, un jurnalist adventist de la Pacific Union College, Herbert Ford, a reușit să treacă dincolo de modestia lui Jean Weidner și să prindă într-un text povestea acestui om extraordinar. Astfel a apărut cartea al cărei titlu original, în limba engleză, este Flee the Captor, sursa relatărilor pe care le-ați citit.

  În 1963, Congresul Evreiesc American a dorit să onoreze persoanele care au salvat refugiați din ghearele naziștilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru a intra în contact cu ele, s-a publicat un anunț în toate ziarele din țară care au dorit să colaboreze. Un client al lui Weidner, Norman Rosen, a citit anunțul și a trimis asociației evreiești o lungă scrisoare în care a detaliat faptele lui Jean Weidner. Așa a ajuns să se organizeze, în luna martie a aceluiași an, o ceremonie de recunoștință, în cadrul căreia Congresul Evreiesc American i-a oferit lui Weidner o sculptură reprezentând o Biblie deschisă, pe care apare următoarea inscripție: „În semn de recunoștință pentru salvarea cu eroism a sute evrei în Europa ocupată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru imensul curaj pe care l-a pus în slujba umanității […], pentru punerea în practică în mod exemplar a celor mai frumoase principii de caritate, dreptate și neprihănire.”

  Sâmbătă, 21 mai 1994, Jean Weidner, prieten al umanității, s-a stins în locuința sa din Monterrey Park (California, Statele Unite). Reprezentanții diplomatici ai Israelului, Olandei, Franței, Belgiei, autoritățile Statelor Unite, supraviețuitori sau urmași ai celor eliberați, membri ai rețelei Dutch-Paris și mulți membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au asistat la funeraliile din Sabatul care a urmat, la Biserica Adventistă Temple City. Ca o sinteză a ceea ce Weidner a păstrat totdeauna în inima lui și i-a ghidat viața, Milton Geiger a spus: „Cred în om pentru că sunt obligat să o fac dacă vreau să cred în Dumnezeu, care a crezut în om suficient de mult încât să îl creeze și să continue să aibă răbdare cu el. Iată ceea ce nicio cruzime sau nebunie nu va putea vreodată să distrugă: faptul că omul crede în el însuși. În definitiv, aceasta înseamnă că omul are încredere în Creatorul său.”

  Domnul dorește ca noi să dăm dovadă de răbdare, iubire, toleranță și afecțiune față de semenii noștri. Astfel, ei vor descoperi că există în ceruri un Dumnezeu.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...