Articolul precedentTe încumeți?
  Articolul următorUn vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  Pastori credincioși

  Vă voi da păstori după inima Mea şi vă vor paşte cu pricepere şi cu înţelepciune. (Ieremia 3:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dacă Domnul Și-a împlinit vreodată această promisiune, a fost odată cu darul propriului Său Fiu și apoi prin slujirea bunului meu prieten, pastorul Ignacio López, decedat la 49 de ani, victimă a unei hemoragii în timpul unei intervenții chirurgicale. Prietenia care m-a legat de Ignacio datează din perioada când eram studenți la Madrid, în vremurile grele când o vocație fie se făurea pe nicovala neajunsurilor, fie căutai alt drum în viață.

  Lucrător neobosit, conștiincios, practic, chibzuit, generos, credincios convins, exemplar, Ignacio era și un om bun. Astfel l-a descris un jurnalist din Almeria, ultima sa biserică, într-o scurtă descriere publicată într-un ziar din oraș atunci când a avut loc decesul său: „Astăzi a murit un om bun.” După cum spune Andrés Tejel în necrologul publicat în Curierul Adventist: „Adio, Ignacio, pe curând! Ne vom revedea. Ai părăsit lumea fără să te fi certat vreodată cu cineva. În ce te privește, nu a existat război, luptă sau critică. Ai știut să chibzuiești, să înțelegi totul, să iubești oamenii. Ai trecut prin lume mângâind, zâmbind, consolând, iubind. Locul tău nu știu cine îl va ocupa. Pe curând!”

  Cât bine face unei biserici slujirea dedicată a unui pastor! E dificil de șters urma pe care o lasă în viața multor oameni. Pastorul este chemat să arate o mare sensibilitate față de frații în Hristos, bărbați și femei supuși slăbiciunilor, aflați în fiecare zi în lupta credinței, din care nu mereu ies biruitori. „Biserica de pe pământ este alcătuită din bărbați și femei cu greșeli, care au nevoie de efort plin de răbdare și osteneală spre a fi formați și disciplinați să lucreze, fiind acceptați în viața aceasta, iar în viața viitoare să fie încununați cu slavă și nemurire. Este nevoie de slujitori, păstori credincioși care nu vor linguși pe popor, nici nu-l vor trata cu asprime, ci îl vor hrăni cu pâinea vieții, bărbați care să simtă zilnic în viața lor puterea transformatoare a Duhului Sfânt și care să nutrească în inimă o iubire puternică și neegoistă față de aceia pentru care lucrează” (Faptele apostolilor, p. 362).

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu ca El să dea bisericii pastori călăuziți de voința divină și care să se ocupe de oameni cu inteligență și înțelepciune.

  Pastori credincioși - 2020. Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu ca El să dea bisericii pastori călăuziți de voința divină și care să se ocupe de oameni cu inteligență și înțelepciune.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...