Articolul precedentTe încumeți?
  Articolul următorUn vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  Pastori credincioși

  Vă voi da păstori după inima Mea şi vă vor paşte cu pricepere şi cu înţelepciune. (Ieremia 3:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dacă Domnul Și-a împlinit vreodată această promisiune, a fost odată cu darul propriului Său Fiu și apoi prin slujirea bunului meu prieten, pastorul Ignacio López, decedat la 49 de ani, victimă a unei hemoragii în timpul unei intervenții chirurgicale. Prietenia care m-a legat de Ignacio datează din perioada când eram studenți la Madrid, în vremurile grele când o vocație fie se făurea pe nicovala neajunsurilor, fie căutai alt drum în viață.

  Lucrător neobosit, conștiincios, practic, chibzuit, generos, credincios convins, exemplar, Ignacio era și un om bun. Astfel l-a descris un jurnalist din Almeria, ultima sa biserică, într-o scurtă descriere publicată într-un ziar din oraș atunci când a avut loc decesul său: „Astăzi a murit un om bun.” După cum spune Andrés Tejel în necrologul publicat în Curierul Adventist: „Adio, Ignacio, pe curând! Ne vom revedea. Ai părăsit lumea fără să te fi certat vreodată cu cineva. În ce te privește, nu a existat război, luptă sau critică. Ai știut să chibzuiești, să înțelegi totul, să iubești oamenii. Ai trecut prin lume mângâind, zâmbind, consolând, iubind. Locul tău nu știu cine îl va ocupa. Pe curând!”

  Cât bine face unei biserici slujirea dedicată a unui pastor! E dificil de șters urma pe care o lasă în viața multor oameni. Pastorul este chemat să arate o mare sensibilitate față de frații în Hristos, bărbați și femei supuși slăbiciunilor, aflați în fiecare zi în lupta credinței, din care nu mereu ies biruitori. „Biserica de pe pământ este alcătuită din bărbați și femei cu greșeli, care au nevoie de efort plin de răbdare și osteneală spre a fi formați și disciplinați să lucreze, fiind acceptați în viața aceasta, iar în viața viitoare să fie încununați cu slavă și nemurire. Este nevoie de slujitori, păstori credincioși care nu vor linguși pe popor, nici nu-l vor trata cu asprime, ci îl vor hrăni cu pâinea vieții, bărbați care să simtă zilnic în viața lor puterea transformatoare a Duhului Sfânt și care să nutrească în inimă o iubire puternică și neegoistă față de aceia pentru care lucrează” (Faptele apostolilor, p. 362).

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu ca El să dea bisericii pastori călăuziți de voința divină și care să se ocupe de oameni cu inteligență și înțelepciune.

  Pastori credincioși - 2020. Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu ca El să dea bisericii pastori călăuziți de voința divină și care să se ocupe de oameni cu inteligență și înțelepciune.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...