Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  Un vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  Robii stăpânului casei au venit şi i-au zis: „Doamne, n-ai semănat sămânţă bună în ţarina ta? De unde are dar neghină?” El le-a răspuns: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” Şi robii i-au zis: „Vrei dar să mergem s-o smulgem?” (Matei 13:27-28)

  Ascultă ediția audio aici.

  În perioada adolescenței, Felix a intrat într-un anturaj periculos care l-a atras în lumea oribilă a drogurilor și a devenit dependent de heroină. La 25 de ani, i-a cunoscut pe Pedro și Laura Peralta, o familie adventistă care l-a învățat Evanghelia. Felix L-a întâlnit pe Domnul. Mai târziu s-a căsătorit cu Esperanza, una dintre fiicele familiei Peralta, și au format o familie în care se trăia în mod fidel după Evanghelie. Dar după doi ani de la căsătorie și având deja o fetiță, Felix a început să aibă simptomele unei boli ciudate: era vulnerabil față de tot felul de infecții, în ciuda regimului său alimentar și a unei vieți foarte sănătoase. Din păcate, medicii l-au diagnosticat cu SIDA. Boala înainta lent, dar în 1994, la 33 de ani, a cerut o rugăciune specială însoțită de ungere. Pastorul bisericii lui mi-a cerut să o fac eu și am făcut-o, nu fără o anumită nedumerire: de ce nu a fost eradicat total și definitiv răul?

  Am găsit răspunsul la întrebarea mea în parabola neghinei și am vorbit despre ea la ungere: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” Dumnezeu semănase sămânța bună în inima lui Felix, dar, mai înainte, Diavolul semănase și el neghină. Fără ca el să fi vrut, binele și rău crescuseră în liniște împreună, se dezvoltaseră și, în cele din urmă, și-au adus roadele: spice bogate de grâu amestecate cu sămânța toxică de neghină. Grâul a hrănit viața cea nouă a lui Felix, umplând-o de bucurie, pace și iubire, dar neghina i-a distrus sănătatea. Nu am putut să smulg neghina din cauză că rădăcinile ei ipocrite s-au întrețesut cu cele de grâu până acolo încât a o smulge pe una ar fi însemnat a o scoate și pe cealaltă. „Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş”, spune Hristos. Atunci, Domnul va face separarea definitivă și va spune îngerilor Săi: „Smulgeţi întâi neghina şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu” (Matei 13:30).

  După ungere, Felix a mai trăit patru ani. S-a stins la vârsta de 37 de ani. Prin harul lui Dumnezeu, nici Esperanza, soția lui, nici fetița lor nu au suferit niciun fel de contaminare. Au trecut mulți ani de atunci, dar familia Peralta își amintește de Felix ca de un spic în hambarul lui Dumnezeu.

  Cât de curând, răul se va sfârși. Să ne pregătim pentru împlinirea acestei făgăduințe.

  Un vrăjmaș a făcut lucrul acesta - 2020. Cât de curând, răul se va sfârși. Să ne pregătim pentru împlinirea acestei făgăduințe.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...