Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  Un vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  Robii stăpânului casei au venit şi i-au zis: „Doamne, n-ai semănat sămânţă bună în ţarina ta? De unde are dar neghină?” El le-a răspuns: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” Şi robii i-au zis: „Vrei dar să mergem s-o smulgem?” (Matei 13:27-28)

  Ascultă ediția audio aici.

  În perioada adolescenței, Felix a intrat într-un anturaj periculos care l-a atras în lumea oribilă a drogurilor și a devenit dependent de heroină. La 25 de ani, i-a cunoscut pe Pedro și Laura Peralta, o familie adventistă care l-a învățat Evanghelia. Felix L-a întâlnit pe Domnul. Mai târziu s-a căsătorit cu Esperanza, una dintre fiicele familiei Peralta, și au format o familie în care se trăia în mod fidel după Evanghelie. Dar după doi ani de la căsătorie și având deja o fetiță, Felix a început să aibă simptomele unei boli ciudate: era vulnerabil față de tot felul de infecții, în ciuda regimului său alimentar și a unei vieți foarte sănătoase. Din păcate, medicii l-au diagnosticat cu SIDA. Boala înainta lent, dar în 1994, la 33 de ani, a cerut o rugăciune specială însoțită de ungere. Pastorul bisericii lui mi-a cerut să o fac eu și am făcut-o, nu fără o anumită nedumerire: de ce nu a fost eradicat total și definitiv răul?

  Am găsit răspunsul la întrebarea mea în parabola neghinei și am vorbit despre ea la ungere: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” Dumnezeu semănase sămânța bună în inima lui Felix, dar, mai înainte, Diavolul semănase și el neghină. Fără ca el să fi vrut, binele și rău crescuseră în liniște împreună, se dezvoltaseră și, în cele din urmă, și-au adus roadele: spice bogate de grâu amestecate cu sămânța toxică de neghină. Grâul a hrănit viața cea nouă a lui Felix, umplând-o de bucurie, pace și iubire, dar neghina i-a distrus sănătatea. Nu am putut să smulg neghina din cauză că rădăcinile ei ipocrite s-au întrețesut cu cele de grâu până acolo încât a o smulge pe una ar fi însemnat a o scoate și pe cealaltă. „Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş”, spune Hristos. Atunci, Domnul va face separarea definitivă și va spune îngerilor Săi: „Smulgeţi întâi neghina şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu” (Matei 13:30).

  După ungere, Felix a mai trăit patru ani. S-a stins la vârsta de 37 de ani. Prin harul lui Dumnezeu, nici Esperanza, soția lui, nici fetița lor nu au suferit niciun fel de contaminare. Au trecut mulți ani de atunci, dar familia Peralta își amintește de Felix ca de un spic în hambarul lui Dumnezeu.

  Cât de curând, răul se va sfârși. Să ne pregătim pentru împlinirea acestei făgăduințe.

  Un vrăjmaș a făcut lucrul acesta - 2020. Cât de curând, răul se va sfârși. Să ne pregătim pentru împlinirea acestei făgăduințe.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...