Articolul precedentÎnțelegi cum ești?
  Articolul următorPăstrează ce ai

  Moise nu era acolo

  Prin credinţă Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui faraon, ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului. (Evrei 11:24-25)

  Ascultă ediția audio aici.

  În timpul unei vizite la Muzeul de Arheologie din Cairo (Egipt), ghidați de cineva din conducerea muzeului, am obținut permisiunea specială de a intra în sala mumiilor. Minunat! Am putut fotografia mumiile lui Tutmes al III-lea, faraonul sclaviei, Amenhotep al II-lea, faraonul exodului, ambii din a XVIII-a dinastie, din secolul al XV-lea î.Hr. Dar și pe cele ale lui Ramses al II-lea și Merneptah, faraoni consemnați de cealaltă teorie cu privire la data exodului, din dinastia a XIX-a, din secolul al XIII-lea î.Hr. Mumia reginei Hatshepsut, figură considerată de mulți ca fiind mama adoptivă a lui Moise, deși descoperită de Howard Carter în 1903, nu a putut fi identificată până în 2007, așa că nu am găsit-o în sala mumiilor la data vizitei noastre. Dar mumia lui Moise? Nu era acolo. Atunci unde? Oare s-a pierdut? Sau a rămas în Valea Regilor, într-un mormânt încă nedescoperit? Moise nu era acolo, nu și-a încheiat existența printr-o îmbălsămare, mumificat, pus într-un sarcofag undeva pe malul Nilului. Moise este în ceruri, lângă Isus. Este recompensa pe care el văzut-o, prin credință, în viziunea de pe Muntele Nebo, înainte de a muri, pentru ca apoi să învieze.

  Providența divină s-a folosit de copilăria lui Moise lângă mama sa israelită, precum și de anii petrecuți la curte și de pregătirea lui în școlile militare egiptene, ca fiu adoptiv al fiicei faraonului, deși mai târziu a trebuit să uite multe dintre lucrurile învățate acolo. Providența s-a folosit și de cei patruzeci de ani petrecuți în solitudinea deșertului, la Horeb, pentru a face din Moise cel mai mare conducător din istoria lui Israel. A fost legiuitor, lider spiritual, ghidul și conducătorul poporului de sclavi care a devenit o națiune. Gloria lumii nu l-a interesat, a preferat onoarea și călăuzirea divină. Așa că nu se află în sala mumiilor din muzeul din Cairo. Dar a fost pe Muntele Schimbării la Față, iar apostolii l-au văzut alături de Ilie și Isus, în slavă.

  Ellen White spune: „Măreția Egiptului este în țărână. Puterea și civilizația lui au trecut. Însă lucrarea lui Moise nu va pieri niciodată” (Educație, p. 54).

  Putem să alegem astăzi să Îi slujim Domnului și să ne pregătim să locuim cu El în locuințele cerești.

  Moise nu era acolo - 2020. Putem să alegem astăzi să Îi slujim Domnului și să ne pregătim să locuim cu El în locuințele cerești.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...