Articolul precedentRămâi cu El
  Articolul următorVorbe temerare

  Păstrează ce ai

  Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa. (Apocalipsa 3:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  În mesajele din Apocalipsa date de Isus celei de-a șaptea biserici, este pus accentul pe o anumită noțiune, prin folosirea cuvintelor „a păstra, a ține, a prevala…” întotdeauna ca avertisment imperios pentru credincios, pentru ca el să adopte o poziție fermă în încercările prin care trece sau față de adevărul pe care îl cunoaște: „Fii credincios până la moarte”, „Adu-ţi aminte dar cum ai primit şi auzit!”, „Păstrează ce ai”. Găsim aceleași imperative în epistolele lui Pavel: „Rămâneţi tari şi ţineţi învăţăturile pe care le-aţi primit” (2 Tesaloniceni 2:15). „Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre” (Evrei 10:23); „Dreptarul învăţăturilor sănătoase […] ţine-l” (2 Timotei 1:13).

  Este interesant de constatat că verbul krateo, folosit pentru imperativul „ține”, înseamnă „a fi puternic”, dar mai poate însemna și „a apăra”, iar în alte pasaje este tradus prin „a prevala”, „a învinge”. Mesajul din Apocalipsa spune că trebuie să păstrăm și să apărăm ceea ce ne aparține, la fel cum un soldat își apără postul. De ce? Pentru că pericolele sunt reale și amenință mesajul sfânt pe care Dumnezeu l-a încredințat bisericii.

  Unul dintre pericolele care pândesc poporul lui Dumnezeu este necredința: „Un puternic curent de scepticism traversează continentul și atinge biserica lui Dumnezeu” (Témoignages pour l’église, vol. 2, p. 123). Îndoiala, scepticismul sau respingerea pe față a adevărurilor fundamentale încredințate bisericii rămășiței, cum ar fi doctrina sanctuarului și implicațiile sale profetice, darurile spirituale și manifestarea lor prin Ellen White, biserica, organizarea și autoritatea ei, par a fi astăzi obiectul unor atacuri țintite, atât din afara, cât și din interiorul bisericii. Să nu uităm: „Nicio bucată din adevărul care a făcut din adventiștii de ziua a șaptea ceea ce sunt nu trebuie să își piardă din putere. […] Trebuie să stăm cu fermitate pentru apărarea principiilor noastre în fața lumii” (Ibidem, p. 432).

  Trăim într-o epocă puternic zdruncinată în materie de interpretare biblică și în care nebunia este mare. Multe ispite luptă să ne capteze atenția și să ne distragă de la lucrurile spirituale. Este foarte ușor să te dezorientezi când nu știi să îți păstrezi principiile creștine.

  Să cerem astăzi Cerului să ne ajute să rămânem credincioși Cuvântului și adevărului în aceste momente cruciale ale istoriei.

  Păstrează ce ai - 2020. Să cerem astăzi Cerului să ne ajute să rămânem credincioși Cuvântului și adevărului în aceste momente cruciale ale istoriei.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...