Articolul precedentDarul pocăinței
  Articolul următorLumea de dincolo nu există

  E mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Dar lucrurile care pentru mine erau câştiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos. (Filipeni 3:7-8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Profesorul Julián San Valero era decan al Facultății de Filosofie și Litere de la Universitatea din Valencia (Spania). Într-o zi, pe când îmi terminam licența în istorie, mi-a propus să țin un curs la Catedra de istorie antică: „Puyol, încearcă să îți susții lucrarea cât de curând posibil, așa încât să poți ține cursul ca PNN (profesor netitular) și să ne pregătim să putem face grupele.” Pe vremea aceea se ținea cursus honorum pentru a putea deveni profesor la universitate în Spania. Asociat unei catedre, țineai câteva cursuri ca PNN, în timp ce lucrai la teza de doctorat, și apoi te prezentai la concurs pentru a obține un loc de profesor asociat, pentru ca în cele din urmă să devii profesor. Propunerea era tentantă, dar eram deja pastor al unei biserici și profesor de religie la colegiul nostru, așa că am răspuns că nu pot să accept. Și nu am regretat niciodată.

  „Omul care puteai fi tu” este titlul unei povestiri despre un bancher care, având ceva bani, a întâlnit într-o zi o persoană stranie care i-a povestit multe dintre lucrurile pe care le făcuse și care i-au plăcut mult bancherului, pentru că îi aminteau de vechi aspirații și visuri din tinerețe. Când, la sfârșit, bancherul a întrebat: „Domnule, cine sunteți?”, necunoscutul, uitându-se în ochii bancherului, i-a răspuns: „Sunt omul care puteai fi tu.”

  Lucrurile pe care ni le oferă lumea – poziție, avere, renume, notorietate, glorie – nu sunt niciodată ușoare și nu întotdeauna se realizează. Dar, în oricare dintre situații, nimic nu se compară cu ceea ce ne oferă Hristos. Din iubire pentru Isus, apostolul Pavel s-a îndepărtat de învățătura școlilor ebraice din vremea sa, cum erau cele ale lui Shammaï, Hillel sau Gamaliel, învățătorul său. Dumnezeu ne conduce la ceva infinit mai bun, iar omul care am putea fi şi care trebuie să devenim prin harul divin este cel despre care vorbește Ioan într-un verset unic: „Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este” (1 Ioan 3:2).

  Să considerăm astăzi slujirea lui Dumnezeu ca fiind cel mai mare privilegiu pe care îl avem în viața noastră.

  E mai bine să Îl urmezi pe Isus - 2020. Dumnezeu ne conduce la ceva infinit mai bun, iar omul care am putea fi şi care trebuie să devenim prin harul divin. Să considerăm astăzi slujirea lui Dumnezeu ca fiind cel mai mare privilegiu pe care îl avem în viața noastră.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...