Articolul precedentDarul pocăinței
  Articolul următorLumea de dincolo nu există

  E mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Dar lucrurile care pentru mine erau câştiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos. (Filipeni 3:7-8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Profesorul Julián San Valero era decan al Facultății de Filosofie și Litere de la Universitatea din Valencia (Spania). Într-o zi, pe când îmi terminam licența în istorie, mi-a propus să țin un curs la Catedra de istorie antică: „Puyol, încearcă să îți susții lucrarea cât de curând posibil, așa încât să poți ține cursul ca PNN (profesor netitular) și să ne pregătim să putem face grupele.” Pe vremea aceea se ținea cursus honorum pentru a putea deveni profesor la universitate în Spania. Asociat unei catedre, țineai câteva cursuri ca PNN, în timp ce lucrai la teza de doctorat, și apoi te prezentai la concurs pentru a obține un loc de profesor asociat, pentru ca în cele din urmă să devii profesor. Propunerea era tentantă, dar eram deja pastor al unei biserici și profesor de religie la colegiul nostru, așa că am răspuns că nu pot să accept. Și nu am regretat niciodată.

  „Omul care puteai fi tu” este titlul unei povestiri despre un bancher care, având ceva bani, a întâlnit într-o zi o persoană stranie care i-a povestit multe dintre lucrurile pe care le făcuse și care i-au plăcut mult bancherului, pentru că îi aminteau de vechi aspirații și visuri din tinerețe. Când, la sfârșit, bancherul a întrebat: „Domnule, cine sunteți?”, necunoscutul, uitându-se în ochii bancherului, i-a răspuns: „Sunt omul care puteai fi tu.”

  Lucrurile pe care ni le oferă lumea – poziție, avere, renume, notorietate, glorie – nu sunt niciodată ușoare și nu întotdeauna se realizează. Dar, în oricare dintre situații, nimic nu se compară cu ceea ce ne oferă Hristos. Din iubire pentru Isus, apostolul Pavel s-a îndepărtat de învățătura școlilor ebraice din vremea sa, cum erau cele ale lui Shammaï, Hillel sau Gamaliel, învățătorul său. Dumnezeu ne conduce la ceva infinit mai bun, iar omul care am putea fi şi care trebuie să devenim prin harul divin este cel despre care vorbește Ioan într-un verset unic: „Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este” (1 Ioan 3:2).

  Să considerăm astăzi slujirea lui Dumnezeu ca fiind cel mai mare privilegiu pe care îl avem în viața noastră.

  E mai bine să Îl urmezi pe Isus - 2020. Dumnezeu ne conduce la ceva infinit mai bun, iar omul care am putea fi şi care trebuie să devenim prin harul divin. Să considerăm astăzi slujirea lui Dumnezeu ca fiind cel mai mare privilegiu pe care îl avem în viața noastră.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...