Articolul precedentÎn ochii Lui suntem egali
  Articolul următorNincs középút!

  Rugăciunea făcută cu credință

  Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va însănătoşi şi, dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. (Iacov 5:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Tomás era un prieten bun, membru în biserica centrală din Madrid (Spania). Cunoscuse credința adventistă în tinerețe și fusese botezat la 18 ani. Făcuse închisoare militară la Mahón, pentru că rămăsese credincios Domnului în timpul serviciului militar. Toată biserica s-a rugat pentru el. S-a căsătorit și a avut opt copii, dar pe când ei erau încă mici, a fost diagnosticat cu ciroză hepatică congenitală avansată. În ianuarie 1982, doctorii nu îi mai dădeau de trăit decât o săptămână. A cerut o rugăciune specială și ungerea și, pentru că eram prieteni, a dorit să particip și eu. Când am ajuns în camera de spital, Tomás era întins în patul lui. Nu a deschis ochii și nu a rostit niciun cuvânt. La sfârșit, l-am lăsat singur împreună cu soția lui. Era cam pe la orele douăzeci și două. Pe la unu dimineața, mi-a sunat telefonul. Era Tomás! Mi-a povestit că fusese perfect conștient pe parcursul întregii ceremonii de ungere și că, atunci când m-am rugat, a simțit ceva ca un curent electric care îi străbătea trupul, apoi, când a rămas singur cu soția lui, i s-a făcut sete, a cerut un pahar cu apă, s-a așezat pe marginea patului, apoi s-a ridicat și a început să umble prin cameră. Două sau trei zile mai târziu, i s-a dat voie să părăsească spitalul.

  Timp de zece ani, Tomás a suportat boala cât de bine a putut, dar, în ianuarie 1992, medicii au fost obligați să intervină chirurgical, în urma unor varice gastrice și a unor hernii inghinale care au provocat edeme enorme. Între viață și moarte, Tomás a cerut din nou ungerea. Și în ziua de dinaintea operației, am mers la spital. Am cerut infirmierei ca, timp de câteva minute, nimeni să nu intre în cameră, pentru că urma să îndeplinim un act religios. Lucrurile s-au petrecut așa cum prevăzusem: Tomás a fost operat, iar Domnul, răspunzând rugăciunilor noastre, l-a salvat pe bolnav și l-a ridicat. Câteva zile mai târziu, am aflat că medicul chirurg care făcuse operația îi întrebase pe membrii familiei: „Ce ați făcut în ziua de dinaintea operației, în camera lui Tomás? Actul acela a avut mare putere.” Tomás a mai trăit un an și unsprezece luni. S-a stins pe 1 noiembrie 1993.

  Rugăciunea făcută cu credință are putere. Să punem bolile noastre în mâna Domnului și vom ști că există în ceruri un Dumnezeu.

  Rugăciunea făcută cu credință - 2020. Rugăciunea făcută cu credință are putere. Să punem bolile noastre în mâna Domnului și vom ști că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Doar faţă-n faţă

  PROVOCARE: Alege astăzi să citești ceva dintr-un domeniu necunoscut! Încearcă să descoperi cât mai multe lucruri interesante și împărtășește-le atunci când ai ocazia!

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...