Articolul precedentÎn ochii Lui suntem egali
  Articolul următorNincs középút!

  Rugăciunea făcută cu credință

  Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va însănătoşi şi, dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. (Iacov 5:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Tomás era un prieten bun, membru în biserica centrală din Madrid (Spania). Cunoscuse credința adventistă în tinerețe și fusese botezat la 18 ani. Făcuse închisoare militară la Mahón, pentru că rămăsese credincios Domnului în timpul serviciului militar. Toată biserica s-a rugat pentru el. S-a căsătorit și a avut opt copii, dar pe când ei erau încă mici, a fost diagnosticat cu ciroză hepatică congenitală avansată. În ianuarie 1982, doctorii nu îi mai dădeau de trăit decât o săptămână. A cerut o rugăciune specială și ungerea și, pentru că eram prieteni, a dorit să particip și eu. Când am ajuns în camera de spital, Tomás era întins în patul lui. Nu a deschis ochii și nu a rostit niciun cuvânt. La sfârșit, l-am lăsat singur împreună cu soția lui. Era cam pe la orele douăzeci și două. Pe la unu dimineața, mi-a sunat telefonul. Era Tomás! Mi-a povestit că fusese perfect conștient pe parcursul întregii ceremonii de ungere și că, atunci când m-am rugat, a simțit ceva ca un curent electric care îi străbătea trupul, apoi, când a rămas singur cu soția lui, i s-a făcut sete, a cerut un pahar cu apă, s-a așezat pe marginea patului, apoi s-a ridicat și a început să umble prin cameră. Două sau trei zile mai târziu, i s-a dat voie să părăsească spitalul.

  Timp de zece ani, Tomás a suportat boala cât de bine a putut, dar, în ianuarie 1992, medicii au fost obligați să intervină chirurgical, în urma unor varice gastrice și a unor hernii inghinale care au provocat edeme enorme. Între viață și moarte, Tomás a cerut din nou ungerea. Și în ziua de dinaintea operației, am mers la spital. Am cerut infirmierei ca, timp de câteva minute, nimeni să nu intre în cameră, pentru că urma să îndeplinim un act religios. Lucrurile s-au petrecut așa cum prevăzusem: Tomás a fost operat, iar Domnul, răspunzând rugăciunilor noastre, l-a salvat pe bolnav și l-a ridicat. Câteva zile mai târziu, am aflat că medicul chirurg care făcuse operația îi întrebase pe membrii familiei: „Ce ați făcut în ziua de dinaintea operației, în camera lui Tomás? Actul acela a avut mare putere.” Tomás a mai trăit un an și unsprezece luni. S-a stins pe 1 noiembrie 1993.

  Rugăciunea făcută cu credință are putere. Să punem bolile noastre în mâna Domnului și vom ști că există în ceruri un Dumnezeu.

  Rugăciunea făcută cu credință - 2020. Rugăciunea făcută cu credință are putere. Să punem bolile noastre în mâna Domnului și vom ști că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...