Articolul precedentPrințesa din inima mea
  Articolul următorIertarea, un dar special

  A zbura mai sus

  Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc; umblă şi nu ostenesc. (Isaia 40:31)

  Ascultă ediția audio aici.

  În cartea Educație, de Ellen White, se găsește un paragraf frumos despre vulturul Alpilor: „Vulturul Alpilor este câteodată învins de furtună și silit să coboare în defileurile munților. Norii de furtună izolează această pasăre puternică a pădurii, siluetele lor întunecate despărțind-o de înălțimile însorite, unde aceasta și-a făcut cuib. Eforturile ei de a scăpa par lipsite de izbândă. Zvâcnește ca o săgeată încoace și-ncolo, bătând aerul cu aripile puternice și trezind ecourile muntelui cu țipetele ei. Într-un târziu, pe o notă de triumf, se înalță cu viteză și, străpungând norii, iat-o din nou liberă în razele soarelui, lăsând întunecimea și furtuna departe, sub ea. […] Lumina lui Dumnezeu strălucește dincolo de nori. Pe aripile credinței, ne putem înălța în razele de soare ale prezenței Sale” (Educație, p. 93).

  Într-adevăr, în Alpi se poate observa zborul maiestuos al vulturilor printre vârfurile muntoase. Probabil că Ellen White i-a văzut cu ocazia a două vizite pe care le-a făcut la Torre Pellice, în văile valdenze din Piemont (Italia), în 1885 și 1886. Vulturii sunt amintiți de douăzeci și cinci de ori în Scripturi, adesea pentru a sublinia forța lor în zbor, aripile puternice, atenția și educația pe care le dau puilor lor. Ellen White și versetul din Isaia vorbesc despre vulturi în confruntarea lor cu vânturile și furtunile, din care reușesc să iasă ridicându-se deasupra lor.

  Ce înseamnă pentru noi a zbura mai sus atunci când avem de atins un obiectiv sau când suntem în mijlocul furtunilor vieții? Să zbori mai sus, pe deasupra obstacolelor, incertitudinii și dificultăților, și nu să aștepți, pur și simplu, ca ele să dispară.

  A zbura mai sus, mai aproape de Dumnezeu, mai dependenți de El, experimentând siguranța Sa de neclintit. A zbura mai sus, a ne ridica, a crește nu doar în ce privește comuniunea noastră cu Dumnezeu, dar și angajamentul și loialitatea față de El. A zbura mai sus, a fi mai neînfricați, a înfrunta dificultățile cu mai multă îndrăzneală, aplomb și curaj. A zbura mai sus, a obține o mai bună pregătire, mai multe capacități, mai multe experiențe. A zbura mai sus, a fi mai eficace, a aspira la excelență, a nu ne mulțumi cu mediocritatea. A zbura mai sus, a cere ajutor, a crește numărul de colaboratori, a crea o echipă.

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, să decidem să zburăm mai sus! El ne va ajuta să depășim încercările prin puterea Duhului Său Sfânt.

  A zbura mai sus - 2020. Să zbori mai sus, pe deasupra obstacolelor, incertitudinii și dificultăților, și nu să aștepți, pur și simplu, ca ele să dispară. Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, să decidem să zburăm mai sus! El ne va ajuta să depășim încercările prin puterea Duhului Său Sfânt.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...