Articolul precedentA doua sansă
  Articolul următorDragostea de mamă

  A trăi în libertate deplină

  Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pământească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste. (Galateni 5:13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Christian Boireau era directorul Departamentului de Tineret al Uniunii Franco-Belgiene, mare orator, dar în aceeași măsură specialist în zborul liber cu deltaplanul. Cunoscându-i pasiunea, i-am cerut, în primăvara lui 1992, să conducă pentru tinerii noștri o săptămână de meditații spirituale cu tema „A trăi în libertate deplină”. Întâlnirile au fost inspiratoare, ne-a făcut demonstrații de zbor, ne-a povestit numeroase experiențe.

  A trăi în libertate deplină! Însăși esența mântuirii. Nu se poate vorbi despre libertate decât acolo unde ea nu există. Lumea este o enormă închisoare plină de lacăte, suferință și lupte. Hristos spunea că a venit cu un scop: „să propovăduiesc robilor de război slobozirea […]; să dau drumul celor apăsaţi” (Luca 4:18) și a plătit cel mai mare preț: a luat locul nostru în această închisoare, a îndurat chinurile noastre și, în cele din urmă, a luat asupra Lui condamnarea legii, pedeapsa cu moartea, pentru ca astfel să putem fi liberi: „Rămâneţi, dar, tari şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei” (Galateni 5:1).

  Christian ne-a spus că a trăi liber seamănă cu a zbura. Zborul este simbolul dominării spațiului. Când privim în sus nu există barieră, pentru că cerul nu are limite; numai când privim în jos găsim limite și obstacole riscante. Trebuie să evităm răpitoarele, care știu să vâneze din zbor. Trebuie să avem puncte de sprijin, în care să ne odihnim. Trebuie să știm să zburăm precum coloniile de rațe, de stârci sau de alte păsări migratoare, care formează un V în văzduh pentru a străbate mai eficient aerul și a se ajuta reciproc, schimbând locurile din când în când pentru a ghida grupul. Trebuie să știm că anumite libertăți ucid, la fel ca acea diabolică „vânătoare de porumbei”: cât timp pasărea este în colivie, captivă, se află în siguranță; când ușița libertății se deschide spre ceruri, pasărea iese, zboară, dar un prăștiaș postat în spatele coliviei o urmărește în zbor cu un proiectil și, dacă este țintaș bun, o ucide…

  Pentru acea săptămână de meditații, m-am ocupat de concluzia spirituală a dezbaterilor și, ca ilustrație finală, am cumpărat șapte porumbei de fermă, pe care i-am eliberat aruncându-i în aer. A fost impresionant, dar numai patru dintre porumbei și-au luat zborul, pe când ceilalți trei, deși au încercat, au căzut la pământ din cauză că nu știau să zboare, nu învățaseră să trăiască în libertate deplină. Să trăim astăzi libertatea pe care ne-o dă Dumnezeu!

  A trăi în libertate deplină - 2020. Lumea este o enormă închisoare plină de lacăte, suferință și lupte. Hristos a luat locul nostru în această închisoare, a îndurat chinurile noastre și, în cele din urmă, a luat asupra Lui condamnarea legii, pedeapsa cu moartea, pentru ca astfel să putem fi liberi: „Rămâneţi, dar, tari şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei”.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...