Nu există dușman mic

  Dalila a zis lui Samson: „Spune-mi, te rog, de unde-ţi vine puterea ta cea mare şi cu ce ar trebui să fii legat ca să fii biruit.” (Judecători 16:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu știu dacă ați asistat vreodată la jocul „legat cu un fir de ață”. Este interesant. Se alege cea mai robustă persoană din sală, i se cere să își pună mâinile împreună apropiindu-și încheieturile palmelor și, cu o bobină de ață de cusut, sunt înconjurate o dată sau de două ori, legându-le ca și cum fi încătușate; apoi i se cere persoanei să rupă ața și să se elibereze, ceea ce reușește cu ușurință. Se repetă situația de mai multe ori, de fiecare dată înconjurând încheieturile mâinilor cu și mai multă ață. La un moment-dat, persoana „legată cu un fir de ață” nu se mai poate elibera, atât de puternică devine legătura. Un fir de ață foarte subțire, ușor de rupt, se poate transforma într-o legătură care nu poate fi ruptă. Atenție! Putem rămâne încătușați cu un fir de un micron grosime, pentru că totul depinde de cât de groasă e legătura, de câte ori am trecut firul peste ea.

  Secretul puterii lui Samson nu era în mușchii săi, ci în nazireat, al cărui semn exterior era părul său lung. Funiile cu care fusese legat de trei ori la rând de filisteni nu rezistaseră, dar atunci când a dezvăluit legătura spirituală care îl lega de Dumnezeu, dușmanii au putut să o facă să dispară și să îi anuleze forța magnifică. Când ne „jucăm” în mod repetat cu păcatul, la fel ca Samson, legătura noastră cu Dumnezeu slăbește pe măsură ce grosimea lanțurilor ispititorului crește. Să nu ne subestimăm dușmanul, să nu îl considerăm niciodată inofensiv, „nu există dușman mic”. Ața este cu atât mai groasă cu cât reiterăm frecventarea terenului păcatului. Vulnerabilitatea și slăbiciunea forței noastre spirituale depind de comuniunea noastră cu Dumnezeu.

  Ellen White ne avertizează: „Numai când suntem legați strâns de Dumnezeu putem rezista efectelor nesfințite ale iubirii de sine, ale îngăduinței de sine și tendinței spre păcat. Noi putem părăsi multe obiceiuri rele și, pentru câtva timp, putem da la o parte tovărășia lui Satana, dar, fără o legătură vie cu Dumnezeu prin predarea noastră față de El, în fiecare clipă putem fi biruiți. Fără o cunoaștere personală a lui Hristos și o comuniune continuă cu El, suntem la bunul plac al lui Satana și până la urmă vom împlini pretențiile lui” (Hristos, Lumina lumii, p. 270).

  În lupta spirituală nu putem fi nicio clipă neatenți. Astăzi, să Îi cerem Domnului să ne păstreze alături de El și să ne îngăduie să ne bucurăm de o relație solidă cu El.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...