Nu există dușman mic

  Dalila a zis lui Samson: „Spune-mi, te rog, de unde-ţi vine puterea ta cea mare şi cu ce ar trebui să fii legat ca să fii biruit.” (Judecători 16:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu știu dacă ați asistat vreodată la jocul „legat cu un fir de ață”. Este interesant. Se alege cea mai robustă persoană din sală, i se cere să își pună mâinile împreună apropiindu-și încheieturile palmelor și, cu o bobină de ață de cusut, sunt înconjurate o dată sau de două ori, legându-le ca și cum fi încătușate; apoi i se cere persoanei să rupă ața și să se elibereze, ceea ce reușește cu ușurință. Se repetă situația de mai multe ori, de fiecare dată înconjurând încheieturile mâinilor cu și mai multă ață. La un moment-dat, persoana „legată cu un fir de ață” nu se mai poate elibera, atât de puternică devine legătura. Un fir de ață foarte subțire, ușor de rupt, se poate transforma într-o legătură care nu poate fi ruptă. Atenție! Putem rămâne încătușați cu un fir de un micron grosime, pentru că totul depinde de cât de groasă e legătura, de câte ori am trecut firul peste ea.

  Secretul puterii lui Samson nu era în mușchii săi, ci în nazireat, al cărui semn exterior era părul său lung. Funiile cu care fusese legat de trei ori la rând de filisteni nu rezistaseră, dar atunci când a dezvăluit legătura spirituală care îl lega de Dumnezeu, dușmanii au putut să o facă să dispară și să îi anuleze forța magnifică. Când ne „jucăm” în mod repetat cu păcatul, la fel ca Samson, legătura noastră cu Dumnezeu slăbește pe măsură ce grosimea lanțurilor ispititorului crește. Să nu ne subestimăm dușmanul, să nu îl considerăm niciodată inofensiv, „nu există dușman mic”. Ața este cu atât mai groasă cu cât reiterăm frecventarea terenului păcatului. Vulnerabilitatea și slăbiciunea forței noastre spirituale depind de comuniunea noastră cu Dumnezeu.

  Ellen White ne avertizează: „Numai când suntem legați strâns de Dumnezeu putem rezista efectelor nesfințite ale iubirii de sine, ale îngăduinței de sine și tendinței spre păcat. Noi putem părăsi multe obiceiuri rele și, pentru câtva timp, putem da la o parte tovărășia lui Satana, dar, fără o legătură vie cu Dumnezeu prin predarea noastră față de El, în fiecare clipă putem fi biruiți. Fără o cunoaștere personală a lui Hristos și o comuniune continuă cu El, suntem la bunul plac al lui Satana și până la urmă vom împlini pretențiile lui” (Hristos, Lumina lumii, p. 270).

  În lupta spirituală nu putem fi nicio clipă neatenți. Astăzi, să Îi cerem Domnului să ne păstreze alături de El și să ne îngăduie să ne bucurăm de o relație solidă cu El.

  Nu există dușman mic - 2020. Fără o cunoaștere personală a lui Hristos și o comuniune continuă cu El, suntem la bunul plac al lui Satana și până la urmă vom împlini pretențiile lui. În lupta spirituală nu putem fi nicio clipă neatenți. Astăzi, să Îi cerem Domnului să ne păstreze alături de El și să ne îngăduie să ne bucurăm de o relație solidă cu El.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...