Articolul precedentA felház szükségessége
  Articolul următorMă înec!

  Ați auzit șuieratul gloanțelor?

  Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic… (Psalmii 91:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  În perioada în care mi-am făcut stagiul militar obligatoriu, în Spania nu a fost război. Așa că nu cunosc oroarea unei scene reale de luptă, bubuitul tunurilor, răpăitul mitralierelor sau bombardamentele distrugătoare. Dar știu ce înseamnă să auzi de foarte aproape șuieratul gloanțelor care-ți trec pe deasupra capului. Ca ofițer de servicii medicale, a trebuit să asist, cu echipa de salvare, la exercițiile de tir de pe câmpul de instrucție militară. Într-o zi, căpitanul de companie mi-a zis: „Puyol, vino cu mine în tranșee, vei auzi șuieratul gloanțelor.” Așa că, într-una din gropile de doi metri adâncime pe care le săpasem în apropierea țintelor, am auzit gloanțele șuierându-ne pe deasupra capetelor. Era impresionant, gloanțele străpungeau aerul cu un zgomot caracteristic foarte ascuțit, inconfundabil și amenințător, dar fără niciun pericol de acea dată. Eram protejați de tranșee. Pe vremea când psalmistul spunea: „Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua” (Psalmii 91:5), nu exista nicio armă de foc care să tragă gloanțe; auzise, fără îndoială, nu doar o dată, șuieratul săgeților trecându-i pe deasupra capului și experimentase protecția și refugiul pe care un credincios le primește trăind la adăpostul Celui Preaînalt, la umbra Celui Atotputernic, ocrotit de scutul providenței divine. Urăsc orice instrument care poate cauza moartea.

  Urăsc războiul și aș prefera să nu văd și să nu iau parte la așa ceva, dar dacă ar trebui să o fac, aș fi în corpul medical al armatei, pentru a îngriji, a salva, a scăpa de la moarte răniții și muribunzii, chiar dacă ar trebui să îmi risc viața pentru ei. Este ceea ce a făcut eroul soldat adventist Desmond Doss care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 30 aprilie 1945, la Okinawa (Japonia), a salvat 75 de soldați răniți. Președintele Statelor Unite, Harry S. Truman, i-a decernat apoi medalia de onoare.

  Ca să auzim șuierând forțele răului în jurul nostru, nu este nevoie să existe războaie. Dar niciodată nu ni se va părea familiar acest zgomot sinistru, asasin. Și știm că Dumnezeul nostru este un refugiu și un scut pentru cei care cred și se încred în El.

  Astăzi putem fi încrezători: există în ceruri un Dumnezeu care ne ocrotește și ne scapă din pericole.

  Ați auzit șuieratul gloanțelor? - 2020. Ca să auzim șuierând forțele răului în jurul nostru, nu este nevoie să existe războaie. Dar niciodată nu ni se va părea familiar acest zgomot sinistru, asasin. Și știm că Dumnezeul nostru este un refugiu și un scut pentru cei care cred și se încred în El.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...