Articolul precedentiLOVE
  Articolul următorUnul va fi luat, altul lăsat

  Mă înec!

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi râurile nu te vor îneca. (Isaia 43:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când aveam 19 ani, profitând de câteva zile de vacanță de vară, toată familia a dorit să petrecem o zi la țară. Ne-am instalat într-un tufiș, aproape de un râu al cărui curent nu era puternic, dar din care aveam să aflăm că se extrăgea pietriș pentru construcții. În timp ce mama pregătea mâncarea, fratele meu mai mic și cu mine am decis să ne scăldăm. La câțiva metri de mal, totul a fost în regulă, dar, când ne-am îndreptat spre mijlocul râului, ne-a dus curentul și a trebuit să înotăm împotriva lui. Fratele meu nu înota bine și, când curentul l-a dus spre un ghiol, s-a panicat și a început să fluture din mâini și din picioare pentru a se menține la suprafață, dar s-a scufundat. M-am grăbit să înot spre el pentru a-l ajuta, dar, cuprins de panică, el s-a prins de mine și m-a scufundat, așa că a trebuit să mă separ de el. În acel moment a scos un strigăt care mi s-a întipărit în suflet și în inimă: „Mă înec!” Când am întors capul spre el, apa îl acoperise cu totul. Am simțit atunci o angoasă de nedescris crescând în mine. Avea să îngăduie Dumnezeu ca această excursie de familie să se termine cu o tragedie? Nu, Doamne! Nu! Printre suspine, am îngăimat o rugăciune disperată: „Doamne, salvează-mi fratele!” Deși epuizat, am înotat cât am putut ca să ies din curent. Când mi-am întors privirea către locul în care se afla, am văzut că doi pescari care fuseseră martori la acea scenă îl scoteau din ape. Pedro, fratele meu, abia dacă își amintește detaliile accidentului. Dimpotrivă, eu, care l-am văzut, care i-am auzit strigătul, care am luptat neputincios ca să îl ajut, care am trăit acel tragic moment de căutare a ajutorului divin, niciodată nu am putut să uit momentul acela. Mi-a lăsat o cicatrice într-un loc din subconștient și, când sunt foarte stresat, aud în vis strigătul fratelui meu care se îneacă.

  Dumnezeu îngăduie uneori ca momentele tragice pe care le-am trăit, în care intervenția mâinii Sale puternice a fost evidentă, să lase cicatrici în sufletul și în corpul nostru, cicatrici care să ne amintească de accident: Iacov, după lupta cu Îngerul Domnului, a şchiopătat toată viața. Pavel, pe drumul spre Damasc, când a fost învăluit de lumina strălucitoare a cerului, a rămas orb câteva zile și a rămas, pentru totdeauna, cu vederea afectată. Dumnezeu, în minunata Sa providență, l-a salvat pe fratele meu, Pedro, și mi-a lăsat o amintire de neșters.

  Suntem conștienți că Dumnezeu ne-a salvat viața?

  Mă înec! - 2020. Dumnezeu îngăduie uneori ca momentele tragice pe care le-am trăit, în care intervenția mâinii Sale puternice a fost evidentă, să lase cicatrici în sufletul și în corpul nostru, cicatrici care să ne amintească de accident. Suntem conștienți că Dumnezeu ne-a salvat viața?
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...