Articolul precedentProiecție wireless
  Articolul următorUn tăciune scos din foc

  Juslibol

  Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos. Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste. (2 Timotei 2:3-4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Juslibol este un cartier rural din Zaragoza (Spania), aflat la cinci kilometri și jumătate nord de centrul urban, pe faleza uneia dintre meandrele abandonate ale Ebrului, unul dintre cele mai mari fluvii din Spania. În împrejurimi se află ruinele unui castel medieval, castelul de Miranda, unde noi, tinerii din biserică, ne ducem frecvent în excursie. Dar care este originea toponimului Juslibol? Nu știam ce înseamnă, până când profesorul de istorie medievală ne-a explicat într-o zi la ore.

  Regele Petru I de Aragon, în 1101, a vrut să ia Zaragoza de la mauri pentru că era unul dintre cele mai mari și mai bogate bastioane ale arabilor din Spania, în Evul Mediu. Nu departe de cetate, de pe promontoriul malului drept al Ebrului, unde se poziționaseră trupele pentru o a asedia, se vedeau palatul, turnurile și casele capitalei musulmane și, contemplându-le, soldații și-au lansat strigătul de război pe care papa Urban al II-lea îl inițiase odată cu predicarea Primei Cruciade în Țara Sfântă: Deus lo vol! (Dumnezeu o vrea!). Zaragoza nu a putut fi cucerită atunci, dar strigătul de război a dat numele taberei soldaților creștini, nume care a derivat și a devenit actualul toponim Juslibol, Dumnezeu o vrea!

  În calitate de copil al Său, este foarte important să știi ce vrea Dumnezeu. Nu Domnul a ales râurile de sânge vărsate de cruciați în Orientul Mijlociu; nu a vrut nici faptele de credință ale Inchiziției, nici războaiele religioase din Franța, nici masacrul de Sfântul Bartolomeu, nici exterminarea a șase milioane de evrei de către naziști. Vrea Dumnezeu asta? Nu, Dumnezeu, Allah, nu vrea ca, în Numele Său, să fie comise acte teroriste care implică mii de victime inocente. Ce vrea atunci Dumnezeu?

  Dumnezeu vrea ca, atunci când privim la lumea dominată de Satana, să lansăm strigătul de război „Juslibol!”, „Dumnezeu o vrea!”. Și ce vrea El este ca lumina noastră să lumineze înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl nostru care este în ceruri. (Matei 5:16). El vrea să predicăm Evanghelia Împărăției, mărturisind în toată lumea, pentru ca sfârșitul să vină (Matei 24:14) și astfel să împlinim ceea ce este bine și plăcut celui care ne-a înscris la oaste, Mântuitorul nostru.

  Astăzi este momentul să ne hotărâm să facem voia lui Dumnezeu.

  Juslibol - 2020. Dumnezeu vrea ca, atunci când privim la lumea dominată de Satana, să lansăm strigătul de război „Juslibol!”, „Dumnezeu o vrea!”. Și ce vrea El este ca lumina noastră să lumineze înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl nostru care este în ceruri.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...