Articolul precedentProiecție wireless
  Articolul următorUn tăciune scos din foc

  Juslibol

  Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos. Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste. (2 Timotei 2:3-4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Juslibol este un cartier rural din Zaragoza (Spania), aflat la cinci kilometri și jumătate nord de centrul urban, pe faleza uneia dintre meandrele abandonate ale Ebrului, unul dintre cele mai mari fluvii din Spania. În împrejurimi se află ruinele unui castel medieval, castelul de Miranda, unde noi, tinerii din biserică, ne ducem frecvent în excursie. Dar care este originea toponimului Juslibol? Nu știam ce înseamnă, până când profesorul de istorie medievală ne-a explicat într-o zi la ore.

  Regele Petru I de Aragon, în 1101, a vrut să ia Zaragoza de la mauri pentru că era unul dintre cele mai mari și mai bogate bastioane ale arabilor din Spania, în Evul Mediu. Nu departe de cetate, de pe promontoriul malului drept al Ebrului, unde se poziționaseră trupele pentru o a asedia, se vedeau palatul, turnurile și casele capitalei musulmane și, contemplându-le, soldații și-au lansat strigătul de război pe care papa Urban al II-lea îl inițiase odată cu predicarea Primei Cruciade în Țara Sfântă: Deus lo vol! (Dumnezeu o vrea!). Zaragoza nu a putut fi cucerită atunci, dar strigătul de război a dat numele taberei soldaților creștini, nume care a derivat și a devenit actualul toponim Juslibol, Dumnezeu o vrea!

  În calitate de copil al Său, este foarte important să știi ce vrea Dumnezeu. Nu Domnul a ales râurile de sânge vărsate de cruciați în Orientul Mijlociu; nu a vrut nici faptele de credință ale Inchiziției, nici războaiele religioase din Franța, nici masacrul de Sfântul Bartolomeu, nici exterminarea a șase milioane de evrei de către naziști. Vrea Dumnezeu asta? Nu, Dumnezeu, Allah, nu vrea ca, în Numele Său, să fie comise acte teroriste care implică mii de victime inocente. Ce vrea atunci Dumnezeu?

  Dumnezeu vrea ca, atunci când privim la lumea dominată de Satana, să lansăm strigătul de război „Juslibol!”, „Dumnezeu o vrea!”. Și ce vrea El este ca lumina noastră să lumineze înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl nostru care este în ceruri. (Matei 5:16). El vrea să predicăm Evanghelia Împărăției, mărturisind în toată lumea, pentru ca sfârșitul să vină (Matei 24:14) și astfel să împlinim ceea ce este bine și plăcut celui care ne-a înscris la oaste, Mântuitorul nostru.

  Astăzi este momentul să ne hotărâm să facem voia lui Dumnezeu.

  Juslibol - 2020. Dumnezeu vrea ca, atunci când privim la lumea dominată de Satana, să lansăm strigătul de război „Juslibol!”, „Dumnezeu o vrea!”. Și ce vrea El este ca lumina noastră să lumineze înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl nostru care este în ceruri.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...