Mi-e frică!

  Şi oricine va primi un copilaş ca acesta în Numele Meu Mă primeşte pe Mine. (Matei 18:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  În urmă cu mai mulți ani am auzit una dintre cele mai bulversante știri, despre un copil de zece ani găsit spânzurat în podul locuinței. Avea doar zece ani. Un copil obișnuit. Lucru cert este că își pregătise moartea cu cruzimea rece a unui adult. În camera lui, pe birou, fusese găsită o scrisoare care repeta ceea ce se știa deja: „Nimeni să nu se simtă vinovat de moartea mea. Mi-am luat viața de bunăvoie.” Și apoi, ca explicație, doar trei cuvinte oribile, năucitoare: „Mi-e frică.”

  Îi fusese frică. Nici el nu știuse să explice bine de ce. Numai copiii închiși în infinita solitudine resimțită de micuți când nu sunt iubiți suficient ar putea explica. Acest copil, urcând scările de la etajul șapte la etajul opt, unde era podul, nu știuse, nu citise niciuna dintre statisticile care arată că în fiecare an, în lume, mai mult de două milioane de copii sunt supuși unor rele tratamente; că în Statele Unite, în fiecare an, spitalele primesc între o sută de mii și două sute de mii de copii torturați, între șaizeci de mii și o sută de mii de cazuri de micuți supuși violenței sexuale și că aproape opt sute de mii sunt abandonaţi de părinții lor. Nu știa, în timp ce trecea cureaua pe după conducta de gaz, nici că acest moment tragic urma să facă parte din Anul Internațional al Copilului (1979)…

  Ca și cum nu ar fi destul, frica face ca viața să ne fie afectată de diverse boli: „Relația care există între minte și corp este foarte strânsă. Când mintea suferă, corpul suferă împreună cu ea. Starea minții afectează sănătatea într-o măsură mult mai mare decât își pot închipui mulți. Multe dintre bolile de care suferă oamenii sunt rezultatul depresiei mintale. Supărarea, neliniștea, nemulțumirea, remușcarea, simțământul de vinovăție, lipsa de încredere, toate acestea tind să zdrobească forțele vitale și să deschidă ușa pentru decădere și moarte” (Sfaturi pentru sănătate, p. 371).

  În aceste vremuri de supraexpunere la tot felul de informații (în cea mai mare parte, foarte frustrante), copiii, tinerii și adulții suportă efectele mediului în care trăim. Așa că este foarte important să Îl primim pe Isus în viața noastră. Prezența Lui ne deschide orizonturi de speranță care schimbă cele mai pesimiste perspective.

  Să ne apropiem astăzi de Isus ca un copil. Să ne recunoaștem slăbiciunile. Să Îi încredințăm vulnerabilitățile. Să Îi spunem că ne este teamă. Ne va primi și ne va da pacea Sa.

  Mi-e frică! - 2020. Să ne apropiem astăzi de Isus ca un copil. Să ne recunoaștem slăbiciunile. Să Îi încredințăm vulnerabilitățile. Să Îi spunem că ne este teamă. Ne va primi și ne va da pacea Sa.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...