Mi-e frică!

  Şi oricine va primi un copilaş ca acesta în Numele Meu Mă primeşte pe Mine. (Matei 18:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  În urmă cu mai mulți ani am auzit una dintre cele mai bulversante știri, despre un copil de zece ani găsit spânzurat în podul locuinței. Avea doar zece ani. Un copil obișnuit. Lucru cert este că își pregătise moartea cu cruzimea rece a unui adult. În camera lui, pe birou, fusese găsită o scrisoare care repeta ceea ce se știa deja: „Nimeni să nu se simtă vinovat de moartea mea. Mi-am luat viața de bunăvoie.” Și apoi, ca explicație, doar trei cuvinte oribile, năucitoare: „Mi-e frică.”

  Îi fusese frică. Nici el nu știuse să explice bine de ce. Numai copiii închiși în infinita solitudine resimțită de micuți când nu sunt iubiți suficient ar putea explica. Acest copil, urcând scările de la etajul șapte la etajul opt, unde era podul, nu știuse, nu citise niciuna dintre statisticile care arată că în fiecare an, în lume, mai mult de două milioane de copii sunt supuși unor rele tratamente; că în Statele Unite, în fiecare an, spitalele primesc între o sută de mii și două sute de mii de copii torturați, între șaizeci de mii și o sută de mii de cazuri de micuți supuși violenței sexuale și că aproape opt sute de mii sunt abandonaţi de părinții lor. Nu știa, în timp ce trecea cureaua pe după conducta de gaz, nici că acest moment tragic urma să facă parte din Anul Internațional al Copilului (1979)…

  Ca și cum nu ar fi destul, frica face ca viața să ne fie afectată de diverse boli: „Relația care există între minte și corp este foarte strânsă. Când mintea suferă, corpul suferă împreună cu ea. Starea minții afectează sănătatea într-o măsură mult mai mare decât își pot închipui mulți. Multe dintre bolile de care suferă oamenii sunt rezultatul depresiei mintale. Supărarea, neliniștea, nemulțumirea, remușcarea, simțământul de vinovăție, lipsa de încredere, toate acestea tind să zdrobească forțele vitale și să deschidă ușa pentru decădere și moarte” (Sfaturi pentru sănătate, p. 371).

  În aceste vremuri de supraexpunere la tot felul de informații (în cea mai mare parte, foarte frustrante), copiii, tinerii și adulții suportă efectele mediului în care trăim. Așa că este foarte important să Îl primim pe Isus în viața noastră. Prezența Lui ne deschide orizonturi de speranță care schimbă cele mai pesimiste perspective.

  Să ne apropiem astăzi de Isus ca un copil. Să ne recunoaștem slăbiciunile. Să Îi încredințăm vulnerabilitățile. Să Îi spunem că ne este teamă. Ne va primi și ne va da pacea Sa.

  Mi-e frică! - 2020. Să ne apropiem astăzi de Isus ca un copil. Să ne recunoaștem slăbiciunile. Să Îi încredințăm vulnerabilitățile. Să Îi spunem că ne este teamă. Ne va primi și ne va da pacea Sa.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...