Vreme de necaz pentru Iacov

  Vai, căci ziua aceea este mare. Niciuna n-a fost ca ea! Este o vreme de necaz pentru Iacov, dar Iacov va fi izbăvit din ea. (Ieremia 30:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Profetul Daniel vorbește despre un timp de necaz la sfârșitul timpului de har: „Va fi o vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt neamurile” (Daniel 12:1). Și Isus face referire la o astfel de perioadă (Marcu 13:19). Nenorocirea din zilele sfârșitului îi va afecta și pe cei drepți, și pe cei nedrepți.

  Profetul Ieremia compară timpul acesta cu noaptea strâmtorării și tulburării lui Iacov, când a luptat în rugăciune pentru a fi izbăvit de răzbunarea lui Esau, care venea înaintea lui cu patru sute de oameni înarmați; Iacov a vrut să rămână singur cu Dumnezeu, pentru a-și mărturisi păcatul, a-i arăta părerea lui de rău și a invoca legământul pe care îl făcuse cu El la Betel, cu douăzeci de ani în urmă. Pe când se ruga și plângea în întunericul și singurătatea nopții, a simțit o mână pe umăr. Iacov a crezut că este un dușman și a început să se lupte cu El, iar lupta a durat toată noaptea.

  Când au răsărit zorii, necunoscutul i-a dat o lovitură care l-a paralizat pe patriarh, iar acesta s-a agățat neputincios de misteriosul adversar, implorându-L. Abia atunci și-a dat seama că se luptase cu Isus, Îngerul legământului, de la care a obținut, în cele din urmă, iertarea, schimbarea firii lui și binecuvântarea dorită. În ce ne privește, acum este timpul să ne pregătim pentru a înfrunta timpul de necaz de la sfârșit. „Timpul de încercare și de groază din fața noastră va cere o credință care să suporte oboseala, amânarea și foamea, o credință care nu va slăbi, chiar dacă va fi aspru încercată. […] Toți aceia care se vor prinde de făgăduințele lui Dumnezeu așa cum a făcut el și vor fi sinceri și stăruitori așa cum a fost el vor reuși asemenea lui. Aceia care nu sunt gata să se lepede de sine, să se lupte înaintea lui Dumnezeu, să se roage mult și stăruitor pentru binecuvântarea Sa nu o vor primi” (Tragedia veacurilor, pp. 534–535). Nu întotdeauna obținem, în micile noastre încercări, răspunsul pe care îl cerem și îl așteptăm de la Domnul, dar încrederea implicită pe care o avem în Cuvântul Lui ne pregătește pentru victoria din teribila și întunecata noapte a strâmtorării lui Iacov.

  Să avem încredere astăzi în binecuvântata promisiune: „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, şi flacăra nu te va aprinde” (Isaia 43:1-2).

  Vreme de necaz pentru Iacov - 2020. Nu întotdeauna obținem, în micile noastre încercări, răspunsul pe care îl cerem și îl așteptăm de la Domnul, dar încrederea implicită pe care o avem în Cuvântul Lui ne pregătește pentru victoria din teribila și întunecata noapte a strâmtorării lui Iacov.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...