Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere

  El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut. (Apocalipsa 21:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  O serie de expresii paralele, solemne și emfatice caracterizează profețiile din Apocalipsa despre timpul sfârșitului și Noul Pământ: „Nu va mai fi nicio zăbavă” (10:6); „Cu aşa repeziciune va fi aruncat Babilonul” (18:21); „moartea nu va mai fi” (21:4); „Porţile ei nu se vor închide ziua, fiindcă în ea nu va mai fi noapte.” (21:25); „Nu va mai fi nimic vrednic de blestem” (22:3). Este evident că toate motivele atât de tragice de înfricoșare, angoasă și teamă vor înceta și vor dispărea definitiv atunci când Dumnezeu va conduce istoria acestei lumi spre sfârșitul ei. Timpul, ca oportunitate, circumstanță și materie primă din care sunt făcute evenimentele istoriei, bune și rele, nu va mai fi. Frica, apărută în Eden care a însoțit omenirea începând de atunci, nu va mai fi pentru că „nenorocirea nu va veni de două ori” (Naum 1:9).

  Răul, cauzat de răzvrătirea împotriva sfintelor legi ale lui Dumnezeu, va înceta să existe și, odată cu el, și funestele sale consecințe, durerea și suferința. Alte texte apocaliptice, dar din scrierile profetului Isaia, subliniază bucuria perpetuă și fericirea, ca atitudini pozitive ce vor exista în cerurile noi și pe noul pământ, luând locul fricii, tristeții sau tânguirii care prevalează astăzi în lume: „Ci vă veţi bucura şi vă veţi înveseli pe vecie pentru cele ce voi face. Căci voi preface Ierusalimul în veselie, şi pe poporul lui, în bucurie. Eu însumi Mă voi înveseli asupra Ierusalimului şi Mă voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi în el de acum nici glasul plânsetelor, nici glasul ţipetelor” (Isaia 65:18-19); „Cei izbăviţi de Domnul se vor întoarce şi vor merge spre Sion cu cântece de biruinţă. O bucurie veşnică le va încununa capul, veselia şi bucuria îi vor apuca, iar durerea şi gemetele vor fugi!” (Isaia 35:10).

  Apostolul Pavel spune: „Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi” (Romani 8:18), iar câteva versete mai târziu: „Căci în nădejdea aceasta am fost mântuiţi.” (v. 24) Circumstanțele dureroase ale epocii în care trăim ne apropie vertiginos de sfârșit; cerul ne transmite avertismente insistente pentru a ne ajuta să devenim mai puternici și să ne reînnoim speranța. Vremea se împlinește și, odată cu ea, sfârșitul tuturor lacrimilor, strigătelor și durerilor prezente. Trăim această minunată speranță, care este o garanție a mântuirii.

  Astăzi este momentul să experimentăm anticipat bucuriile cerului. Există în ceruri un Dumnezeu!

  Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere - 2020. Circumstanțele dureroase ale epocii în care trăim ne apropie vertiginos de sfârșit; cerul ne transmite avertismente insistente pentru a ne ajuta să devenim mai puternici și să ne reînnoim speranța.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...