Articolul precedentAz elvakultság veszélye
  Articolul următorDuhul Sfânt și filipenii

  Soldat, pot să asist la slujba de la biserica ta?

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra. El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina şi dreptul tău ca soarele la amiază. (Psalmii 37:5-6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Prima dată când am vorbit cu locotenent-colonelul, șeful batalionului unde îmi făceam stagiul militar, a fost pe câmpul de instrucție. Eram un recrut care sâmbăta refuzam instrucția pentru că eram adventist de ziua a șaptea. În acea sâmbătă, pentru că nu am vrut să fac parte din plutonul de instrucție, am fost închis la carceră, în așteptarea sosirii locotenent-colonelului care să ordone ce avea să se întâmple cu mine. Când a sosit, mi-a spus că trebuie să particip la întreg programul de instrucție ordonat de Comandamentul general și că acest program includea instrucție sâmbăta dimineața. Nici el, nici altcineva nu putea să mă scutească de exercițiile de sâmbătă pe perioada instrucției. M-am îngrijorat, neștiind ce îmi pregătise Providența divină pentru sâmbăta care a urmat.

  Mi-am amintit că, pus în fața unei situații extreme, psalmistul spune în Psalmul 37: „Încrede-te în El şi El va lucra.” Mi-a petrecut săptămâna rugându-mă și sâmbăta a sosit. Nu am aflat niciodată de ce, dar în acea zi nu a fost instrucție. În timpul săptămânii care a urmat, căpitanul medic m-a încadrat ca ajutor la dispensar, și nici acum nu știu de ce eu nu am mai făcut instrucție sâmbăta dimineața.

  La sfârșitul perioadei de instrucție, locotenent-colonelul șef a revenit să vorbim, de data aceea pentru a-mi spune: „Soldat, o să te repartizăm acolo unde se realizează garda de control.” Cu această încadrare urma să nu am niciodată probleme cu Sabatul. La câtva timp, locotenent-colonelul m-a chemat în biroul său și mi-a spus: „O să primești permisie de noapte, așa încât să îți poți continua studiile de licență.” Permisia de noapte este permisiunea de a dormi acasă în fiecare noapte, un privilegiu de care profitau numai trei soldați în tot batalionul.

  Acest șef militar servise în Maroc, unde cunoscuse familii evreiești care respectau Sabatul. Era văduv, avea un copil de aceeași vârstă cu mine și era interesat de biserica mea: „Cum sunt slujbele la voi? Pastorii voștri se căsătoresc? Aveți biserici în mai multe locuri?” Cu ocazia unuia dintre aceste surprinzătoare interogatorii, mi-a spus: „Soldat, pot să asist la slujba de la biserica ta? Nu-ți face griji, voi fi în civil.” Deși i-am făcut o invitație, nu a îndrăznit niciodată să ne viziteze. Când mi-am terminat serviciul militar, am trecut să îmi iau la revedere și i-am oferit ca amintire o Biblie.

  Atunci când noi decidem să fim loiali Domnului, El deschide ușile pentru ca oamenii din jurul nostru să poată vedea că există în ceruri un Dumnezeu…

  Soldat, pot să asist la slujba de la biserica ta? - 2020. Deși i-am făcut o invitație, nu a îndrăznit niciodată să ne viziteze. Când mi-am terminat serviciul militar, am trecut să îmi iau la revedere și i-am oferit ca amintire o Biblie. Atunci când noi decidem să fim loiali Domnului, El deschide ușile pentru ca oamenii din jurul nostru să poată vedea că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...