Articolul precedentAz elvakultság veszélye
  Articolul următorDuhul Sfânt și filipenii

  Soldat, pot să asist la slujba de la biserica ta?

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra. El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina şi dreptul tău ca soarele la amiază. (Psalmii 37:5-6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Prima dată când am vorbit cu locotenent-colonelul, șeful batalionului unde îmi făceam stagiul militar, a fost pe câmpul de instrucție. Eram un recrut care sâmbăta refuzam instrucția pentru că eram adventist de ziua a șaptea. În acea sâmbătă, pentru că nu am vrut să fac parte din plutonul de instrucție, am fost închis la carceră, în așteptarea sosirii locotenent-colonelului care să ordone ce avea să se întâmple cu mine. Când a sosit, mi-a spus că trebuie să particip la întreg programul de instrucție ordonat de Comandamentul general și că acest program includea instrucție sâmbăta dimineața. Nici el, nici altcineva nu putea să mă scutească de exercițiile de sâmbătă pe perioada instrucției. M-am îngrijorat, neștiind ce îmi pregătise Providența divină pentru sâmbăta care a urmat.

  Mi-am amintit că, pus în fața unei situații extreme, psalmistul spune în Psalmul 37: „Încrede-te în El şi El va lucra.” Mi-a petrecut săptămâna rugându-mă și sâmbăta a sosit. Nu am aflat niciodată de ce, dar în acea zi nu a fost instrucție. În timpul săptămânii care a urmat, căpitanul medic m-a încadrat ca ajutor la dispensar, și nici acum nu știu de ce eu nu am mai făcut instrucție sâmbăta dimineața.

  La sfârșitul perioadei de instrucție, locotenent-colonelul șef a revenit să vorbim, de data aceea pentru a-mi spune: „Soldat, o să te repartizăm acolo unde se realizează garda de control.” Cu această încadrare urma să nu am niciodată probleme cu Sabatul. La câtva timp, locotenent-colonelul m-a chemat în biroul său și mi-a spus: „O să primești permisie de noapte, așa încât să îți poți continua studiile de licență.” Permisia de noapte este permisiunea de a dormi acasă în fiecare noapte, un privilegiu de care profitau numai trei soldați în tot batalionul.

  Acest șef militar servise în Maroc, unde cunoscuse familii evreiești care respectau Sabatul. Era văduv, avea un copil de aceeași vârstă cu mine și era interesat de biserica mea: „Cum sunt slujbele la voi? Pastorii voștri se căsătoresc? Aveți biserici în mai multe locuri?” Cu ocazia unuia dintre aceste surprinzătoare interogatorii, mi-a spus: „Soldat, pot să asist la slujba de la biserica ta? Nu-ți face griji, voi fi în civil.” Deși i-am făcut o invitație, nu a îndrăznit niciodată să ne viziteze. Când mi-am terminat serviciul militar, am trecut să îmi iau la revedere și i-am oferit ca amintire o Biblie.

  Atunci când noi decidem să fim loiali Domnului, El deschide ușile pentru ca oamenii din jurul nostru să poată vedea că există în ceruri un Dumnezeu…

  Soldat, pot să asist la slujba de la biserica ta? - 2020. Deși i-am făcut o invitație, nu a îndrăznit niciodată să ne viziteze. Când mi-am terminat serviciul militar, am trecut să îmi iau la revedere și i-am oferit ca amintire o Biblie. Atunci când noi decidem să fim loiali Domnului, El deschide ușile pentru ca oamenii din jurul nostru să poată vedea că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...