Articolul precedentNe csüggedj!
  Articolul următorSă nu sufere de foame

  Comoara ascunsă

  Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte o ascunde şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea. (Matei 13:44)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când eram copil, aveam doi prieteni. Îmi plăcea să ne jucăm în pasajele subterane din ruinele Castelului de Palomar, în căutarea unei comori. Această incintă, din care nu au mai rămas decât câteva vestigii, a fost în Evul Mediu un important palat al unuia dintre șeicii arabi care au dominat regiunea timp de secole.

  Imaginația și setea de aventură ale copiilor care eram pe atunci ne-au făcut să gândim că în acele săli subterane și pasaje care permiseseră cândva o comunicare între interiorul palatului și pădure, cineva ar fi putut ascunde o comoară – monede, bijuterii, obiecte de epocă. Din păcate, nu am găsit niciodată nimic. Dar într-o zi, cu discreția obișnuită, mi-am convocat prietenii într-una din ascunzătorile Castelului de Palomar. Trebuia să le comunic ceva foarte important: eu, de la înălțimea celor doisprezece ani ai mei, descoperisem o comoară! Trecuseră deja câteva luni de la fericita descoperire, dar am păstrat tăcerea până când am fost pe deplin convins de valoarea a ceea ce găsisem. Curiozitatea prietenilor mei era imensă. Unde? Când? Ce conține? Cine altcineva în afară de noi mai știe secretul? Curând au aflat totul. Le-am explicat că, alături de fratele meu, începusem să frecventez Biserica Adventistă din oraș, aflată într-o clădire căreia îi fuseseră dărâmați câțiva pereți pentru a se putea construi sala de întâlnire, a cărei ușă era în permanență păzită de un paznic; în acel loc se țineau conferințe despre profețiile biblice. Întâlnisem acolo un grup de băieți de vârsta mea, simpatici, amabili, inteligenți, care îmi spuneau despre Evanghelie lucruri pe care nu le auzisem niciodată mai înainte.

  Într-o Biblie pe care o primisem de la fratele meu, descoperisem ce a făcut Isus pentru a salva lumea de consecințele păcatului. Da, acolo, în Biblia mea, descoperisem comoara ascunsă despre care vorbea Isus în parabolă. I-am invitat pe Benito și pe Gary să împartă cu mine această comoară și au acceptat. Așa că am renunțat la joaca noastră în ruinele Castelului de Palomar și, începând de atunci, am prins gustul cercetării, investigării, cunoașterii comorii neperisabile a Împărăției lui Dumnezeu.

  Astăzi, la mai bine de șaizeci de ani de atunci, suntem aceiași trei prieteni din copilărie care continuă să descopere noile bogății ascunse ale Cuvântului lui Dumnezeu: inestimabila valoare a milei divine, providența și făgăduințele Sale.

  Pentru noi există mari comori în Cuvântul lui Dumnezeu. Fie ca astăzi, inima noastră să fie dispusă să le descopere.

  Comoara ascunsă - 2020. Astăzi, la mai bine de șaizeci de ani de atunci, suntem aceiași trei prieteni din copilărie care continuă să descopere noile bogății ascunse ale Cuvântului lui Dumnezeu: inestimabila valoare a milei divine, providența și făgăduințele Sale.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...