Articolul precedentNe nyomjon le a bűnnek terhe!
  Articolul următorRodul perseverenței

  Ucenici în secret

  După aceea, Iosif din Arimateea, care era ucenic al lui Isus, dar pe ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat să-i dea voie să ia trupul lui Isus de pe cruce. Pilat i-a dat voie. El a venit deci şi a luat trupul lui Isus. (Ioan 19:38)

  Ascultă ediția audio aici.

  Concepción avea optsprezece ani când mi-am început lucrarea în mica localitate Liria (Valencia, Spania). Alicia, o tânără din biserică, mi-a prezentat-o și mi-a spus că dorea să facă studii biblice, în ciuda opoziției părinților ei. Era singurul copil al familiei. Părinții ei se bucurau de o bună situație financiară, erau foarte cunoscuți în oraș și în niciun caz nu ar fi permis ca fiica lor să aibă legături cu „protestanții de la fermă”, cum erau numiți adventiștii în sat. Pe vremea aceea, prejudecățile religioase erau foarte mari, favorizate de autorități și de cei doi preoți de la cele mai importante parohii din oraș.

  În ciuda tuturor acestora, Concepción era o tânără curajoasă, dispusă să meargă înainte în ce privește cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu. Întrebarea era unde și când. Pentru a evita ca familia să își dea seama și să o împiedice, am decis ca studiile biblice să aibă loc în ruinele unui vechi schit, aflat nu departe de casa ei, la ora siestei, în timp ce părinții dormeau. Lucrurile au decurs astfel timp de aproape un an. Tânăra, însoțită de Alicia, venea la locul stabilit pe un drum, iar eu mă duceam pe alt drum. Când părinții ei s-au stins, ea era deja căsătorită și, la fel ca soțul ei, dădea mărturie fără să se mai ascundă despre credința ei adventistă, iar la momentul construirii unei noi biserici a contribuit cu generozitate, la fel ca și la alte proiecte ale bisericii.

  Pentru un timp, Iosif din Arimateea și Nicodim au fost ucenici ai lui Isus în secret, apărând cauza lui Hristos și împiedicând Sinedriul să își împlinească planurile. Dar când a fost necesar să iasă din anonimat pentru ca trupul lui Isus să nu fie îngropat într-un mormânt dezonorant, ei, oameni bogați și influenți, au obținut de la Pilat permisiunea de a lua trupul pentru a-l îmbălsăma și a-l înmormânta cu demnitate.

  Dacă Dumnezeu ne-a chemat să Îi slujim în circumstanțe complicate, este posibil ca, pentru propria siguranță, să fie nevoie să fim în secret ucenici ai Domnului. Vom putea proclama în mod deschis adevărul care astăzi este în inimă, la momentul potrivit. Să ne încredem în El!

  Ucenici în secret - 2020. Dacă Dumnezeu ne-a chemat să Îi slujim în circumstanțe complicate, este posibil ca, pentru propria siguranță, să fie nevoie să fim în secret ucenici ai Domnului. Vom putea proclama în mod deschis adevărul care astăzi este în inimă, la momentul potrivit. Să ne încredem în El!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Timiditatea spirituală

  Doamne, dă-ne curajul să permitem „focului” Cuvântului Tău și lucrării Duhului Tău să curețe viața noastră și a copiilor noștri pentru a fi în siguranța oferită de făgăduința Ta de mântuire! PROVOCARE: Mai știi făgăduința primită la începutul anului? Dar textul de memorat de la Școala de Sabat? Ce-ar fi să îți faci un plan de a memora cât mai mult din Biblie și de a-i ajuta și pe copii să o facă?

  Cea mai valoroasă moştenire

  Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

  Privind, suntem schimbaţi

  Doamne, ajută-ne să privim la Tine în fiecare zi pentru a fi cu adevărat fericiți și a reflecta frumusețea Ta cât mai complet! PROVOCARE: Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să descoperi care sunt lucrurile din viața ta care te împiedică să fii un exemplu bun, apoi cere-I puterea de a le depăși!

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...