Articolul precedentNe nyomjon le a bűnnek terhe!
  Articolul următorRodul perseverenței

  Ucenici în secret

  După aceea, Iosif din Arimateea, care era ucenic al lui Isus, dar pe ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat să-i dea voie să ia trupul lui Isus de pe cruce. Pilat i-a dat voie. El a venit deci şi a luat trupul lui Isus. (Ioan 19:38)

  Ascultă ediția audio aici.

  Concepción avea optsprezece ani când mi-am început lucrarea în mica localitate Liria (Valencia, Spania). Alicia, o tânără din biserică, mi-a prezentat-o și mi-a spus că dorea să facă studii biblice, în ciuda opoziției părinților ei. Era singurul copil al familiei. Părinții ei se bucurau de o bună situație financiară, erau foarte cunoscuți în oraș și în niciun caz nu ar fi permis ca fiica lor să aibă legături cu „protestanții de la fermă”, cum erau numiți adventiștii în sat. Pe vremea aceea, prejudecățile religioase erau foarte mari, favorizate de autorități și de cei doi preoți de la cele mai importante parohii din oraș.

  În ciuda tuturor acestora, Concepción era o tânără curajoasă, dispusă să meargă înainte în ce privește cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu. Întrebarea era unde și când. Pentru a evita ca familia să își dea seama și să o împiedice, am decis ca studiile biblice să aibă loc în ruinele unui vechi schit, aflat nu departe de casa ei, la ora siestei, în timp ce părinții dormeau. Lucrurile au decurs astfel timp de aproape un an. Tânăra, însoțită de Alicia, venea la locul stabilit pe un drum, iar eu mă duceam pe alt drum. Când părinții ei s-au stins, ea era deja căsătorită și, la fel ca soțul ei, dădea mărturie fără să se mai ascundă despre credința ei adventistă, iar la momentul construirii unei noi biserici a contribuit cu generozitate, la fel ca și la alte proiecte ale bisericii.

  Pentru un timp, Iosif din Arimateea și Nicodim au fost ucenici ai lui Isus în secret, apărând cauza lui Hristos și împiedicând Sinedriul să își împlinească planurile. Dar când a fost necesar să iasă din anonimat pentru ca trupul lui Isus să nu fie îngropat într-un mormânt dezonorant, ei, oameni bogați și influenți, au obținut de la Pilat permisiunea de a lua trupul pentru a-l îmbălsăma și a-l înmormânta cu demnitate.

  Dacă Dumnezeu ne-a chemat să Îi slujim în circumstanțe complicate, este posibil ca, pentru propria siguranță, să fie nevoie să fim în secret ucenici ai Domnului. Vom putea proclama în mod deschis adevărul care astăzi este în inimă, la momentul potrivit. Să ne încredem în El!

  Ucenici în secret - 2020. Dacă Dumnezeu ne-a chemat să Îi slujim în circumstanțe complicate, este posibil ca, pentru propria siguranță, să fie nevoie să fim în secret ucenici ai Domnului. Vom putea proclama în mod deschis adevărul care astăzi este în inimă, la momentul potrivit. Să ne încredem în El!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Poți rămâne la fel?

  Doamne, Te rog să mă ajuți să fiu amabil și curtenitor cu semenii mei, tineri sau bătrâni, nu doar când sunt și ei politicoși și curtenitori, ci întotdeauna, așa cum ai fost Tu! PROVOCARE: Trimite-i astăzi unui tânăr din biserica ta un mesaj de încurajare!

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...