Rodul perseverenței

  Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. (Galateni 6:9)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe 6 ianuarie 1982, un juriu a atribuit Premiul Nadal, cel mai mare premiu pentru literatură decernat în Spania, lui Carmen Gómez Ojea, o scriitoare de 36 de ani, căsătorită, mamă a cinci copii și casnică, licențiată în filologie romanică și colaboratoare a mai multor jurnale și reviste. Cu numai câteva zile înainte, obținuse un alt premiu, pentru proză scurtă: Premiul Tigre Juan de Oviedo. Se mai prezentase la alte trei concursuri, fiind premiată la două dintre ele. Nu disperase și se prezentase, de-a lungul timpului, la numeroase concursuri. Atitudinea ei perseverentă a adus roade mai târziu. Dar ea nu este singurul caz datorită căruia putem face elogiul perseverenței și curajului. Simfonia a V-a de Bruckner a fost compusă în 19 ani. Pentru astfel de oameni nu există loc și timp de distracție. Perseverența, capacitatea de a încasa aparentele eșecuri, darul de a nu pierde speranța în mijlocul dificultăților aduc adesea, după cum spune și versetul, o recoltă plină de satisfacții.

  Prea adesea, răbdarea și perseverența au fost considerate virtuți pasive: să poți suporta și tolera adversitățile vieții fără să te plângi, să înduri, să suferi, să te resemnezi. Dar aceste virtuți au o componentă activă foarte importantă: constanța, puterea, hotărârea, curajul, așteptarea activă. În Evanghelia după Matei, o anumită propoziție se repetă în două ocazii: „Cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit” (Matei 10:22). Termenul grecesc folosit pentru „a răbda” este hupomeinas, care are un larg spectru de semnificații, printre care: „a aștepta pe poziții”, „a supraviețui atacului”, „a întreprinde”, „a se opune la”, „a îndrăzni”. Cât despre textul din Apocalipsa 14:12, mai cunoscut adventiștilor: „Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus”, termenul grecesc tradus prin „răbdare” este un substantiv cu aceeași rădăcină ca a termenului hupomeinas, care înseamnă „perseverență”, „răbdare”, „persistență”, „așteptare”.

  În vremuri de instabilitate ideologică, atunci când eşti în pericol să-ţi pierzi identitatea, în vremuri de dezertare, de oportunism religios și de pragmatism interesat, când este normal „să îți faci un loc sub soare”, în vremuri de letargie pentru creștini, cauzate de o îndelungă așteptare, Dumnezeu ne cere să avem puterea, hotărârea de a persevera pentru că foarte curând „vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală”.

  Să perseverăm astăzi în a deveni creștini mai buni. Să nu ne descurajăm. În curând vom avea satisfacția de a vedea rezultatele.

  Rodul perseverenței - 2020. În vremuri de instabilitate ideologică, atunci când eşti în pericol să-ţi pierzi identitatea, în vremuri de dezertare, de oportunism religios și de pragmatism interesat, Dumnezeu ne cere să avem puterea, hotărârea de a persevera pentru că foarte curând „vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală”.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Timiditatea spirituală

  Doamne, dă-ne curajul să permitem „focului” Cuvântului Tău și lucrării Duhului Tău să curețe viața noastră și a copiilor noștri pentru a fi în siguranța oferită de făgăduința Ta de mântuire! PROVOCARE: Mai știi făgăduința primită la începutul anului? Dar textul de memorat de la Școala de Sabat? Ce-ar fi să îți faci un plan de a memora cât mai mult din Biblie și de a-i ajuta și pe copii să o facă?

  Cea mai valoroasă moştenire

  Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

  Privind, suntem schimbaţi

  Doamne, ajută-ne să privim la Tine în fiecare zi pentru a fi cu adevărat fericiți și a reflecta frumusețea Ta cât mai complet! PROVOCARE: Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să descoperi care sunt lucrurile din viața ta care te împiedică să fii un exemplu bun, apoi cere-I puterea de a le depăși!

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...