Articolul precedentAkarj cselekedni!
  Articolul următorInterior de aur și oțel

  Medicul divin

  El îţi vindecă toate bolile tale, El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare. (Psalmii 103:3-4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Spitalul Universitar La Paz este unul dintre cele mai mari spitale din Madrid și din Spania. Cu ani în urmă, eu și familia mea am devenit „atașați” de acest spital: mai întâi eu, după ce am suferit un infarct al arterelor coronare. Două luni mai târziu, fratele meu a făcut şi el un infarct, dar al miocardului. Cinci luni mai târziu, fiul meu, căruia i s-a făcut o artroscopie, și câteva săptămâni mai târziu, soția mea, care a fost operată pentru implantarea unei proteze de genunchi. Mulți asociază spitalul cu durerea, boala sau suferința, pe bună dreptate, dar numai într-o anumită măsură. În spital se pun diagnostice fatale, există suferință și unii pacienți mor.

  Dar multe boli sunt tratate și vindecate, durerea este diminuată, se acordă îngrijire paliativă, se evită multe morți. Spitalul Universitar La Paz dispune de un serviciu facultativ specializat în tratamentul și evitarea durerii la pacienți. Cu câtă dragoste, atenție, solicitudine lucrează personalul acestui spital! Câtă știință și experiență din partea medicilor și asistentelor pentru combaterea relelor din corpul uman! Ce mare ușurare! Câtă încredere inspiră ei pacienților! Ca și cum Dumnezeul cerurilor, pe care psalmistul David Îl binecuvântează din tot sufletul pentru toate binecuvântările Sale, a delegat acestor instituții de sănătate și personalului lor misiunea de binefacere pentru alinarea și salvarea oamenilor, pentru combaterea bolii și suferinței, inerente vieții pe pământ. Iată un lucru de care trebuie să țină cont toți cei care lucrează în sistemul de sănătate: „Hristos este Capul adevărat al slujitorilor medicinei. Ca Medic-şef, El stă lângă fiecare practicant temător de Dumnezeu, care lucrează pentru uşurarea suferinţei umane. […] Boala, suferinţa şi moartea sunt lucrarea unei puteri opuse. Satana este nimicitorul. Dumnezeu este reparatorul” (Ellen White, Divina vindecare, pp. 71–72).

  Făgăduința biblică este că Dumnezeu „vindecă toate bolile” fizice și emoționale. Nu există nimic de care Dumnezeu să nu poată avea grijă. Și când un om cu o profesie medicală se pune la dispoziția Lui, acesta poate deveni un important instrument de vindecare, speranță și bunăstare pentru semenii săi.

  Astăzi este o minunată ocazie de a vesti altora că putem găsi vindecare la Isus.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...