Articolul precedentAkarj cselekedni!
  Articolul următorInterior de aur și oțel

  Medicul divin

  El îţi vindecă toate bolile tale, El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare. (Psalmii 103:3-4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Spitalul Universitar La Paz este unul dintre cele mai mari spitale din Madrid și din Spania. Cu ani în urmă, eu și familia mea am devenit „atașați” de acest spital: mai întâi eu, după ce am suferit un infarct al arterelor coronare. Două luni mai târziu, fratele meu a făcut şi el un infarct, dar al miocardului. Cinci luni mai târziu, fiul meu, căruia i s-a făcut o artroscopie, și câteva săptămâni mai târziu, soția mea, care a fost operată pentru implantarea unei proteze de genunchi. Mulți asociază spitalul cu durerea, boala sau suferința, pe bună dreptate, dar numai într-o anumită măsură. În spital se pun diagnostice fatale, există suferință și unii pacienți mor.

  Dar multe boli sunt tratate și vindecate, durerea este diminuată, se acordă îngrijire paliativă, se evită multe morți. Spitalul Universitar La Paz dispune de un serviciu facultativ specializat în tratamentul și evitarea durerii la pacienți. Cu câtă dragoste, atenție, solicitudine lucrează personalul acestui spital! Câtă știință și experiență din partea medicilor și asistentelor pentru combaterea relelor din corpul uman! Ce mare ușurare! Câtă încredere inspiră ei pacienților! Ca și cum Dumnezeul cerurilor, pe care psalmistul David Îl binecuvântează din tot sufletul pentru toate binecuvântările Sale, a delegat acestor instituții de sănătate și personalului lor misiunea de binefacere pentru alinarea și salvarea oamenilor, pentru combaterea bolii și suferinței, inerente vieții pe pământ. Iată un lucru de care trebuie să țină cont toți cei care lucrează în sistemul de sănătate: „Hristos este Capul adevărat al slujitorilor medicinei. Ca Medic-şef, El stă lângă fiecare practicant temător de Dumnezeu, care lucrează pentru uşurarea suferinţei umane. […] Boala, suferinţa şi moartea sunt lucrarea unei puteri opuse. Satana este nimicitorul. Dumnezeu este reparatorul” (Ellen White, Divina vindecare, pp. 71–72).

  Făgăduința biblică este că Dumnezeu „vindecă toate bolile” fizice și emoționale. Nu există nimic de care Dumnezeu să nu poată avea grijă. Și când un om cu o profesie medicală se pune la dispoziția Lui, acesta poate deveni un important instrument de vindecare, speranță și bunăstare pentru semenii săi.

  Astăzi este o minunată ocazie de a vesti altora că putem găsi vindecare la Isus.

  Medicul divin - 2020. Nu există nimic de care Dumnezeu să nu poată avea grijă. Și când un om cu o profesie medicală se pune la dispoziția Lui, acesta poate deveni un important instrument de vindecare, speranță și bunăstare pentru semenii săi.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...