Interior de aur și oțel

  Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor. (Eclesiastul 4:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Deși acest verset este folosit adesea când se discută despre căsătorie, astăzi aș vrea să fac referire la el în contextul relației personale pe care trebuie să o aibă membrii bisericii unii cu alții și cu Hristos. Noi toți suntem în biserică, în mod individual, precum niște funii, toroane formate din fibre de diferite feluri și culori: unele puternice și fine, ca mătasea; altele obișnuite, dar foarte folositoare, ca lâna, bumbacul sau inul; altele cu o rezistență deosebită, cum este cânepa; altele mai aspre, dar solide, ca iuta. Nu amintesc aici fibrele sintetice, pentru că ele nu sunt autentice, nu sunt create de Dumnezeu, ci sunt un substitut pentru fibrele naturale, sunt inventate de om.

  Din cauza păcatului, suntem fire fragile: ne rupem ușor, nu rezistăm atunci când suntem supuși unor tensiuni puternice sau când unele lovituri ne destramă ca și cum ar fi foarfece. Dar când legăturile coeziunii creștine și ale iubirii frățești ne adună și ne leagă unii de alții, devenim mai puternici și dobândim o mai mare rezistență, fără a ne pierde elasticitatea individualității, după cum spune versetul: „Dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul” (Eclesiastul 4:10). Nu doar căsătoria și familia, dar și prietenia, solidaritatea, asocierea membrilor bisericii pentru viața de comunitate ne dau mai multă putere și ne fac aproape de neînfrânt. Suntem ca o minunată împletitură făcută din mai multe funii.

  Chiar și astfel, atacurile Diavolului, circumstanțele dificile ale vieții de creștin și, în special, problemele personale care survin în urma coabitării întâi ne uzează și apoi ne destramă, reducându-ne considerabil rezistența, până la a ne rupe. Este motivul pentru care avem nevoie să fim împletiți cu Hristos, Dumnezeu, marele Țesător al cerului. Prin Duhul Sfânt, El învârte și tot învârte fusul și fuiorul, iar degetele Sale fine torc cu dexteritate firele omenești de bumbac, lână sau mătase, alături de firele prețioase și puternice de aur și de oțel ale lui Hristos. Așa că cele trei capete ale funiei, al meu, al dumneavoastră și al lui Hristos, perfect împletite, formează o legătură pe care nimeni și nimic nu o poate rupe.

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, avem posibilitatea de a menţine relații solide cu cei care ne sunt dragi. Să luăm astăzi decizia de a face tot ce ne stă în putință pentru ca acest lucru să fie posibil.

  Interior de aur și oțel - 2020. Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, avem posibilitatea de a menţine relații solide cu cei care ne sunt dragi. Să luăm astăzi decizia de a face tot ce ne stă în putință pentru ca acest lucru să fie posibil.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...