Interior de aur și oțel

  Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor. (Eclesiastul 4:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Deși acest verset este folosit adesea când se discută despre căsătorie, astăzi aș vrea să fac referire la el în contextul relației personale pe care trebuie să o aibă membrii bisericii unii cu alții și cu Hristos. Noi toți suntem în biserică, în mod individual, precum niște funii, toroane formate din fibre de diferite feluri și culori: unele puternice și fine, ca mătasea; altele obișnuite, dar foarte folositoare, ca lâna, bumbacul sau inul; altele cu o rezistență deosebită, cum este cânepa; altele mai aspre, dar solide, ca iuta. Nu amintesc aici fibrele sintetice, pentru că ele nu sunt autentice, nu sunt create de Dumnezeu, ci sunt un substitut pentru fibrele naturale, sunt inventate de om.

  Din cauza păcatului, suntem fire fragile: ne rupem ușor, nu rezistăm atunci când suntem supuși unor tensiuni puternice sau când unele lovituri ne destramă ca și cum ar fi foarfece. Dar când legăturile coeziunii creștine și ale iubirii frățești ne adună și ne leagă unii de alții, devenim mai puternici și dobândim o mai mare rezistență, fără a ne pierde elasticitatea individualității, după cum spune versetul: „Dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul” (Eclesiastul 4:10). Nu doar căsătoria și familia, dar și prietenia, solidaritatea, asocierea membrilor bisericii pentru viața de comunitate ne dau mai multă putere și ne fac aproape de neînfrânt. Suntem ca o minunată împletitură făcută din mai multe funii.

  Chiar și astfel, atacurile Diavolului, circumstanțele dificile ale vieții de creștin și, în special, problemele personale care survin în urma coabitării întâi ne uzează și apoi ne destramă, reducându-ne considerabil rezistența, până la a ne rupe. Este motivul pentru care avem nevoie să fim împletiți cu Hristos, Dumnezeu, marele Țesător al cerului. Prin Duhul Sfânt, El învârte și tot învârte fusul și fuiorul, iar degetele Sale fine torc cu dexteritate firele omenești de bumbac, lână sau mătase, alături de firele prețioase și puternice de aur și de oțel ale lui Hristos. Așa că cele trei capete ale funiei, al meu, al dumneavoastră și al lui Hristos, perfect împletite, formează o legătură pe care nimeni și nimic nu o poate rupe.

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, avem posibilitatea de a menţine relații solide cu cei care ne sunt dragi. Să luăm astăzi decizia de a face tot ce ne stă în putință pentru ca acest lucru să fie posibil.

  Interior de aur și oțel - 2020. Pentru că există în ceruri un Dumnezeu, avem posibilitatea de a menţine relații solide cu cei care ne sunt dragi. Să luăm astăzi decizia de a face tot ce ne stă în putință pentru ca acest lucru să fie posibil.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Timiditatea spirituală

  Doamne, dă-ne curajul să permitem „focului” Cuvântului Tău și lucrării Duhului Tău să curețe viața noastră și a copiilor noștri pentru a fi în siguranța oferită de făgăduința Ta de mântuire! PROVOCARE: Mai știi făgăduința primită la începutul anului? Dar textul de memorat de la Școala de Sabat? Ce-ar fi să îți faci un plan de a memora cât mai mult din Biblie și de a-i ajuta și pe copii să o facă?

  Cea mai valoroasă moştenire

  Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

  Privind, suntem schimbaţi

  Doamne, ajută-ne să privim la Tine în fiecare zi pentru a fi cu adevărat fericiți și a reflecta frumusețea Ta cât mai complet! PROVOCARE: Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să descoperi care sunt lucrurile din viața ta care te împiedică să fii un exemplu bun, apoi cere-I puterea de a le depăși!

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...